Провокации и този път? Забравете, просто няма да минат!

Протестиращите искат да са строители, създадоха специален хаштаг #снимайги
Обновена: 19 юни 2013 16:22 | 19 юни 2013 14:21, Красимир Ангелов
313
Провокации и този път? Забравете, просто няма да минат!
Снимка: Булфото

Те са интелигентни, млади, усмихнати, красиви. Те идват с български знамена, с детски колички, с колелета. Те носят вода на полицаите и ги уважават. Вече пет вечери хиляди българи обикалят централните улици на София с искания за промяна. Цивилизовано и устремено.

Те не искат провокации, не искат да чупят и трошат. Те имат много енергия, с която искат да градят. Те желаят да са строители, а не разрушители. Те не искат просто по-евтин ток, те искат живот, с който да са достойни европейски граждани.

Всички те са едно. И влизат все по-надълбоко в сърцата на българите. Преди ден дори синдикатът на служителите в МВР изрази в декларация подкрепата си към протестиращите и противопоставянето си на "проявите на нисък морал, провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избраници".

Още по темата
18 юни 2013 07:00
399
На фона на интелигентния и мирен протест на хиляди българи, за втора поредна вечер се прокарва опит шествието да бъде провокирано. Не, господа! Забравете, този път просто номерът няма да мине!

Със сигурност на доста политици им се иска да има бой, арестувани, счупени витрини и прозорци. И по този начин младите, усмихнати и вдъхновени млади хора да се превърнат за минути в платени, пияни лумпени. Забравете, просто няма да стане!

Именно заради провокациите на протеста един от демонстрантите създаде хаштаг #снимайги. С негова помощ всеки, който забележи провокатори, може да ги снима и обозначи в социалните мрежи и в рубриката мРепортер на Dnes.bg.

Интелигентните хора ви игнорираха, разберете! Вашите опити за разединение се виждат отдалеч и от протестиращи, и от полиция. И цяла България разбра кои всъщност са лумпените, скрити зад удобни имунитети. Но вие, господа, сте аут!

Затова млади хора – бъдете умни, усмихнати, красиви. Носете градивното в себе си и печелете сърцата на българите. А за провокатори място няма. Не и този път. Забравете, номерът просто няма да мине! 

Качвайте снимките на провокаторите на протестите в страната с хаштаг  #снимайги в мРепотрер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: протестипровокации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
11
 
9
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Ода за мирно протестиращите,които хвърлят мирни камъни и позитивни бутилки по лошите..
88
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ниско е паднало нивото на новите строители. Оставка, но ако ги питаш за алтернатива - не знаят. Нови избори - същите партии. Имат ли лидери - дискредитират всеки дръзнал да се обяви за лидер. Няма достоен да поведе протестиращите и те пеят на 10 000 гласа. Това с извинение е тълпа и всеки обигран политик може да я яхне. Изводът е,че не са строители, а разрушители.
87
2
 
3
 
! Отговори
Moisei преди 10 години
До val 789ОК щом съм в такава грешка, какво е твоето предложение? Да оставим всичко така както е?И да сменяме едни и същи физиономии през 4 години?
86
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искате ли да познаете КОИ СА ПЛАТЕНИТЕ писачи тук? много е просто ... тези, които през 5 минути постват едно и също. Те са на работа тук ...на тях за това им се плаща. Просто ги ИГНОРИРАЙТЕ !!!
85
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва спешна промяна в съдебната с-*** и прокуратурата !
84
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пичове не се ядосвайте на тези който пишат за атака. То се видя и по всички телевизии го показаха. Видя се кои са платени и за какво става въпрос. Помяра неможеш да го промениш каквото и да направиш вътрешно той пак си остава *** !!!
83
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко ако това са интелигентните и умни хора и използват лозунги от преди 25 години все едно нищо не се е променило време е да смените плочата по добре вземете пример от съседите и стойте мълчаливо
82
19
 
13
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТЕЗИ ПРАВЯТ МЕНИФЕСТАЦИИ,КАКТО ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА,В ЗАЩИТА НА ГЕРБЕРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ,КОЕТО НИ ДОВЕДЕ ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА.СТИГА ТОЛКОВА ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО БОГАТИ ХОРА,КОИТО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ДА ИМА РАВЕНСТВО И РАЗБИРАНЕ СЪС ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.В БЪЛГАРИЯ ТО ТЕЗИ НЯМА УПРАВИЯ,ТЕЗИ ХОРА ОТ ГЕРБ СА БАНДИТИ,ТЕ МИСЛЯТ САМО ЗА СЕБЕ СИ И УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ,ИЗНАСЯТ НЕЙНИТЕ КАПИТАЛИ НАВЪН.ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ СЕ ИЗРОДИХА МНОГО МИЛИОНЕРИ,А ДЕМЕК ИМАШЕ КРИЗА.КРИЗАТА Е БИЛА ЗА НАРОДА.
81
2
 
8
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
До 96 MoiseiНяма какво да коментирам повече.Живей си в розовият свят,няма да ти развалям деня в крайна сметка,а и не искам!!! Само ти давам тема за размисъл: Този кандидат-депутат без медии избран от квартала знаеш ли кога ще влезе в парламента след като само ти си го избрал на кварталното събрание-НИКОГА!!!
80
7
 
16
 
! Отговори
viki123 преди 10 години
прави ми впечатление, че водещите в Алфа ТВ както и всички защитници около централата на Атака са яко напомпани. Вероятно ДПС ги помпат яко откъм гъ..., гърба всяка сутрин:-))))))
79
14
 
11
 
! Отговори
яко го е закъсал с п преди 10 години
Явно другарят *** яко го е закъсал с парите, след като с тази статия прави реклама на "герб-Буда"!
78
17
 
8
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До SpiroНаправо си кажи, че си пуснал червената бюлетина, бе селчо?! Какво сучеш и овърташ? Кажи си - "аз съм *** селянин и гласувам за БСП"=====================Типично поведение за ГЕРБер...Те се интересуват само как да разделят.. Колкото по разделени сме толкова по лесно се мачкаме !!! Днес извършват държавен преврат благодарение на 3,5 годишното си управление !!! През цялото време докато бяха на власт те ни настойваха едни Българи срещу други Българи !!!!!!
77
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сдържано, интелигентно и грамотно написано. Кратко и ясно.Отдавна не бях чел подобна статия. Поздравявам автора.
76
14
 
11
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен 86протести до дупкаааааа, всеки втори пишеше че по-лошо от ГЕРБ няма, да да , ама не, видя се че винаги може по-лошо да стане=========================Какво се видя, предложиха едно прасе усетиха се и го махнаха !!! Колко пъти ги прилага Борисоff тези хватки ??? Какво друго се е видяло ?? От първия ден се търси престекст да се свли тъова правителство защото МУТРАТА няма власт над него... Истината е че тръгнаха да го расзледват за всички безобразия вършени през последните 3.5.г.
75
14
 
15
 
! Отговори
като цирков кон преди 10 години
Тълпата от корабокрушенци върти на празни обороти като цирков кон. Зациклили са по маршрута Дондуков, НС, НДК, Дондуков. Псувните и заканите им са едни и същи. Движещата им сила е безкрайната злоба. От тях градивност не може да се очаква!
74
0
 
8
 
! Отговори
Moisei преди 10 години
До val 789И ако няма отпечатани брошурки и ако телевизиите не се налага да се гушат още с парички , а дебатите просто се водят за народа и не се налага да се плащат, какво ще стане? Немисля, че медиите ще фалират. А колкото до срещите с избирателите, на теб трябват ли ти пари да излезеш на площада и да говориш с хората, не мисля. А като си намерят кой да ги купи нали ще има отвот на депутати. Въпреки, че така корупцията няма да спре, защото няма държава в която да я няма, но поне е по-малко.
73
3
 
6
 
! Отговори
тт преди 10 години
До Moiseiмечтай си,неудачник.
72
6
 
11
 
! Отговори
РАЗУМ преди 10 години
SEX AND THE CITY Ако вникнем в картинката ще видим неща, които не са по-детски невинни и целите в бяло: - 1- Огромен манипулативен медиен натиск (най-вероятно предплатен, защото му липсва всякакъв професионален привкус ) с цел да: - Формира в съзнанието на масовия читател, слушател и зрител неприязън към участвалите в зимните протести българи - майки с колички, работещи бедни, социално изключени българи и други, в защита на своите КОНКРЕТНИ социални права и граждански свободи (срещу мутро полицейската диктатура), като към НЕИСТИНСКИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ;
71
13
 
13
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Протестиращите искат да са строители, а не разрушители"Много "дюлгери" станахте бе ,господа столичани..Всеки "строи",всеки "смея системата" ,всеки разбира от всичко.Не ви интересува останалата част от България.Те -провинциалистите не разбират от нищо.Да стоят там и да мълчат. Не знам обаче до кога ? Не е ли време да си помислите ,че ние гласувахме и искаме спокойствие и ред ,а не на всеки 2 месеца да правим избори. До кога ? До " пълната и окончателна" победа на ГЕРБ Жалко. Станахте за смях
70
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубава статия ... подкрепям напълно ! чудесно е, че интелигентните и умните хора са мнозинство на протеста.Психопати и низши душици ... готови да продадат и майка си за жълти стотинки има много ... Но в София те са малцинство !