Кючюк: Двете кандидатури бавят процедурата за избор на еврокомисар

Ние ще бъдем разединени в очите на външния свят, на мнение е той
25 юни 2023 12:00, Нели Христова
35
Кючюк: Двете кандидатури бавят процедурата за избор на еврокомисар
Снимка: БГНЕС

Двете кандидатури за нов български комисар бавят процедурата по избора му. Това обясни евродепутатът Илхан Кючюк.

"Двете кандидатури означават, че процесът по избор на следващ еврокомисар ще забави процедурата. Ние вече се забавихме няколко седмици", каза Кючюк пред bTV.

Два варианта описа той. Единият е по бързата процедура - до края на юни или средата на юли да минат изслушванията в ЕП, а другият е септември-октомври.

"Ние ще бъдем разединени в очите на външния свят, заедно с това ми се струва, че няма да успеем да изпратим тази консолидирана подкрепа към един от двамата кандидати", обясни той.

"Ние сме свикнали да бъдем неразбрани. Един път, когато подкрепим една политическа сила, се казва "Защо ДПС подкрепя нея", когато подкрепим друга политическа сила, въпросът е същия. В крайна сметка дайте правото на народните представители от ДПС да определи кое е в интерес на българските граждани", коментира той.

От Брюксел пожелаха България да изпрати жена като еврокомисар, но според Кючюк резултатът не е предопределен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
ЕС заяви,че ще осъжда по пол...цвят на кожата,религия...качествата не са важни...убиват ЕС троянските коне на путин и кгб,ДПС-Герб корумпираха ЕС...малко са чистите и независими милеещи за оцеляването на ЕС и Ценностите с който бе създаден!Свобода...при доган и борисов няма такава и го знаят ЕС,Справедливост...при доган и борисов няма такава!!! и го знаят в ЕС...и ги финансират с данъците на Народите си!нечовешко...финансираха руски потоци на путин"тези евроатлантици" и ЕС ги финансират?!?
25
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
дПс е основният проводник руските интереси,троянският кон на кгб в ЕС!привнесоха корупцията в ЕС!ЕС е дълбоко корумпиран от кгб през проекти като дпс...гебр!САЩ и Свободният авализирайте поведението им...строяха с данъците на гладните и безработни Българи...руски потоци,финансиращи геноцида на путин...селяните го виждат!"либерализма"е корупция,зависимости,слабост!не дорасли съзнателно,необразовани...гладни,в несправедливи...си е глупост ЕС,манипулират ви дпс-герб!!! мафията на кгб са дпс!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Неотдавна Лорер изтъкна тенденциозно, че битият българин в РСМ не бил имал български паспорт?! Което показва, че не зачита европейските ценности. Значи, според него, щом битият няма български паспорт, да не реагираме в негова защитата и ако човекът много преди побоя, се е изяснил, като българин. Лорер не е подходящ за евроковисар, с жена си се бутат навсякъде, откъдето могат за източват държавата. Срамно.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предложението на ротационното правителттво на ПП,ДБ за евроковисар, е незаконно. То не трябва изобщо, да се разглежда от ЕК, като такова. ГЕРБ да изпрати отворено писмо да ЕК и да обясни, защо Лорер няма право да бъде еврокомиклсар. Всички знаем причините. ПП не е членка на европейското политическо семейство. Става дума не за нов, а за довършване мандата на Мария Габриел/ГЕРБ, която членува в ЕНП, от квотата на жените, а Лорер е либерал популист. Който е в конфликт на интереси.
22
0
 
3
 
! Отговори
Айде холан... преди 10 месеца
Били свикнали да са неразбрани!?! Кой нормален европейски гражданин ще подкрепи партия,която за пореден път избира за депутат човек, санкциониран по Магнитски? Какво казват твоите колеги-евродепутати? НЕ СИ ЛИ БЪРШАТ РЪЦЕТЕ СЛЕД ЗДРАВИСВАНЕ?
21
0
 
0
 
! Отговори
СУВЕРЕН преди 10 месеца
кючук, не ме интересува какъв ти е произхода, религията или ориентацията, ИНТЕРЕСУВА МЕ как си вършиш РАБОТАТА, за която си изпратен от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - да ПРЕДСТАВЛЯВАШ И ЗАЩИТАВАШ БЪЛГАРИЯ! Във всичките си действия ти ВРЕДИШ на Бъглария и действаш СРЕЩУ нея, а куриозното е, че и СРЕЩУ ИСТИНАТА, СПРАВЕДЛИВОСТТА, ЧОВЕЧНОСТТА! Кръвта на битите хора в РСМ и всичките мизерии, са по ТВОИТЕ РЪЦЕ! Явно не си вярващ, защото нямаше да си позволиш да правиш това, знаейки за възмездието за такива!
20
0
 
0
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 10 месеца
Разделението в България с тези две номинации за нов еврокомисар продължава да е безспорно и както герб-сдс,така и пп-дб са на поправителен изпит и според това,как ще се представят,ще зависи до голяма степен бъдещето на страната ни.Време е пп-дб да излязат от детинщината си и да се държат като европейци,а не като диктатори.С диктатура не се постига нищо смислено и потъването ни ще продължи.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като какъв се изказва този еничарин! Я се скрий и не коментирай нищо за България! Предателите ВЪН!
18
0
 
0
 
! Отговори
Как не те е срам? преди 10 месеца
Мислел, че не може човек да е по-нагъл от "днешните" политици, но те намират начин да надскочат себе си! Как не те е срам да се показваш, след като от ГОДИНИ е ясно, че действаш срещу България, а си ИЗПРАТЕН ОТ НЕЯ да Я ПРЕДСТАВЛЯВАШ и ЗАЩИТАВАШ! Даже наглееш с изказванията си! Ако имаш капка чест, ще се скриеш вдън земя, ще си подадеш оставката и ще си останеш редови еничарин в дпс! Има хора с арменски, руски и какъв ли не произход, но ЗАЩИТАВАЩИ БЪГЛАРИЯ! А ти? А габриел, лорер, станишев?
17
0
 
1
 
! Отговори
Единни в едно преди 10 месеца
илхане, "ние ще бъдем разединени в очите на външния свят..." - не допринесе ли ти за "разединението в очите на ЕС"? ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД беше ПРОТИВ РСМ да се пусне да започне процедурата по преговори с ЕС (т.нар. "вето", което не беше точно това), а ТИ - докладчик за РСМ, ключовва роля и БЪЛГАРИН (изпратен си да представляваш БЪЛГАРИЯ), докладваше ЛЪЖИ и подкрепяше РСМ! И сега го правиш и действап против СПРАВЕДЛИВОСТТА и БЪЛГАРИЯ! ЕДИННИ СМЕ В ЕДНО - ТИ СИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ на БЪЛГАРИЯ!
16
2
 
7
 
! Отговори
ТОЗИ САМ преди 10 месеца
СЕ ОСВЕТИ КАТО ДОКАЗАН ТУРСКИ АГЕНТ. РАБОТИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА. ТУРЦИЯ ХВЪРЛЯ ОГРОМНИ УСИЛИЯ ЗА ДА НАМАЛИ БЪЛГАРСКОТО ВЛИЯНИЕ В МАКЕДОНИЯ. ТОВА Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ТУРЦИТЕ.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този антибългарин работи срещу държавата, в която се е родил ,така както и партията му,която го е пратила там да защитава чужди интереси.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уволнение за Кючюк ! И затвор за предателство за Македония.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При Милотина не даваше да му пита въпроси и се държа много наглец.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кьопек крадлив лицемерно животно
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КЮЧУК = КЬОПЕК
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ИЗЧЕЗВАЙ ТУРКА КУЧ.КО
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как бават кат и двете не стават. Лорер и Пепеляна са некадърни.
8
3
 
8
 
! Отговори
Илхан преди 10 месеца
КючукБ00кЛук с нов бьлвоч! Айде у лЕво,либера3тЕ!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко мъдро. Имам чувството че интервюират мис Свят. Аз имам предложение да се обединим около една кандидатура - Пеевски. Доказана и хипердемократичена. Как не ви е срам да ни дрънкате такива глупости.