Тошко Йорданов: Това правителство и тази коалиция приключиха

"Петков нарушаваше коалиционното споразумение в частта външна политика", посочи той
Обновена: 9 юни 2022 13:01 | 9 юни 2022 12:25, Красимир Ангелов
297
Тошко Йорданов: Това правителство и тази коалиция приключиха
Снимка: БГНЕС

"Това правителство приключи и тази коалиция приключи. Оттам нататък какво ще се случи ще видим", заяви Тошко Йорданов от партия "Има такъв народ" (ИТН) пред журналисти. Той участва в национална дискусия "Демографията няма цена".

"В момента това положение е нетърпимо, няма да продължим по този начин и дори нещо по-нататък да се случи, няма да е при тези условия", категоричен бе Йорданов. По думите му е имало опит да се заобиколи националният интерес и договорката в коалиционното споразумение по темата Република Северна Македония.

Още по темата
"Нещата ескалираха. Те нарушаваха коалиционното споразумение и това можеше да се случи още преди три месеца. Кирил Петков нарушаваше коалиционното споразумение в частта външна политика. Има факти, че се опитваха да заобиколят решението и на парламента, и на държавата, пък и на хората по отношение на Северна Македония", каза Йорданов, цитиран от БТА.

Той заяви, че всички министри ще депозират оставка. Йорданов отбеляза, че в момента министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова са в чужбина, но и те ще подадат оставка.

Относно перспективата за провеждане на предсрочни избори Йорданов коментира, че всичко е въпрос на конфигурация. "При падане на правителството започва раздаване на мандати от най-голяма, втора, трета, която избере президентът. Някъде в този процес е възможно да се случи това", заяви той.

Във връзка с актуализацията на бюджета, Йорданов коментира, че ИТН ще подкрепят „социалната сфера, пенсиите на хората - всичко останало не“.

"Бюджетът се гласува по параграфи, така че могат да забравят всичко останало. Амбицията на Асен Василев да изхарчи една торба пари, неясно къде, няма да се случи", каза още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
1
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Като го гледам Тошко и визията на управляващ то жал да ти стане за управляваната България. ИТН все още си мислят, че са в Шоуто на Слави. Хора помислете когатогласувате- шоу ли искате или държава. Аз съм за държавата или към Европа. Друга алтернатива няма .
210
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.ч.а..л..г..а ..р...и
209
0
 
4
 
! Отговори
Смешник злобен преди 1 година
За северна Македония мога само да кажа , 5 това са пълни измислици --каквото и да прави Петков решението се взема във Народното събрание ,така че Тошко пак лъже !
208
2
 
4
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Само така! Да видят, че не може да се живее в сюрреализъм с добавки
207
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическата кариера на всички от итн преключи безславно.шоуто на политици ще си правят в собствената си телевизия!!!
206
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Езък! Деда ви Дън толку могу са надеваше на Кичу! И тоа да искукурига така... Мани, мани...
205
13
 
26
 
! Отговори
Тоше преди 1 година
Ти приключи, Дългия и компания също. Надявам се да си наясно с това, чалгата миз3р3н. ГЕРБЕРСКИ патерици, от началото се знаеше кои сте.
204
4
 
22
 
! Отговори
Кънчо Трънчев преди 1 година
Тошеееее, я кажи колко кинти щеше да гушне началника ти от новият бюджет? Или вече са му платили за да прокара тия 3,5 милиарда? Той има навика прибира пари напред.
203
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Тошко Йорданов: Това правителство и тази коалиция приключиха'' Това са най-градивните думи на Тошката от както е станал държавен избраник.Мога да си предствя какви ще са деструктивните му думи.И този човек е изпратен да гради бъдещето на децата във България.Дано повече никой се не подлъгва да гласува за хора които са далеч от отговорност пред род и родина.Всъщност него Дългия го назначи,иначе Тошката не би си и помислил политик да става.Просто от раболепна угода го направи.
202
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие приключихте.Бегайтебда правите РОМА тв.2
201
10
 
35
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 година
Ето поредните гербаджийски мекерета! Оная карикатура от Банкя само това чака- наточил е сатъра, така че войната в Украйна ще ни се види като детска игра. Народе , мисли! Колко години трябва да минат, за де проумееш, че управлението на тиквата ни доведе до тук- 10,20, 301 50...... Простотия, кражби, корупция, съпроводени със умопомрачителна злоба! Да,чекмеджетата и нощните шкафчета взеха да намаляват!
200
1
 
38
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Чао, Тоше.
199
2
 
39
 
! Отговори
Бягащ плъх преди 1 година
Тоше. А ти от кое правителство и коя коалиция беше ? Нали знаеш кой напуска първи потъващия кораб !
198
3
 
31
 
! Отговори
ПРОРУСКАТА ИТН преди 1 година
НЕЗАБАВНО ДА ВЪРНЕ ДО СТОТИНКА ВСИЧКИ ЗАПЛАТИ, КОИТО СА ПОЛУЧИЛИ, ОТКАКТО СА В ТОВА БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО!
197
2
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ преди 1 година
ОПРАВИ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА, КОГАТО:- В СОФИЯ ИМА ПАМЕТНИЦИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ И ЦАРЕ - ХАН/КНЯЗ БОРИС ПЪРВИ, ЦАР СИМЕОН ПЪРВИ ВЕЛИКИ, ЦАР ИВАН-АСЕН, И СЕ ПРЕМАХНАТ ВСИЧКИ РУСКИ "ЦАРСКИ" И СЪВЕТСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ В БЪЛГАРСКАТА СТОЛИЦА И В БЪЛГАРИЯ!- УМИШЛЕНО ПРОРУСКИТЕ ПРОДАЖНИЦИ И СЛУГИ В БЪЛГАРИЯ (В БПЦ ДАЖЕ!) СА ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ, УМИШЛЕНО ИЗГРАЖДАТ В СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРИНА, ЧЕ БОРИС ПЪРВИ Е СКРОМЕН УПРАВИТЕЛ И НЯМА НУЖДА ДА МУ БЪДЕ ИЗДИГНАТ ПАМЕТНИК В СОФИЯ!
196
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко и Доган си свършиха мръс.ната работа.Сега се спотайват,потриват доволно ръце и мечтая пак заедно и задкулисно да управляват.А Славчо падна в капана.Ония двамата пак ще се докопат до парламента,а Славуца ще е аут.
195
4
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ преди 1 година
ОПРАВИ КАТО ДЪРЖАВА, КОГАТО:- СЕ ПРЕМАХНАТ В СОФИЯ ПАМЕТНИЦИТЕ НА ДВУГЛАВАТА РУСКО-ВИЗАНТИЙСКА КОКОШКА, А СЪЩО ТАКА И ПАМЕТНИКА НА РУСКИЯ HEГЪP АЛЕКСАНДЪР ПУШКИН! В Т.НАР. " РУСКА" ЦЪРКВА, КОЯТО Е БИВША ДЖАМИЯ, СЕ Е ПРОВЕЖДАЛО АНТИБЪЛГАРСКА ЦЪРКОВНА РУСКА ПОЛИТИКА!- В УЧЕБНИЦИТЕ ПО БЕЛ ИМА САМО БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА, А НЕ СЕ ИЗУЧАВАТ РУСКИТЕ "АВТОРИ" ПИЯНИЦИ, КОИТО В КНИГИТЕ СИ ОПИСВАТ И ВЕЛИЧАЯТ ВСИЧКО РУСКО!- ПРЕИМЕНУВА/РАЗРУШИ катедралата на руско-монголското ла-й-н-о Александър Невски!
194
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има такъв народ,но няма такава партия.Вече.
193
1
 
38
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
И вашата партия приключи!
192
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама и вашата приключи. Да не мислите, че сте народни любимци. То изобщо има ли кой да си плаща за телевизията на Слави?