В Русия за US изборите: Вот, белязан от разделение!

А в основата на разединението – президентът Доналд Тръмп
Обновена: 7 ное 2018 11:24 | 7 ное 2018 11:15,
11
В Русия за US изборите: Вот, белязан от разделение!
Снимка: архив Reuters

Този път предсказанията се сбъднаха - след междинните избори в САЩ Републиканската партия запазва мнозинството си в Сената, пише руският вестник "Московский комсомолец".

Официални данни все още няма, уточнява "Аргументи и факти", но според прогнозите Демократическата партия ще получи мнозинство в Камарата на представителите.

Още по темата

Основният отличителен белег на тазгодишните избори е невижданото разцепление в обществото, в чийто център се озова президентът Доналд Тръмп, констатира "Комерсант" под заглавие "Изборите за Конгрес разцепват Америка".

Телевизия "Фокс нюз" прогнозира демократично мнозинство в Камарата на представителите за пръв път от осем годиини, отбелязва "Газета". Ако това стане, демократите ще могат според "Фокс нюз" да започнат процедура на импийчмънт срещу президента Тръмп.

Близо 40 на сто от избирателите се явиха пред урните, за да изразят несъгласие с политиката на Тръмп, сочат данни на CNN, цитирани в "Известия".

Според изводи от екзит пол 39 на сто от гласувалите американци не са съгласни с политиката на държавния глава, 26 на сто са отишли да го подкрепят, а други 33 процента са заявили, че личността на Тръмп не влияе върху решението им да гласуват.

"Комсомолская правда" предрича, че при мнозинство на демократите в долната камара "законодателният дневен ред на Белия дом ще бъде блокиран изцяло" и "предстои да се влоши вътрешнополитическата криза в САЩ".

Освен това "руската тема" ще се развихри в САЩ с нова сила - с присъщите й елементи на шпиономания, русофобия и лов на вещици".

А групата на специалния прокурор Робърт Мълър (разследваща руската намеса в президентските избори в САЩ, бел. на вестника), която спазваше досега двумесечната предизборна "тишина", препоръчана от правосъдното министерство, се готви да оповести нови обвинения. Именно свалянето на Тръмп от президентския пост бе от самото начало целта на Мълър и онези, които стоят зад него - тъй че не бива да чакаме халосен изстрел от негова страна, подчертава изданието.

"Сегашните избори нищо няма да решат. И ще ядосат всички. Политическата борба в САЩ ще стане още по-ожесточена, а разцеплението в обществото - още по-дълбоко", твърди "Взгляд".

"Никой няма да има време, за да го преодолее. А и политиците едва ли ще изпитат подобно желание. Още утре и двете партии ще започнат да се готвят за президентските избори през 2020 г.", добавя електронният вестник.
Изправен пред реалната заплаха партията му да изгуби контрола върху долната камара и на фона на обвиненията на демократите, че хора от екипа му са свързани с Москва, Доналд Тръмп изненадващо заяви в навечерието на изборите, че се анулира пълноформатната му среща с руския президент Владимир Путин в Париж на 11 ноември. Главата на Белия дом подчерта, че при посещението си във Франция "ще има друга работа", пише "Комерсант".

"Това е явна предизборна импровизация, която цели да сведе до минимум евентуалните загуби от обвиненията в контакти с руснаците", коментира пред всекидневника политологът Джонатан Сандърс.

Вашингтон взема предвид изгледите демократите да продължат разследванията срещу Тръмп и обкръжението му. Затова "вече се готви за нова продължителна война между Конгреса и Белия дом, в центъра на която може пак да се озове Русия", добавя "Комерсант".

Доналд Тръмп и Владимир Путин ще имат в Париж кратка среща "на крак" и тогава ще обсъдят дата за пълноценни преговори, съобщи вчера Кремъл. Пълноценната среща се отлага "с цел охлаждане на очакванията", пише "Ведомости" и се пита дали си струва двамата президенти "да се срещат в разгара на криза".

Отлагането е изгодно и за двете страни - преговорите най-вероятно не биха оправдали очакванията, смята изданието.

Френският президент Еманюел "Макрон отказа да бъде статист на Путин". На тържествата по случай 100-годишнината от края на Първата световна война президентите на Русия и САЩ "няма да обсъждат как да не допуснат Трета", пише "Московский комсомолец".

Франция не иска проявите по случай юбилея "да станат декор за спектакъл на двама актьори, в чиито безмълвни статисти да се превърнат Макрон и другите лидери", добавя вестникът.

"Хронологията на изявленията" по повод очакваната руско-американска среща на върха в Париж "налага предположението", че преговорите са отменени по молба на Еманюел Макрон, обяснява руското издание.

"Президентът на Франция е дотам фокусиран върху собствения си публичен образ, че иска да бъде в центъра на всяка проява, особено на възпоменателните тържества в Париж. Тъй че версията звучи правдоподобно", коментира анализаторът Фьодор Лукянов.
 
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятно вие схванахте бе великите сили плащат на хора дето уж ги плюят пък после плащат на други дето уж ги защитават и така се рекламират и привличат симпатии и внимание едновременно с демагогия за и с правене на жертва на тайнствен враг който е против техните велики прекрасни хуманни идеи.И балъците гледат и гласуват.А отзад седят тоталитаристите а така *** вот рейтинга да рипа, да рипа и без това после цял живот ще ни седите на дедовия меч и трон.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДНИ ИДЕОЛОЗИ СИ ТЪРСЯТ ВРАГОВЕ- РУСОФОБИ- ЗА СЕ СЛУЧИ ТОВА ТЕ СИ КУПУВАТ ***, КОИТО ЗАПОЧВАТ ДА ТРОЛЯТ В ДВЕ ПОСОКИ- ЕДНАТА ЛИНИЯ Е КОЛКО МРАЗИМ РУСИЯ, ДРУГАТА Е КАК МОЖЕТЕ СЕГА ДА МРАЗИТЕ РУСИЯ- А ИСТИНАТА Е ЧЕ ПОДОБНО НЕЩО НЯМА- КАКТО НЯМА ФРАНКОФОБИ,ИТАЛИАНОФОБИ, ИСПАНОФОБИ, ДАНИЯ ФОБИ, ХОЛАНДОФОБИ НО НА РУСИЯ Е НУЖНО ДА ИМА "ВРАГОВЕ" ЗА ДА ОБЯСНИ ЗАЩО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е 240 ЛВ- ЕТО ЗАЩОТО ВСИЧКИ МРАЗЯТ РУСИЯ, А НА ХАМЕРИКАНО НЕ ИМ ПУКА ЗА ТОВА КОЙ КАКВО ПРАВИ- ХОРАТА СИ ГЛЕДАТ ЖИВОТА
7
3
 
4
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 5 години
Развита демокрация ... там кажеш ли шега с дума чернокож те уволняват или съдят за расизъм ... до няколко години ще има точно и гражданска война защото чернокожите там са като ромите тука ... много знаеш батко ... дано си там или ако не ХОДИ там ... Това за Путин даже няма го коментирам ... Промити типчета ...
6
5
 
9
 
! Отговори
Адмиралъ преди 5 години
Най-добре за България и Света е САЩ да се разцепях на отделни щати или още по-добре да престанат да съществуват.
5
5
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
За съжаление в държавите с развита демокрация често се случва така, в раССия това няма как да стане, там бащицата путин държи с твърда ръка подопечните си поданици, а тези които изразят различно мнение просто ги отстрелват, като Политковская и Немцов, или ги прибират на топло, като Навални ... !!!
4
12
 
4
 
! Отговори
Лихвар преди 5 години
Рублата от ден на ден се скапва, а долара расте ние алчните безскрупулни лихвари жадни за пaри и корупция обичаме пресни звънтящи долари и искаме да си купуваме скъпи луксозни дрехи и коли с кожен салон от прясно убити носорози в Африкар долу Русия
3
9
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Боко да построи един асфалтиран мост от с. Долна Диканя до Керченския мост с европейски средства до Крим и по моста ще идем да освободим Крим от лапите на кръвопиеца и вампир Путин и цигареното ченге да живее САЩ и Хилори Клингон.
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте си вашата кочинка, че нямате пари за пенсии. Ако инвестирате в страната и 1/3 от това което харчите за подривна дейност в други държави, сега Русия щеше да е в далеч по-добро състояние.
1
3
 
15
 
! Отговори
Ушанка бляяяд !! преди 5 години
Да внимават с изказванията от Русия,че скоро време може пак да ги обвинят за ураганите,торнадата, операция "Пустинна буря", стрелбите в университетите в usa, взривените совалки при тяхното изстрелване ....