Комплекс "Фемили Гардън" - еталон за качество на най-добра цена във Варна

Препоръчан материал | Обновена: 23 сеп 2020 09:46 | 23 сеп 2020 09:46,
Комплекс "Фемили Гардън" - еталон за качество на най-добра цена във Варна
Комплекс "Фемили Гардън". Източник: "Явор" АД

В търсенето на ново жилище всеки има различни критерии за дома, в който иска да живее – локация, среда, големина, етаж, разположение и т.н. Но основното, от което всички, търсещи ново жилище изхождат са качеството на строителството и цената. Обикновено съотношението между тези два критерия е основното, което обуславя решението за покупка.

Едно от най-важните неща, които трябва да се вземат под внимание при покупката на недвижим имот е строителният инвеститор да е с добър авторитет и репутация. Да бъде доказал се през годините с успешно изградени проекти с функционални разпределения, стил и уютна визия. Средата, в която се създават новите сгради, също трябва да бъде подходяща за пълноценен и приятен живот. Всички тези фактори са водещи при проектите на "Явор" АД и неговият собственик "Интерком Груп" ООД. Двете компании са едни от инвеститорите в строителството, чиито имена са еталон за доверие и качество в морската ни столица.

Комплекс "Фемили Гардън" е актуален проект на "Явор" АД, към който клиентите проявяват огромен интерес много преди започване на строителството. Комплексът впечатлява не само с отличната си локация - широкия център на град Варна, атрактивните си цени, функционалното разпределение на жилищата, качеството на строителството, но и с богато озеленения парк, в който ще бъдат разположени сградите.

"Фемили Гардън" дава неповторимата възможност за бягство от натоварената градска среда в самото сърце на град Варна. Паркът е с внушителните размери от 10 дка, като в него няма да има достъп на автомобили, а само зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки, зонирани по възраст, открита спортна площадка, оборудвана с фитнес уреди, полянки и алпинеуми. Инвеститорите са помислили и за поддръжката на парка и всички зелени площи, като цената е символична и фиксирана за първите пет години - 90лв. за едностайните и двустайните апартаменти и 110лв. за тристайните и четиристайните годишно.

Комплекс "Фемили Гардън" - еталон за качество на най-добра цена във Варна
Комплекс "Фемили Гардън". Източник: "Явор" АД

Проблемът с паркирането в района е решен с достатъчно на брой паркоместа на терен, закрити паркоместа, вътрешни и външни гаражи.

Надземната разгъната жилищна площ на "Фемили Гардън" е 51 800 кв. м, разположени в дворно място от 23 дка, със стъпка на застрояване 5 600 кв. м. Сградите са три и са ситуирани в краищата на парцела, като най-малкото разстояние между тях е 65 м. Основната сграда е с пет входа, втората - с един, а третата - с три. Всеки вход е с различна височина - от 9 до 16 етажа. Жилищата са едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни. Общият им брой е 570, разделени в два етапа на проектиране и продажби:

  • 1-ви етап: секции Явор, Бреза, Чинар, Топола, Акация, Магнолия и Жасмин (през август 2019 г.) - 360 жилища;
  • 2-ри етап: секции Кипарис, Кедър и Ела (през юли 2020 г.)  - 210 жилища.

Интересът към комплекс "Фемили Гардън" е огромен, като от първия етап за продажба са останали едва 21 апартамента, повечето от които са тристайни с югоизточно изложение и просторни тераси. След стартиране на продажбите на втори етап са продадени вече 57% от апартаментите и бройката на свободните намалява с всеки изминал ден. Цените са едни от най-атрактивните в района - от 33 400€ за двустайни и 47 000€ за тристайни апартаменти.

Строителството на първи етап на комплекс "Фемили Гардън" стартира в края на юли месец, като срока за изпълнение е 20-24 месеца. Към момента се изливат основите на сграда Магнолия. Изкопът на секции Чинар, Топола и Акация е завършен. Инвеститорът изгради и собствен бетонов възел на обекта с оглед на гаранция за качеството на бетона, който се използва в строителството. "Явор" АД никога не прави компромис с качеството на строителните материали и последователността и пълнотата на технологичните процеси. С най-голямо внимание се подбира освен най-качествения бетон, така и тухли, топло- и хидроизолации, покривни детайли, финишни покрития, дограма и стъклопакети, асансьори и парапети на водещи фирми в строителната индустрия.

Комплекс "Фемили Гардън" - еталон за качество на най-добра цена във Варна
Комплекс "Фемили Гардън". Източник: "Явор" АД

За секция Кипарис (част от втория етап на "Фемили Гардън") е избран различен подход в строителството, който ще се различава от всички останали секции с по-луксозно и висококачествено изпълнение и вложени материали. Конструкцията на секцията е монолитна със стоманобетонни плочи и колони, а външните стени ще са изградени от висококачествени керамични блокове Porotherm 38 W.i Plan на световния лидер в производството WIENERBERGER. Използваните тухли предоставят рекордно ниски стойности на топлопроводимост, висока топлоизолираща способност и понижени разходи за отопление и охлаждане. Подбраната дограма за секция Кипарис е първокласна на немския производител Kömmerling. Дограмата е с 6-камерна система с двоен стъклопакет с четирисезонно външно стъкло и възможност за поставяне на троен стъклопакет.

За строителството на другите секции на втория етап също не се прави компромис с качеството. За тях са предвидени да се използват тухли най-висок клас с голяма плътност и висока якост, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства. Дограмата ще бъде PVC, седемкамерна в дървесен цвят, като стъклопакетът ще бъде двоен с външно "четирисезонно" стъкло.

Строителството на втория етап ще започне през пролетта на следващата година и ще бъде завършено до лятото на 2023 година.

Информация за всички проекти на "Явор" АД може да получите в офиса на отдел "Продажби" на бул. Република 117 (Търговски център "Явор") ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: office2@yavorad.com или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.

Имиджова публикация

Още от

Спонсорирани публикации