Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти

Не са открити доказателства за техническа грешка или грешка на екипажа
Обновена: 9 сеп 2014 14:10 | 9 сеп 2014 12:35,
374
Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти
Снимка: Reuters

Самолетът Боинг на малайзийските авиолинии, разбил се в Източна Украйна на 17 юли, е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.

Още по темата
Това е довело до разпадането на машината на парчета по време на полета, предадоха световните агенции. Те цитират заключенията в предварителен доклад на холандските авиационни следователи от разследването на катастрофата с малайзийския пътнически самолет, свален над Източна Украйна на 17 юли.

"Снимки на отломките от самолета, изпълнявал полет МН17, показват, че той е поразен и пробит на множество места отвън от множество обекти, летящи с висока скорост, което е причинило разпадането на Боинг 777 на Малайзийските авиолинии по време на полета", се посочва в доклада, цитиран от ДПА и от Асошиейтед прес.

Разследващите трагедията не са открили доказателства за техническа грешка или действия на екипажа, които да са довели до разбиването на самолета, се посочва още в доклада на холандското Бюро за сигурност.

Самолетът на Малайзийските авиолинии, летял от Амстердам до Куала Лумпур, се разби през юли над Източна Украйна. Всички 298 души на борда, повечето от тях холандци, загинаха.

Украинското правителство и западни лидери заявиха, че има сериозни доказателства, че самолетът е бил свален от проруските сепаратисти с руски оръжия. Русия обаче отрече твърденията, че са доставяли ракети и оръжия на бунтовниците.

При анализа си холандските авиационни следователи са разчитали на данните от черните кутии на самолета, сателитни изображения и снимки от мястото на катастрофата, данни от въздушен контрол.

Холандските експерти не са посещавали мястото на катастрофата, тъй като там се водят военни действия, но снимките и останалите доказателства показват, че самолетът се е разбил още по време на полет.

Въпреки че докладът не е окончателен, констатациите са значителни. В него обаче не се приписва вина или отговорност за катастрофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
1
 
8
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
До АнонименТази 50 годишна машина ако ти спусне едно АКО 150години тук няма да никне нищо.
237
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЪЙ 50 годишни машини като мечока ту 95 прелетели тук там какво ще прави света
236
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, така казано, едно е сигурно - че не е свален от руски военни или от опълченци! По метода на изключването, за оставащите възможни варианти се сещаме.
235
0
 
10
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
Руските самолети ту-95 са отработели ядрена атака близо до източното крайбрежие на Канада по време на срещата на НАТО в Уелс.На къде не тласкат САЩ.
234
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До никЧЕ ТО И СЕГА Е ТАКА А ПО ГОЛЕМИ ТУРЦИ ОТ ЕНИЧАРИТЕ НА АТАКА НЯМА
233
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
естествено , ракетата се взривява около самолета и осколкита унищожават самолета.
232
1
 
10
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
Алуууу американската пропаганда: в България живеят и умни и размишляващи хора,въпреки вашия геноцид вече 25 години.
231
0
 
11
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
До ВасилевКато приемаш тоя факт,че украинците са свалили този самолет разбираш ли какви последствия носи той след себе си?Едните последствия са вече факт втория пакет от санкции,което вкара Русия и ЕС в конфронтация.Другите последствия са,че от вътрешен конфликта става международен.От първото спечелиха САЩ,а второто се използва сега за доставка на Украйна тежко оръжие,от което печелят САЩ.Задай си въпроса на къде води всичко това главния виновник САЩ.
230
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говорете си ,русначета. "Очевидец сообщил BBC, что члены команды были похожи на военных из России. "Хорошо дисциплинированные, в отличие от ополченцев, и они не были одеты в стандартную камуфляжную форму украинской армии, которую носят и правительственные войска, и сепаратисты", - сказал он."Они говорили на чистом русском языке.Они произносят "г" по-другому", - сказал он.Его слова подтвердил второй очевидец, добавивший, что офицер, сопровождавший "Бук" в джипе, говорил с московским акцентом."
229
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе защо хамериканците спряха да говорят за тая катастрофа.ми украинския пилот си призна че е изпразнил 23 мл си оръдие бо бойнга.колко дупки искате да има
228
3
 
7
 
! Отговори
ник преди 9 години
до няколко анонимни Когато путинландия падне от ГЛАТ се радвай много,но гледай Глатта да не подгони и нас защото американските ти чорбаджии ни заливат с неграмотност и простотия и така ни отучиха да разсъждаваме!До другия аноним!Гледай след десетина години когато България се управлява от ромско мюсолманско правителство,и нашите братя роми само лежат и тарторат ,и чакат ние да ги храним,да не станеш и ти сепаратист!
227
1
 
9
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
Попаднал е в меторитен дъжд.Направо за мезе ни взеха.
226
2
 
17
 
! Отговори
222 преди 9 години
Имат ни за ***, големи глупости измислят вместо да кажат истината - украинците убиха хладнокръвно над 300 души, искаха да го припишат на Русия, но... няма как и сега ръсят глупости, но как близките на загиналите ще приемат тези лъжи. Представяте ли си какво биха говорили ако Русия имаше вина, но те предварително я обвиниха. Скоро Европа ще разбере що за фашисти управляват сега в Украйна. Дано не стане твърде късно. Русия има право да защити своите , не по- малко от американците.
225
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен307Само че САЩ не се крият по-точно като Путин. Ореваха света, че не помагат на терористите. И понеже САЩ нарушавали международното право, трябва и Русия да прави същото, така ли ? Русия загуби уважението и доверието на целия цивилизован свят. В 21-ви век извърши агресия и си присвои територия от чужда държава. Ами ако Турция последва примера на Путин ? Замисляш ли се изобщо какви последици може да има варварската агресия на Русия за световния мир.Путин е луд човек!
224
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ защо да не доставят, умнико ? Украйна е свободна държава, воюва за своята независимост. Русия подло въоръжава терористи.Ако САЩ ни доставят помощ за борба срещу сепаратисти в Родопите или Северна Добруджа, напр., пак ли ще лаеш, *** ?
223
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До никСССР ПАДНА ОТ ГЛАТ ЩЕ ПАДНЕ И ПУТИНЛАНДИЯ ПРИ ТОВА ОЩЕ ПО БЪРЗО
222
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновникът е ясен от самото начало. Същият този агресор и окупант. И терорист, защото действа подло, без да обяви война. Ами то като видиш името му... ПУТИН.Министр обороны Малайзии Х. Хусейн в ближайшее время посетит Москву для встречи с официальными лицами. Об этом сообщает ИТАР-ТАСС со ссылкой на источник в посольстве Малайзии.Ранее были опубликованы предварительные данные о причинах падения малайзийского авиалайнера, подтверждающие версию о падании самолета от попадания ракеты ЗРК "БУК".
221
2
 
11
 
! Отговори
ник преди 9 години
Като гледам американската фондация е мообилизирала черните езичета да защитават битата си кауза,но като нямат аргументи и мозък да разсъждават,те почват да гонят някои да ходят в Новорусия, или комуниститите били ***!Ами вие да не сте предници!И тия дето ги гоните ако си заминат,ще умрете от глад!От кои ще крадете тогава!Защото много добре виждам колко са работливи и кадърни новите демократи
220
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НаблюдателС бордово уръдие ще има да го стреляш 707 поне половин час московски и---т
219
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тя работата ясна украински су и множество дребнихарата са се чудили как да не кажат истинатаприписахме го на руснаците по стар американски обичай колкото е по-голяма лъжата толкова по-добре