Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти

Не са открити доказателства за техническа грешка или грешка на екипажа
Обновена: 9 сеп 2014 14:10 | 9 сеп 2014 12:35,
374
Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти
Снимка: Reuters

Самолетът Боинг на малайзийските авиолинии, разбил се в Източна Украйна на 17 юли, е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.

Още по темата
Това е довело до разпадането на машината на парчета по време на полета, предадоха световните агенции. Те цитират заключенията в предварителен доклад на холандските авиационни следователи от разследването на катастрофата с малайзийския пътнически самолет, свален над Източна Украйна на 17 юли.

"Снимки на отломките от самолета, изпълнявал полет МН17, показват, че той е поразен и пробит на множество места отвън от множество обекти, летящи с висока скорост, което е причинило разпадането на Боинг 777 на Малайзийските авиолинии по време на полета", се посочва в доклада, цитиран от ДПА и от Асошиейтед прес.

Разследващите трагедията не са открили доказателства за техническа грешка или действия на екипажа, които да са довели до разбиването на самолета, се посочва още в доклада на холандското Бюро за сигурност.

Самолетът на Малайзийските авиолинии, летял от Амстердам до Куала Лумпур, се разби през юли над Източна Украйна. Всички 298 души на борда, повечето от тях холандци, загинаха.

Украинското правителство и западни лидери заявиха, че има сериозни доказателства, че самолетът е бил свален от проруските сепаратисти с руски оръжия. Русия обаче отрече твърденията, че са доставяли ракети и оръжия на бунтовниците.

При анализа си холандските авиационни следователи са разчитали на данните от черните кутии на самолета, сателитни изображения и снимки от мястото на катастрофата, данни от въздушен контрол.

Холандските експерти не са посещавали мястото на катастрофата, тъй като там се водят военни действия, но снимките и останалите доказателства показват, че самолетът се е разбил още по време на полет.

Въпреки че докладът не е окончателен, констатациите са значителни. В него обаче не се приписва вина или отговорност за катастрофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
28
 
27
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Значи заболя ме главата от ***...Първо, "Самолета е поразен и пробит на множество места отвън от множество обекти, летящи с висока скорост" не значи, че "са се ударили сами", или "ракета". Значи, че е бил под картечен огън от вражески изтребител (1 или повече, най-вероятно украински).Второ, нз как може да има такива гьон сури като тези, които на фона на излезналата информация продължават да възхваляват фашистите в Украдна, САЩ и НАТО...Лъжите им излезнаха на яве, защо продължавате?!
257
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда, защо ли разрешиха свободната продажба на трева в Холандия?
256
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Експерти, върнете ми парите! Фашингтон, Макак Алабама
255
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълно е Възможно да се се ударили взаймно
254
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докладът разкрива ужасната истина - самолетът се е ударил в земята, макар все още това да не е напълно изяснено. Има и друга версия, че земята се е ударил в самолета - все пак всичко е относително.
253
3
 
2
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До ранобуднитепияндетаТи да не си видял останките лично а двигателите са по крилата от страни по два броя на всеки а и ръкетата може да се детонира и над самолета стрелясе под ъгал шрапнелите урят в зона около 200 метра в сички посоки ударната вълна също може да раскъса корпоса алуминий е най вече има много неизвесни но на теб звездите ти го говорят точно как е
252
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докладът на суперекспертите е категоричен - боингът е паднал! Точка! Сега да не влизаме в детайли, кой,кой,кой, защо, кога, всичко това е суета и никому ненужно чесане на езици. Сега и съдът в Хага ще се изкаже - "На съда всичко е ясно, да влезат убитите!"
251
2
 
10
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
До куче на войнатаА защо дупките са само по пилотската кабина и са отстрани, а не отдолу.... или тя въпросната ракета е била с топлинно насочване и не се е ударила в отдолу в двигателите на самолета ами отстрани е надупчила кабината.. и то забележи от двете страни ? Ти луд ли си ?
250
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ранобуднитепияндета Русия е губила достатъчно войни първата световна например капитолират ДОРИ ПРЕД БЪЛГАРИЯ германия австрия и турция не се заемам да кажа кой ще победи при директен зблъсък междо нея и америка но с малки войничи и мръсни номера щатите биха СССР а и той бе способен да мобилизира всичко и всеки
249
0
 
15
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Разглезените янки, дето си играят на световен полицай и се наместват където си искат просто щото така са решили или под абсурдния предлог ,,да наложат демокрация'' в десетки страни по света сега удариха на камък. Щото се запънаха със страна, която представлява 1/7 от световната територия и за която войните и разработките на оръжия са основен приоритет. Тука ги няма забулените афганистанци и иракчани с калашниците, тук се изправят страна способна да мобилизира всичко и всички в името на победата
248
0
 
22
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
Световните капиталисти ще си спомнят с умиление за времето когато управляваше Елчин...Хи Хи!!
247
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наблюдател62 години са си 62 години месершмит 262 от ВСВ ще го свали намали вотката че като се напиеш някой евро гей може да се възползва
246
1
 
18
 
! Отговори
maxsimos преди 9 години
Когато една война не върви според плановете на тия, които я финансират, легитимират и рекламират като световно благо в името на човечеството, идва ред: а) на провокациите колкото по-кървави и чудовищни, толкова по-добре; б) на фалшификациите колкото по-очевидни и прозрачни, толкова по-добре, и в) на манипулациите колкото по-откровени и еднозначни, толкова по-добре.
245
6
 
1
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До ранобуднитепияндетаЗа осколки чуваллиси не просто парчета желязо а метални топчета идиално равни а СУ 25 да се изкачи на 10000 метра е трудно не е съвсем невъзможно но без въоръжение и много малко гориво самият конструктор на самолета го каза
244
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Анонимен 324: Ще се разпадне на баба ти хвърчилото първо, преди те да се разпаднат :)) ТУ 95М все още си носи бойните дежурства и стряска гейовете задокеански. А да не говорим че по-модерния му брат ТУ-160 също му прави компания :))) То в такъв случай американския Б-52 трябва да не може да излети хахах, той е още по-дърт... Ех , хем не разбира, хем не чете, що е то, прозападен *** разбира се....
243
0
 
19
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Ами САЩ когато нахлуват и окопират Гранада преди точно 21 години за това,че разбираш ли 600 студенти по медицина учели там ? И кой забележете е поискал това - американското посолство в Гренада? От кой са искали разрешение САЩ и с кой са го съгласували.. С НИКОЙ? Ама за Щатите може,а Русия не може да се бори за 10те милиона руснаци в Украйна. САЩ нападат малката островна държава с 12 бойни кораба, 8 изтребителя ф-18, въздушен десант от 5000 човека и амфибийна група.. Я СЕ РАЗКАРАЙТЕ ОТТУКА
242
0
 
15
 
! Отговори
Самолетът преди 9 години
е активно мероприятие на ЦРУ. И си изпълни целта - да формира общественото мнение в страните от ЕС против Русия. Резултат ще има колкото има резултат и за предишния малайзийски самолет - полет MH370.
241
0
 
16
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Каква ракета се взривява до самолета бе.. не видя ли снимките, където всички дупки по корпуса и по-точно по пилотската кабина са с еднаква големи и форма и съвпадат точно с 30 мм картешница, която съвсем случайно се приказа към СУ-25, каквито пък два изтребителя съвсем случайно са засечени на радарите във въздушния коридор на БОИНГА. Какво правят там? 3 мин след това той изчезва от радарите. Мислиш ли,че една ракета ще се саморазруши на стотици еднакви по големина парчета? Ти нормален ли си
240
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До maxsimosТези антики ще се разпаднат във въздуха а междо другото са от1952 62 годишни и са дозвукови
239
0
 
6
 
! Отговори
Румен преди 9 години
До АнонименМожеш ли да различиш пистолет от револвер и винтовка от "помпа"? Бордовите оръдия на изтребителя ако не могат да свалят един "боинг" с десетина изстрела то не е изтребител, а детска играчка с тапешник на нея.