Ще увреди ли Светослав С. имиджа ни в Германия?

Българинът от метрото в Берлин продължава да се укрива
16 дек 2016 14:00,
265
Ще увреди ли Светослав С. имиджа ни в Германия?
Кадър: YouTube

Берлинската прокуратура разпространи съобщение за унизителния инцидент в метрото, в което се казва: "Мъжът, ритнал жена в берлинското метро, е идентифициран и срещу него е издадена заповед за арест. Издирва се 27-годишният български гражданин Светослав С., който се укрива. Разследването срещу него и тримата му спътници продължава. Към настоящия момент не могат да бъдат огласени повече подробности".

Още по темата

Още преди то да бъде разпространено, говорителят на прокуратурата Мартин Щелтнер заяви за Дойче Веле следното: "Идентифицирахме основния заподозрян, но все още не сме го заловили. Към момента е трудно да се каже дали той е в България или в Германия".

На въпрос дали има информация за предполагаемата принадлежност на четиримата заподозрени към ромското малцинство и за роднинските връзки помежду им Шелтнер каза: "За роднинските връзки не мога да опровергая, по другия въпрос нямам информация".

Това няма да увреди имиджа на българите в Германия

Дойче веле търси за коментар и българския посланик в Берлин Ради Найденов, който настоява, че не може да коментира разследването, по което компетентни са двете министерства на вътрешните работи.

Посланик Найденов подчерта обаче, че е горд с бързината, с която е бил идентифициран предполагаемият извършител - само за един час в сътрудничество между полицейските служби на двете страни.

В отговор на въпрос дипломатът казва, че престъплението в берлинското метро няма да увреди имиджа на българите в Германия.

"Много германски граждани се обърнаха към посолството с призива да сътрудничим. Но хората винаги правят разлика между България и този отделен инцидент, който не формира образа на българските граждани. Правят разлика между възмездието за извършителя и образа на българите", категоричен е Найденов.

Случаят в метрото предизвика шок в цяла Германия. Записът, показващ престъплението, бързо се разпространи в мрежата и хвърли хиляди хора в потрес.

Пред агенция ДПА медийният експерт Мартин Емер коментира този феномен така: "Повечето хора навярно са си помислили: "И аз можех да бъда на нейно място”. Това чувство шокира хората и същевременно предизвиква техния интерес". В публичната дискусия се включиха и редица германски знаменитости.

Актьорът Ян Йозеф Лиферс, известен с ролята си на патолог в популярния телевизионен сериал "Местопрестъпление", написа в профила си във Facebook: "Берлинчанки и берлинчани! Дали някой от Вас разпознава тези идиоти?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
1
 
! Отговори
aide преди 7 години
Tova nebeshe 1murgav Bulgarin. Na Kamerata se vijdat 3 4 5 maje. Sram za Bulgaria!!! Niakoi spria li go?
106
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дивият българин е като шило в торба - все ще се пръкне и изяви някакси със своята дивотия, съчетана с безкрайните му претенции! И след това *** им били криви ... българска работа!!
105
3
 
13
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Имиджа ни е отдавна увреден от етноса на Светослав така че драги ми драскачо като не си ходил по чужбина недей пиши глупости. В цяла европа ни свързват със кражби, проституция, просия, фалшива валута, търтеи седящи заради помощите и куп други неща и за това не ни искат във шенген и никога няма да сме пълноправен член на ЕС, макар че и по добре за нас.
104
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не е добре да му викате българин - поне казвайте че е брат на Издислав.
103
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две думи българска работа...кажи му българин и него обиждай повече..
102
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
Законите на ЕС които ни се наложиха и на нас не са пригодени да вкарват в норми подобни индивиди. Тъмнислав затвор не го оправя, а пък на глоба тоя ще умре от смях. Нито пък ще изплати някакво обезщетение на момичето - никога не можеш му хвана законни доходи на тоя. Трябва промяна в ЕС и България и другите страни с тия проблеми трябва да я иницира.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брутален е инцидентът, но в Берлин се случват всяка вечер къде по грозни неща, на които не се дава гласност. А и никой не знае, какво е станало преди инцидента. Може да има предистория, която я няма на камерата. Не защитавам това същество, просто ми се иска да има причина..
100
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
Какъв Светослав - това си истински Тъмнислав.
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дааааааааааааа... чак сега разбирам колко прав е бил Хитлер.Но... животът е интересен, палачинката се обръща и историята се повтаря.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До GENERAL GADORIANти сега Варг ли си с обичайните фанелки и помощи, или си гепнал аватара
97
1
 
12
 
! Отговори
Учудвате ли се? преди 7 години
Такива са бабаити само когато са на глутница и нападат сам човек, в случая жена, която е с гръб към него.Може сам да се предаде, ако е мъж на място, неволно извършил грешка, а също ако е патриот. Какъв патриотизъм у тези? За тях България е плячка, дадена им на тепсия от бай Тошо. Щом надушиха възможност за по-голям келепир, преориентираха се няколко хиляди километра по на запад.Нали четохте как група руснаци въздава заслуженото на терористи, избягали в чужбина? Да се поучим!
96
1
 
7
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Светло не е цялото име на българин, има Светослав, Светлозар и т. н.Светльо е партизанското име на мангасаряна, както Шефкет-Шеки и тем подобни мюмюни...Всички с такива кратки имена са от резерватите и берат желязо и каквото падне...
95
0
 
14
 
! Отговори
!!! преди 7 години
НЕ е българин, а български гражданин от т.нар. ромски произход!!!Учете се от Берлинската прокуратура, която точно и ясно съобщава за "български гражданин".Има разлика между народност и гражданство!
94
0
 
12
 
! Отговори
Анон преди 7 години
"Жената ги обиждала и затова я ритнали"? Дивако, надявам се следващия път като обидиш някого да ти строшат ръката... ей така- за идеята. Последващия път другата ръка и накрая примитивната глава и подобието на мозък в нея...
93
0
 
13
 
! Отговори
... преди 7 години
Сега искам само да видя как тия *** от НХК ще постъпят когато немците го хванат тоя! Ясно е че тия МИШКИ от БКХ ще си мълчат пред германците като пре..ани к.ви! Ама тука понеже ние им позволяваме такива своеволия затова наште индианци крадът обиват изнасилват и други неща при това даже и медали им се дават! Ха сега да видим доя ***..гал в германия ко ше го направят! И дали тия от БХК въоще ше си отворят гнусните усти!
92
1
 
1
 
! Отговори
ИДИЛия преди 7 години
До Anonа колегата ти от Холандия го питал през смях кога ще заколи жена му пред хотела, предполагам
91
0
 
0
 
! Отговори
дето целили Папата преди 7 години
До Случкати какво искаш да му каже - "бившите елфи живеят в Севера на Средната земя", че да се обиди половин свят, не само британците, и да се обясняват немьецките посланици какви са тия стереотипи
90
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
МВР да попита германците откъде си доставят камерите,понеже у нас няма разпознат с подобни устройства.
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо 114Такава България сме си направили.Корумпирани политици направиха от ромите,това което са.Купуват ги и им прощават всички престъпления?!Те на това разчитат и правят,каквото си искат-подивели.
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен До 107 Едва ли,ги е обиждала,но и да го е направила е имало защо.Няма оправдание за такова поведение,дори и да ги е обидил някой!