Вместо на бизнеса, дайте по 500 лева на домакинствата

Това призова Георги Самандов
21 мар 2023 12:32, Росен Стойчев
52
Вместо на бизнеса, дайте по 500 лева на домакинствата
Снимка: БГНЕС

Държавата изплати над 10 млрд. лв. за компенсации за електрическата енергия. За 2022 г. депозитите на едрия бизнес са нараснали със същата сума, според НСИ. В момента правителството ни убеждава, че няма механизъм, с който да контролира, но всъщност тези 10 млрд. са точно този механизъм. Вместо да ги наливаме в буфери, можем да сложим критерии и мерки и да бъдат разпределени на домакинствата.

Още по темата
Равняват се около 500 лева на домакинство. Това каза за Нова Нюз Георги Самандов от "Български възход".

Според него с корупцията не бива да се борим от върха към основата на пирамидата, тя трябва да бъде атакувана на всяко едно ниво.

"За да се справим с нея трябва да изолираме максимално човешкия фактор. Чрез цифровизация и електронизация може да се пребори корупцията, така няма да се разбере кой участва в търг за обществена поръчка. В Гърция има масово платформи, в които се дава стартова цена и се наддава.Законът за обществените поръчки е неадекватен на доста области", коментира той.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
8
 
! Отговори
Видял преди 2 месеца
С ковид-а беше същото, 30-200 фирми на един бизнессмен усвояват ковид субсидии - кви джипове, къщи и парцели си накупиха...нямате си на идея.
41
0
 
5
 
! Отговори
Видял преди 2 месеца
Те затова повечето Бизнессмени имат по 30-200 фирми. И като има такива добавки си купуват нов джип ;)) 500×200 фирми ей ти едни 100 000лева от господ. Да му мислят честните!
40
1
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Какъв е този бизнес дето се захранва от държавата и всички ние българи получихме огромна инфлация а някои станаха мнооого богати Нали уж беше дошла промяната СТАНИ да седна за това беше цялата работа а ние работещите кучета ни яли Докога така
39
0
 
0
 
! Отговори
Талибан преди 2 месеца
Е то после бизнесът ще си ги удържи като ти удари балтията у заплатата.
38
3
 
0
 
! Отговори
Ъъъ преди 2 месеца
А съм от домакинство и не искам български луноход да ми дава 500лв поради причината, че не желая и популисти
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къв бизнес бря ....държавата подаряват милиони на милионерите ,,а социалните не дава помощи ако недхвърлиш и пет лева )що за помощи !
36
1
 
9
 
! Отговори
Владо преди 2 месеца
До 17Инфлацията е резултат от трилионите свежо напечатани евра и долари без покритие през последните две години.
35
0
 
14
 
! Отговори
Владо преди 2 месеца
А най-добре е да спрем да даваме 10 млрд, на когото и да е, а да ги инвестираме в нови работни места, инфраструктура, детски градини. Раздаващите пари само засилват инфлацията и нищо дългосрочно не постигат с тия пари. Като ти се вдигне инфлацията с няколко процента после бъдещите 500 лева, които изкараш ще са с покупателна способност 450 лева. Сметни го за 1 година и накрая ще излезе, че не са ти дали 500 лева, а са ти взели много повече.
34
2
 
24
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Винаги е забавно,когато Бизнеса трябва да бъде подпомогнат инак не може да плати заплатите,данъците,лизинга на колата,телевизора,айфоня,ипотеката.Егати Бизнеса.Я го изтръскай както навсякъде по света и да видим тогава колко ресторантьори,хотелиери,бакали и т.н.ще слязат от Мерцедесите и ще си купят Баничарки.Сякаш е срамно да караш работна кола,нали е за Бизнес.Няма никаква надежда нещата да се оправят без диктатура.Някои хора са си повярвали,че притежават държавата.
33
6
 
2
 
! Отговори
Пътя на Копринката преди 2 месеца
Не, така не се прави! На сички по 500 лв., тва е социализъм;))) При капитализма е "Пътя на Копринката". парите минават през мен и аз ги давам на нашите фирми! А не, на всички! Ние, земаме от сички, за да дадем на тия, дето ша гласуват за нас! Ей, тва е "Патот на Коприната"!;))) Изборите са нашите фирми срещу вашите фирми! И ако вашите фирми ги захранвами, вие ще ни победите на изборите, но, ако ние захранваме нашите фирми и меткаме трохите на тълпата долу, ша вземем изборите, ние!
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А пък се смеехме на Бойко като раздаваше по 50 лв на пенсионерите по времето на ковида...
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, а от домакинствата къде ще отидат тия пари? Отново в бизнеса чрез спекулативно завишените цени. Куче влачи, диря няма.
30
0
 
16
 
! Отговори
морски преди 2 месеца
Гласуваш или НЕ, парите за купени гласове са пак наши пари - крадени от всички нас.
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
пак ли искате пари, дето не сте изработили? НЕ СТАВА!
28
3
 
21
 
! Отговори
До25 преди 2 месеца
Правилно с раздаване пари на калпак,тоест на всеки един бизнес видяхме до къде се докарахме,най голяма инфлация в Европа и едни от най скъпите храни,тоест мярката не работи а само пълни нечии гуши,време е същата да се преустанови и да започнем да подпомагаме директно домакинствата!
27
5
 
10
 
! Отговори
От това раздаване преди 2 месеца
на хората го докарахме до двойноевропейска инфлация и двоен държавен дълг - не може да се раздава нещо дето не е произведено. Като се дава на бизнеса поне може да се очаква да се повиши производството, БВП и заплатите, да остане и нещо за инвестиции и иновации.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най гнилото в случая е че парите които раздават държавата на бизнеса са наши пари и идват от отчисленията от свръхпечалбата на енерго производителите които в по голямата си част са държавна собственост тоест наша,да ама за да покрие повишено своите разходи за пенсии,социално подпомагане вдигане на заплати на държавата и се налага да тегли заеми които пак ние трябва връщаме!Или излиза с нашите пари пълним гушите най на червените бичмета нарекли себе си"бизнес"а за своите разходи теглим заем!
25
0
 
10
 
! Отговори
Случка преди 2 месеца
Канада, голям мол обявява дизайнерска поръчка за стълби от стъкла. Всички големи масони участват и една малка фирмичка, която преди е продавала чай, също. Една вечеря с главният архитект на мола. И на другият ден фирмичката участва с проект. И печели, напук на всички останали. Така е в цял свят. Борба за пари.
24
3
 
15
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 месеца
точно така се изправят рухнали икономики, дава се пари на хората. обаче ние сме все на обратно.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не е стигнал до никъде с даване на пари на калпак