Експерти с оценка: Радев ще сбърка, ако възобнови преговорите с "Газпром"

Каквото и правителство да назначи президентът, ще му бъде трудно
175

Очаква се държавният глава Румен Радев да издаде указ, с който да разпусне 47-ото Народно събрание и да насрочи предсрочните парламентарни избори през октомври.

"Има всякакви предизвикателства пред България в момента. Каквото и правителство да назначи президентът, ще му бъде трудно. Не само поради конституционните ограничения пред него, а просто поради факта, че има много неща за правене и всичките са спешни", коментира политологът Явор Сидеров в "България сутрин".

Още по темата
"Хаосът го предизвика Радев, когато на времето излезе с този юмрук и каза, че ще изгони мутрите, ама не видях да е прогонил някого. Единствено успя да скара всички тези протестиращи до такава степен, че да не могат да се траят един друг. Успя да се изпокара много грозно с тези, които го издигнаха за президент. Успя да се скара с ДПС и не остави никакви шансове за разговори помежду им заради това, че той искаше да ръководи държавата чрез нормално избрано правителство, но да са марионетки", заяви пиар експертът Нидал Алгафари.

Той добави, че Радев е инсталирал във властта "Продължаваме промяната" и те са ни докарали до най-тежката криза, която ще преживеем.

"Личности в служебни кабинети би било чудесно, ако можехме да имаме, но ние ако можехме да инсталираме личности в служебни кабинети, щяхме да можем и в редовните парламенти. Последните 3-4 парламента показват друго - отсъствието на личности. Служебното правителство е преход между една несъстояла се власт и следващата. Служебното правителство предполага компетентни хора", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Алгафари който и да е начело на служебното правителство, Радев ще управлява и ще прокарва политиката, която смята, че е най-правилна. Опасенията на част от обществото е, че ще се опита да ни върне към отношения по-близки с Русия. Той поясни, че служебният кабинет ще изпълнява желанията на президента.

Сидеров изтъкна, че диверсификацията е приоритет номер 1 и ако Радев възстанови преговорите с "Газпром", ще сбърка много. По думите на пиар експертът най-важното назначение в служебния кабинет ще бъде на министъра на вътрешните работи, защото ако той ще действа като Бойко Рашков или ще бъде отново той, това ще постави съмнения честността на изборите.

"Това, че си въобразяват, че като събереш нещо механично, то ще се умножи, не е така. Коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъде много добра за 4-5 фигури в ДБ, които ще намерят своите избираеми места, защото те са на ръба дали ще влязат в НС. По-силно е, когато ти имаш електорална тежест в НС и да я дадеш след това в някаква коалиция", настоя Алгафари.

Според Алгафари лидерите на политически формации дотолкова са се намразили един друг, че залагат на карта не само тяхната партия, но и целия национален интерес на България.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
1
 
! Отговори
А нализ преди 1 година
Ами че той Радев нали за това е поставен да защитава Руските интереси в Родината ни Той се е клел доброволно във вярност на СССР и да каже клетво престъпник ли е или наистина продължава да защитава това което е останало ,/макар и много скапано като система/от СссР затова махна и ПП,БСП ДВ от управлението защото почнаха да правят независима нац.политика.Сигурно вече има и задачи с приоритети от Митрофанова които ще бъдат с новия кабинет разисквани.ТоваЩе продължава до като Русия съвсем се срине .
149
1
 
11
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
Алоо,журналята!!!!!Да махнете този украински *** зад гърба ви и сложете за фон българския трикольор,който никога до дега не е пленяван!!!!Не се правете на маймуни за жълти подкупни стотинки и ско сте истинска медия,докажете че сте истински български журналисти!!!!!!Не платени подмолни и подкупни ***
148
16
 
8
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Хора, заради този газ предлагате да се молим и да пълзим по корем пред един сатрап и убиец, наречен Путин! Замислете се дали наистина искате това??!!
147
6
 
17
 
! Отговори
Тея експерти преди 1 година
Що не вземе да се гръмнат п..умия...ри долни.Който е към ЕВРОБАРДАКА ще страда!!! Санкциите ни удариха вече и още ще продължават.*** фащ и ЕС се крият зад гърба на Украйна да си мерят пи...те с Русия ЖАЛКИ СТЕ!!! ВОДИТЕ ЗАГУБЕНА ВОЙНА КОЯТО НИЕ ПЛАЩАМЕ! ВЪН ОТ ТОЗИ ГНУСЕ...Н *** ПАРАД
146
1
 
10
 
! Отговори
Д.Димитров преди 1 година
Муцка, мен повече ме интересува какво ще направи независимата правосъдна система? Защото има едно цяло правителство и почти цял парламент за които най лекото наказание би било доживотен затвор!
145
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четирифилядника Радев ако иска да предизвика ГРАЖДАНСКА ВОЙНА нека продължи с Газпром.
144
2
 
17
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Какви са тези експерти, на кой интересите обслужват, към коя политическа партия имат симпатии или са членове. Вече думата експерт е синоним на симпатия, корупция и подчертан интерест към някой. Какво обаче е реалността, не казва, и какво ни очаква в близко бъдеще, всичко е много раздвоено при такива хора. За тези , само едно- да духат супата
143
3
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аман от пишман експерти. Зимата искам тези експерти да дойдат да ми плащат сметките.
142
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто започна истерията покрай КОВИД всеки път като чуя за Експерт и ми се повръща. Да те нарекат Експерт е най-голямата обида на планетата!
141
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се възобновят преговорите с Газпром крадците които са вземали подкупи ще трябва да ги върнат. А тези които са ги изпапали ще платят с живота си.
140
7
 
23
 
! Отговори
М преди 1 година
Тези ""експерти"" за пари ще кажат и че майка им е .... Значи да оставим питомното и да гоним дивото. Да плащаме безумна цена за да угодим на чужди държави които са на хиляди километри от нас и да сме врагове на техните врагове - бедни гладни измръзнали но лоялни партньори. Това е простотия и мазохизъм. Надявам се с първите решения на служебното правителство каруцата да се постави след коня където и е мястото.
139
8
 
28
 
! Отговори
Н2О преди 1 година
Орбан сбърка ли поставяйки националните интереси на Унгария на първо място, вместо амереканските интереси Наложени на ЕС??? Ще видим кой прав, кой крив тази Зима! Що се касае до Фърчилото, ако той възобнови преговорите с "Газпром" за доставка на евтина и гарантирана руска на Газ тази Зима, това ще е единствената му разумна политика за цялото му президенство.
138
2
 
20
 
! Отговори
мак преди 1 година
Какъвто и газ да ползва България, все ще е зависима.
137
7
 
15
 
! Отговори
Плащаш - получаваш преди 1 година
До Анонимен 145: "ТИЯ ДЕТО ИСКАТ РУСКИ ГАЗ - КАЖЕТЕ ДОКОГА ГАРАНТИРАТЕ ,Ч Е ЩЕ ГО ПОЛУЧАВАМЕ"? Докогато плащаме по схемата на Газпром. Схемата е проста - плащаш в рубли и получаваш. А за намалените доставки по Северен поток западняците са си виновни сами. Тази турбина, която в Сименс трябваше да ремонтират още не е върната, а и ремонтът, тойто са направили е само за част от проблемите. Сами са си виновни.
136
5
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 144: "НАЕСЕН ЩЕ СЕ УСЕТИТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН И ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ПРЕД ПРЕЗИТЕНТСТВОТО С ТОЯГИТЕ И ИСКАНЕ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ!"? .......................................... Не се надявай. И бат'ти Бойко също.
135
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Експерти с оценка: Радев ще сбърка, ако възобнови преговорите с "Газпром"" --------------- Моля мисирката с ботокса в джуките да коментира по какво е "експерт" г-н Алгафари!
134
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИЯ ДЕТО ИСКАТ РУСКИ ГАЗ - КАЖЕТЕ ДОКОГА ГАРАНТИРАТЕ ,Ч Е ЩЕ ГО ПОЛУЧАВАМЕ? ЩОТО ГАРАНЦИЯ НЯМА. С РОМИ ТЪРГОВИЯ НЕ СЕ ПРАВИ - СТАВАШ ПИШМАН, ОТ ОПИТ ГО ЗНАМ!
133
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЕСЕН ЩЕ СЕ УСЕТИТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН И ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ПРЕД ПРЕЗИТЕНТСТВОТО С ТОЯГИТЕ И ИСКАНЕ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ!
132
7
 
14
 
! Отговори
Нидал пак се е олял преди 1 година
"Единствено успя да скара всички тези протестиращи до такава степен, че да не могат да се траят един друг". Нито Радев, нито някой друг е скарал протестиращите. Те и на тези избори ще подкрепят промяната за край на модела ГЕРБ и реформа на съдебната система. А Слави и Тошко вече са аут. Колкото можаха, мътиха водата, но дотук. ............................. А Нидал Алгафари се е заел да служи на ДПС. Нищо ново.
131
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдилищата важат само в мирно време. В условия на война важи оръжието.