Асен Агов: Руски олигарси от санкционния списък станаха още по-богати

Според него новите санкциите трябва да бъдат по икономически показатели
13 фев 2021 16:05, Красимир Ангелов
250

"Искам да подчертая, че сакциите сега не са срещу Русия, а срещу придворния кръг от олигарси на Путин. Това са персонални санкции," казва журналистът Асен Агов, бивш председател на Комисията по външни работи в НС, за предаването "Брюксел 1", което ще бъде излъчено днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Второто, което искам да подчертая е, че тези санкции направиха тези хора още по-богати. Защото за да се отплати за тяхната лоялност, Путин им даде още огромни обществени поръчки. Например Ротенберг, който заявява, че притежава двореца на Путин в Геленджик на Черно море, получи огромна поръчка за няколко милиарда евро за строителството на моста, който свързва руската територия с Крим," заявява Агов в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Друг случай, който искам да подчертая, е с Константин Малофеев - също под персонални санкции и от ЕС, и от САЩ. Огромен, колосален производител на храни в Русия. Заради него, за да може той да спечели, Русия наложи санкции на вноса на хранителни продукти от ЕС. И сега там се продават само продуктите на Малофеев, на цени, които той определя, и които са прекалено скъпи за десетки милиони руснаци, които гладуват, впрочем, заради тези високи цени. Но Малофеев забогатява все повече и повече," твърди Асен Агов.

Според него сега, когато все повече се обсъждат нови санкции заради случая с Навални, е задължително този път санкциите да се наложат по чисто икономически показатели - Русия да се изключи от системата за междубанкови преводи SWIFT и руските банки да бъдат блокирани и няма да могат да извършват плащания.

"30 % от руския дълг се притежава от инвеститори от свободния свят," казва Агов.

Какво предлага като мярка във връзка с това журналистът и политик - вижте целия разговор в събота от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мухлясал пияница! Добре си поживя след 1989г. на гърба на народа тоя търтей......
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом олигарсите могат вътрешно да забогатяват чрез действия на Путин ,ограбвайки по този начин руския народ значи подхода за съжаление трябва да бъде друг за да бъдат свалени чекистите .Да се спрат доходите на Русия от ЕС и САЩ и др. страни ,което ще предизвика задълбочаване на икономическия срив на Русия и народа ще свали дворцовия елит ! Например изваждат ги от SWIFT и спират да копуват горива( има от къде да купят горива ) !
20
2
 
12
 
! Отговори
ХАМЕЛИОНИ КАТО ТОЯ преди 3 години
най ги мразя
19
2
 
19
 
! Отговори
ЕДНО ВРЕМЕ преди 3 години
живееше ТОЯ ....... в Надежда. След ПРЕВРАТА 1989 стана СДСар и толкова му порасна самочувствието, че забрави кога пишеше дописки в РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО
18
2
 
7
 
! Отговори
КОГА СТАНА ЧОВЕК преди 3 години
кога ти порасна работата бе АГОВ
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние имаме необходимост от рунаците, както имаме нужда от слънцето и въздуха, за да ни пазят от такива турски мекерета и предатели, като тебе Агов, които работят непрекъснато срещу България, като ти харесва - отивай да живееш в Турция,никой не те спира!Руснаците трябва да наложат мита на вносните стоки,за да имат пари за социални дейности за населението си,включително и на турските стоки!
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенцията Агов да си пие рикията ако още го може и да не ни разваля настроението с празни глупави приказки ! Човек трябва да знае кога да спре да се показва и изказва стремейки се да се хареса на новите господари !
15
3
 
10
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Агов не се бутай между шамарите а си пий си шербета !
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Сънува кошмари с Кримския мост и се събужда насред нощта целия потен. Пуска си химна на ЕС на компютъра докато се поуспокои и заспи отново.
13
3
 
13
 
! Отговори
Лилипут преди 3 години
Асенчо, а ти как забогатя?
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя защо се прави на луд! Забрави ли мистър 10% и драгалевския му вожд харизал основни предприятия без пари на сегашните новобогаташи.
11
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Боже!...Тоя къде ли не се подмятА за "гечинмека" си.....па и възниква въпроса:-Какъв е Аговия относно Русия,че си позволява такива "дълбокомислени разсъждения"?..Не знам,но поне за мен единствения разумен отговор е,че въпросния "Агов" е..."руски гражданин ПОД ПРИКРИТИЕ"..
10
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До агов не лъжиСанкциите са срещу олигарсите. Отразяват се на целия народ, защото народа допуска да го грабят.
9
3
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Този мирише на нафталин ......
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D.Несвободен свят = червени диктатуриСвободен свят = демократични държавиНяма нужда да ми благодариш.
7
3
 
16
 
! Отговори
агов не лъжи преди 3 години
Естествено санкциите са срещу цяла русия и руския народ. На олигарските им е през оная работа, те винаги печелят.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нещо да кажеш за българските олигарси,радетелю за истината?
5
4
 
28
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Защо се дава думата на внука на видния пасивен гей и масов убиец със същото име?Щом милиони руснаци гладуват, значи не купуват храните му. Как тогава забогатява?Какво разбира Асан Ага под термина "свободен свят"? И кой е "несвободният свят"?
4
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ама, Агов, то така се прави, защото е ясно, че Запада няма да тръгне да "освобождава" руснаците от диктатора им. Те трябва сами да се сетят, а колкото повече олигарсите ограбват обикновените руснаци, толкова по-непоносимо става за тях да живеят. Нега олигарсите грабят и ако руснаците въпреки това нищо не правят, значи са си залсужили съдбата.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Агов хваща ли го сън нощем?