Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото

Той заподозря опозиционера във връзки с тайните служби в САЩ
17 дек 2020 16:00, Нели Христова
249
Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото
Снимка: БГНЕС

Днес президентът на Русия Владимир Путин отговаря на въпроси пред целия руски народ. Разбира се, след многото въпросителни около пандемията и ваксините, се стигна и до въпроса за отравянето на Алексей Навални и новите разкрития около случилото се в Сибир.

Още по темата

Според Путин Навални "се наслаждава на подкрепата на тайните служби на САЩ", а ако Русия е искала да го убие, е "щяла да довърши започнатото".

Навални беше отровен с токсина Новичок през август и едва не умря. Той бе откаран в Берлин за медицинско лечение. Кремъл многократно отрича да е участвал в отравянето му.

"Слушайте, ние много добре знаем какво е това ... това е легализация, не някакво разследване, легализация на материалите на американските тайни служби", заяви Путин на пресконференцията.

"Какво, мислят си, че ние не знаем, че те проследяват местоположението? Нашите специални служби знаят това отлично, служителите на ФСБ и служители на други агенции го знаят. А този пациент в клиниката в Берлин се радва на подкрепата на американските специални служби", каза президентът.

"И ако това е така, тогава това е интересно и, разбира се, нашите специални служби трябва да го следят. Но това не означава, че той трябва да бъде отровен, кой така или иначе има нужда от него? Ако те искаха наистина да го отровят, навярно щяха да приключат започнатото", категоричен бе Путин.

"Но в този случай съпругата му ме попита и аз веднага издадох заповед той да бъде пуснат извън страната, за да се лекува в Германия ... Това е опит за атака срещу лидерите в Русия", заяви руският лидер.

Путин също така описа докладите за Навални и агентите на ФСБ като "имплантирани истории".

"Всъщност няма нищо изненадващо във факта, че тези имплантирани истории се случват. Тях винаги ще ги има", каза президентът.

Коментарите на Путин дойдоха ден след като руският външен министър Сергей Лавров заяви, че докладите за подробностите около отравянето на Алексей Навални са "забавни за четене", в очевидна препратка към разследването на CNN-Bellingcat.

Путин проведе продължителната пресконференция от резиденцията си в Ново-Огарево в Московска област. Избрана група от социално дистанцирани журналисти от държавните медии, които трябваше да бъдат под карантина, преди да присъстват, бяха в стаята с него. Други журналисти задаваха въпроси чрез видеовръзка от Москва и други части на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
жожи преди 3 години
освен това ако следваме логиката "не е умрял, следователно не сме го тровили ние", та от същата логика следва Немцов, Литвиненко, Политковская, Березовски ... и т.н. умряха, следователно ние ги тровхме, среляхме, душихме и каквото там.Очевидно е че при Навални се е целяло изглючване със минимални дози и средства, експертите споменават доза от 1 милиграм активно вещество. Дали обекта ще умре, дали ще остане със трайни увреждания или ще отиде на многогодишно лечение, все едно
177
1
 
0
 
! Отговори
жожи преди 3 години
Много се извинявам, но цитатите от Путин в статията са откровенно забълбукване и дървенофилософтване в стил Мечо Пух. Примерно ""Ако те искаха наистина да го отровят, навярно щяха да приключат започнатото""Ами те очевидно са приключили започнатото, тъй като Навални безспорно е бил натровен. Ако ли под "приключили" се разбира че той би трябвало да е умрял, ами защо пък това да означава, може просто да са искали да го изключат, което фактически е и станало
176
0
 
3
 
! Отговори
Bond преди 3 години
do 191Тоя пък къв е, че чак ще тровят службите? Като че ли не може да си пререже гръкляна докато се бръсне. Същото важи и за Скрипал и Навални
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като тровихте Гебрев какво стана бе джуджи?
174
2
 
6
 
! Отговори
До 189 преди 3 години
Путин е всичко друго, но не и глупав, тук едни експерти, никому непознати дават оценка за лидера на една държава, несериозно е да
173
1
 
2
 
! Отговори
Русия преди 3 години
"Навални беше отровен с токсина Новичок през август и едва не умря. Той бе откаран в Берлин за медицинско лечение."Идин тулерадт ни умря *** туй Нувичок.
172
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Навални беше отровен с Новичок, вече нямаше да му гледаме изявите. Туй българската джурналистика грам рационално мислене няма. А за критичност съвсем.
171
7
 
14
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Само завършен пpoфaн може да си мисли, че ако Путин е разпоредил да бъдат убити Скрипал и Навални, те щяха още да са живи.
170
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртото гологлаво джудже така си е наблъскало лицето с ботокс че не прилича на себе си. Много иска да е младо и красиво.
169
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И най-добрият стрелец понякога може,да пропусне целта. Просто са го изпуснали,или сплашили. Като са попрекалили в сплашването.
168
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И най-добрият стрелец понякога може,да пропусне целта. Просто са го изпуснали,или сплашили. Като са попрекалили в сплашването.
167
3
 
1
 
! Отговори
DW преди 3 години
Това не го чуха нашите Индии, че по 110 лв на всички деца до и 7 години за новогдишен подарък да се отпусне..
166
1
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Джо, модеш ли да ни споделиш откъде ти е тази информация? Ако е DW или BCCто, то не отговаряай!?
165
10
 
4
 
! Отговори
Джо преди 3 години
А обясни ли маломерния, защо крепостните нямат денги дори за макарони по флотски? Руплата по 2 стинки, вийте към Луната русьороби!
164
4
 
1
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
До Рушофилски тролама след 34 дена дали няма пак да си обърка името?
163
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
продължение:Проблемите с недостига на легла за ковид болни продължават. Последният пример е от Варна, където пред свършване са интензивните легла.Къде е премиерът да отговори или по- го вълнуват проблемите на швейцарската банка?
162
10
 
7
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Кагда ще гоним останалите 450рушки шпиони от пасольството?
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
продължение:Остават преустановени дейностите, свързани с гастроентерология.Вие кой вариант предпочитате:1. Властта да си е свършила работата - да има пунктове, екипи, ваксини и да чакат денонощно само вашето съгласие или2. Болничните отделения затварят и властта ви лишава от болнична помощ?
160
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината кристализира в сравнението.1. Екипът на московската Поликлиника 5 е подготвен да посрещне хора, които са готови да се имунизират срещу COVID-19. Те чакаха, и чакаха..., но желаещи нямаше.2. На 10.12.20 г. АГ отделението в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в областния български град Ловеч затвори. Отделението по анестезиология и интензивно лечение не работи от 17 ноември. Временно преустановени са дейностите на отделението по ушно-носно-гърлени болести и Очно отделение.Остават преус
159
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нищо новоОтносно продължителността на пресконференцията грешиш. Вчерашната пресконференция на концептуално властният Государь продължи 5 часаЗа останалото си прав.