Най-добрите бибой* танцьори ще се надиграват за финалите на Red Bull BC One Cypher

Шоуто ще е на 4-и април в София!, а звездата на журито е CICO (Чико) от Италия
Спонсорирано съдържание | 2 апр 2015 09:54, Златко Желев
Най-добрите бибой* танцьори ще се надиграват за финалите на Red Bull BC One Cypher

Red Bull BC One Cypher* (Ред Бул Би Си Уан Сайфър) е състезание за бибой танцьори, което се провежда по целия свят от 2004 до днес. През 2015, то гостува за трети път в България, за да открие най-добрия бибой (b-boy), който да представи България на международните финали на състезанието през 2015.

Това е едно наистина вълнуващо събитие. Всички почитатели ще могат да се насладят на танцовите „битки“ между бибоите.

Освен че изискват много сериозна физическа подготовка и контрол на тялото, съревнованието „един срещу един“ представя индивидуалния стил на всеки танцьор, усета му за ритъм и импровизация, нивото на креативност и гъвкавост, както и надиграването и „реакциите“ спрямо опонента.

В България има над 350 активни бибой танцьори, които са обединени в различни школи и т.нар. – „крюта“ (екипи). Голяма част от тях ще се явят на предварителна квалификация, където най-добрите достигат до топ 16.

Те ще се състезават на специално изграден дървен подиум във формата на „сайфър“(кръг), за да очароват журито и публиката, в клуб *Mixtape5* в София на 4-и април, събота от 18.00ч. (*събитието е със свободен достъп!)

Порграмата е целодневна, и включва три уъркшопа до обяд, в които съдиите ще споделят знания и умения от своята дългогодишна практика като бибои.

Звездата на журито е известният от сцената бибой от Италия – CICO (Чико). Неговото мото е: „Аз сам поставям границите си“.

Наричат го “Prince of Power”, заради уменията му да прави едни от най-динамичните движения, използвани в този вид танцуване. Особено популярен е с енергичните си въздушни комбинации и когато с огромна бързина се върти на едната си ръка. Всъщност, той държи световния рекорд с 27 завъртания и е повече от 13 пъти на първо място в различни състезания. CICO е член на Red Bull BC ONE All Stars.

Посрещаме и бибоя Давид Колас от Франция - с ключово си влияние върху хип-хоп сцената от 1984 насам! Той е един от най-иновативните танцьори и хореографи от Европа. Активен бибой, част от френската танцувална формация “Ykanji”. Редовно провежда майсторски класове в Марсилия, където живее. Всепризнат с музикалността на своя стил на танцуване, печели битка след битка и редовно бива канен да изпълнява ролята на съдия на бибой събития от световен мащаб като международната Битка на Годината и Red Bull BC One 2005.

Третият член на Журито е от Финландия, бибой Фокус е роден през 1983. Активно тренира и практикува bboying от 11-годишен. Танцувал е на 5 континета, посетил е стотици джем сесии и е бил съдия на наякои от най-големите конкурси в света, правил е обучения на хиляди хора в целия свят. Влизал е в "батъли" (битки) с едни от най-добрите бибои по света. Печелил е първо място в над 10 състезания, както и на Red Bull BC One Скандинавия през 2013.

Съдиите ще открият събитието със специално шоу, а в паузите между бибой „битките“, гости ще бъдат танцьорите от „Flava House“, и диджеите от „V.I.D.“ с тематична музикална импровизация на четири грамофона.

DJ домакин на квалификациите е Стефан Колев SKILL от Пловдив. За финалите очакваме DJ Timber от Испания, който е и професионален бибой танцьор и ръководи музикална и танцова школа и прави обучения в целия свят. За доброто настроение и енергия по време на събитието ще се погрижи водещият Наско а.к.а Swipy.

Заповядайте на това уникално за страната ни, както и за света на танците събитие, в което да се насладим на талантливите ни бибои и артисти и на специалните гости от различните краища на света!

Допълнителна информация :

Програма 04.04.2015, събота:
10:00 – 13:00 – Уъркшоп със съдиите: Bboy CICO, Bboy David Colas, Bboy David Colas – с покани и записване.
14:30 – 17:00 – Квалификации: над 100 танцьора ще се борят за Финала и топ 16 – само за бибои.
18:00 – 21:00 – Финали Red Bull BC One Cypher България, 2015 - вход свободен
След състезанието и церемонията по награждаването всички финалисти и екипът на Red Bull BC One ще се присъединят към хип хоп шоу с известни артисти от жанра:
22:00-“Hip Hop City” събира американските хип-хоп легенди The Beatnuts и Jeru The Damaja за общ концерт в София. Емблематичните нюйоркски Old School МС-та Juju и Psycho Les или познати като The Beatnuts, заедно с Jeru The Damaja ще се посветят на българските си фенове в общ концерт! http://on.fb.me/1GbxEbv; Вход: 25 лв.

Световни финали:

1. Финал за Източна Европа: Азербайджан, Баку, 5-ти септември 2015
2. Световен финал: Италия, Рим, 14-ти ноември 2015

*Бибоингът е част от хип-хоп културата, възникнала през 80-те години в САЩ


Спонсорирано съдържание