Отново битка на бандите на Каварна рок

Победителят ще забие с Twisted Sister на една сцена
12 яну 2015 09:32, Александър Попов
1
Отново битка на бандите на Каварна рок
Снимка: Bulgarian Live Music

През 2015-а Каварна рок ще удовлетвори не само музикалните желания на феновете, но и стремежите на младите рокаджии, които мечтаят за светлините на прожекторите. След големия интерес сред младите банди второто издание на Battle of the bands, ще зарадва нови изпълнители, които ще се включат в 10-годишния юбилей на рок фестивалa в България.

Желаещите да участват в музикалната битка до 10 март трябва да изпратят на имейл battle@bglm.eu две или три авторски парчета, сред които  поне едно трябва да бъде  на английски език. Освен това е необходима приложена информация за групата, лице и мейл за обратна връзка, предпочитан град за кастинг (София, Пловдив или Варна), както и бандата да може да изсвири  минимум 30-минутен сет.

По изпратените материали предварителен подбор на групите ще се извърши до 22 март. Следващите дни ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в трите града, когато участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал, съобщиха организаторите от Bulgarian Live Music.

Квалифицирано жури ще излъчи две български групи, които ще влязат в битка с банди от страните съседки още през първия ден на Kavarna Rock 2015.

В музикалната надпревара ще се включат две групи от Румъния, както и три избрани от Молдова, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Грузия, Русия, Украйна и др.

На 26 юни на сцената ще се качат осем рок банди, от които публиката ще избере две победителки. На сцената ще излязат и миналогодишните победители Downer Kill, които след безмилостна надпревара, спечелиха овациите и сърцата на феновете.

Сред наградите на конкурса са запис в студио и възможността да излязат на една сцена с хедлайнерите от Twisted Sister.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Каварна рок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари