ЧЕЗ Разпределение получи най-значимата еконаграда в световен мащаб

Проектът на дружеството "Живот за птиците" грабна приза "Energy Globe"
Спонсорирано съдържание | Обновена: 9 дек 2020 14:26 | 9 дек 2020 14:25, Анисия Иванова
ЧЕЗ Разпределение получи най-значимата еконаграда в световен мащаб
Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ Разпределение получи най-важната екологична награда в света - „Energy Globe” за своя проект „Живот за птиците“. Инициативата е изпълнявана съвместно с Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ - най-голямата неправителствена организация с 1400 членове. В рамките на проекта експерти анализират кои са най-рисковите за застрашените видове птици електропроводи, като определят и изпълняват необходимите мерки за тяхното обезопасяване, съобщиха от компанията.

В конкурсана „Energy Globe”, през 2020 г., „Живот за птиците“  е отличен сред своите конкуренти като изключителна устойчива инициатива в съответствие с целите за устойчиво бъдеще. Наградата беше връчена в началото на декември на Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството“ в ЧЕЗ Разпределение България от търговския съветник на Австрия и ръководител на Avantage Austria в София – Улрике Щрака.

„Подобни отличия оправдават усилията на екипа ни и, надявам се, насърчават подкрепата за опазване на биологичното разнообразие. Влагаме сърце в изпълнението на проекта и вярваме в значимостта на неговите резултати“, каза Крум Гледжарски при получаването на наградата.

С повече от 180 участващи държави, „Energy GlobeAwards“ са най-важните екологичниотличия по света. Представят проекти от цял свят, вариращи от малки инициативи до такива със сериозен мащаб.Ангажирани хора по целия свят разработват решения за най-належащите екологични проблеми на нашето време като недостиг на ресурси, замърсяване на въздуха и водата, ерозия, климатични промени или зависимост от изкопаеми горива.

Въпреки че тези решения са лесно достъпни, те често остават непопуляризирани. „Energy Globe“ им дава глас и ги представя на широка публика, за да ги направи видими и да насърчи другите да измислят свои собствени иновативни решения.

Проектът на ЧЕЗ Разпределение с официално название „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“ е в продължение на дългогодишната екологична политика на дружеството за опазване на биологичното разнообразие. Съфинансиране от програма Life на Европейския съюз. Повече информация за проекта може да бъде намерена на www.lifebirds.eu
 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации