Кремъл зове руснаците да са по-отговорни с ваксинирането

Според Песков властите са се "справили блестящо" с осигуряването на условия
19 окт 2021 17:22, Красимир Ангелов
27
Кремъл зове руснаците да са по-отговорни с ваксинирането
Снимка: БГНЕС

Кремъл призова руснаците да бъдат "по-отговорни" и да се ваксинират срещу COVID-19, тъй като в страната е регистриран рекорден брой смъртни случаи от вируса.

Новият максимум от 1015 смъртни случая от коронавирус е регистриран за 24 часа, съобщиха официални лица във вторник, с което официалният брой на смъртните случаи в страната достигна 225 325 - най-високият в Европа.

Длъжностните лица бяха обвинени, че омаловажават сериозността на пандемията, а данните, публикувани от статистическата агенция Росстат по-рано през октомври, показаха, че над 400 000 души са починали в Русия в резултат на коронавирус.

Само 35 % от руснаците са напълно ваксинирани, въпреки призивите на президента Владимир Путин.

"Съществува традиция да се обвинява за всичко държавата", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че правителството е можело да направи повече, за да обясни на руснаците "липсата на алтернатива на ваксините".

"Но в същото време се нуждаем от по-отговорна позиция от страна на гражданите на нашата страна", каза той.

Песков отчете, че властите са се "справили блестящо" с осигуряването на "условия за масово ваксиниране", съобщава БГНЕС.

Въпреки че от месеци са налични няколко разработени в Русия ваксини, властите се борят да ваксинират скептично настроеното към ваксините население.

Песков отрича, че внасянето на западни ваксини в Русия ще помогне на бавните темпове на ваксиниране в страната.

"Ваксинофобията на някои граждани не е свързана с марката на ваксините", каза той.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До vlady-------Означава и двете, умнико! Има и други такива двойки думи, напр. хрень -...,поиметь - ..., сразумить - ... и много още.
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поради ниската здравна култура и липса на достатъчно доверие в властите е неваксинирано. Това са предимно държави от източният блок. Дори африканските държави търсят ваксина, но понеже населението на споменатите разбра, че 45 години са го лъгали че живее в рая, е те за това
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 24Тези 43трилиона рубли ,колко милиона лева са?
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
19, преди дни руският президент каза, че в бюджета за 2022 г. за социални програми са заложени 41,5 трилиона рубли.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 20Силно се съмнявам водкаджийте да ти отговорят на повечето ,,културни " въпроси ,но виж със сигурност ще ти кажат с какви течности може да се замени водката.
22
3
 
0
 
! Отговори
Ohaa преди 1 месец
Ама и руснаците ли не искат да се боцнат, машини, до къде я докараха, една от най силните физически и носещи на алкохол нации, какъвто е руския народ, да се плаши от едно никво виросче! Путин защо ги кара хората да се ваксинират. Не му правя чест, бива ли така, ей и той се продади за пари.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През последните 24 часа е регистриран нов максимум от 1015 смъртни случая от коронавирус, но руското правителство не въвежда изискване за зелени сертификати на закрито, а предлага седмицата от 30 октомври до 07 ноември да бъде неработна на цялата територия на РФ.
20
6
 
4
 
! Отговори
До анонимен 12 преди 1 месец
Кой те излъга, че си от цивилизован народ? Я да излезем пред една камера, да видим къде ти е цивилизоваността! Да те попитам творчеството на какви европейски художници познаваш, на какви архитекти, кой европейски литератори са ти любими, в кои галерии си ходил, къде е Пинакотеката, къде е Глиптотеката и къде - Дискотеката! Правиш ли разлика между Бергман, Бергсон и Бернщайн? Ти си семпло момченце, неуко, а в Русия съм виждал хора, които ще отговорят, без да се замислят!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е най-сбъркочестата държава в света ,с най-много богатства25% от световните ,а народа живее като в Бангладеш.Даже и по-зле!
18
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
До АнонименБлатной означава криминален елемент, няма нищо общо с блато.
17
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 12......Защо наричаш Русия Блатная, а не Финландия, Швеция, Канада? А в Сев.Германия колко блата има! Ама на теб ти е казано да ме дразниш, и ти ме дразниш, а после разправяш за единство на нацията ви! Не, с теб единство няма да имаме! Ако мога, ще ти разкатая противната мутричка! Русия е Озерная, Речная, Красивая! Понял, бля!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 15Нямам спомен ,да съм искал или родителите ми да са искали от власта да отидем до село и обратното.Освен това руснаците са били 75години ,а не 40под комунистическо управление.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както българи, така и руснаци са живяли 40 години в режим, в който, за да напуснеш село се иска разрешение. За да отидеш до града се иска разрешение, и сега искат от хората доброволно да го върнат. Този път е за нашето здраве... Е няма как, да е доброволно...
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 11Русия с население от 145 млн. има 1015 починали. България с население от 6 млн. има 214починали за последното денонощие!А, сега кой е номер едно в Европа?
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия първа в света разработи и произведе ваксината "Sputnik...--->> ТОВА не е за хвалба, а за съжаление. Макар и с Спутник е по-добре отколкото с нищо. Толкова ли не могат да го схванат чугунените глави.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 10А, Нас цивилизованите народи какво ни засяга колко ваксини има Блатная?Явно и 100вида ваксини да имат все тая руснаците не вярват на руски ваксини.
11
4
 
5
 
! Отговори
Русия номер 1 преди 1 месец
"Новият максимум от 1015 смъртни случая от коронавирус е регистриран за 24 часа, съобщиха официални лица във вторник, с което официалният брой на смъртните случаи в страната достигна 225 325 - най-високият в Европа."
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия първа в света разработи и произведе ваксината "Sputnik V". До днешна дата руските научни центрове разработиха и произведоха още 4 ваксини срещу коронавируса. До края на година Русия ще регистрира и произведе 6-та ваксина под формата на спрей, която ще се нарича "Мир-19".
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рускитеблядове много лесно ще се ваксинират след като им предложат един стек препарат за вана. Хах тъпоноси!
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Измират необразованите мaкаци които ПОСТОЯННО си мислят, че ще им сложат каишка и ще ги направят домашни любимци... Образованите държави отдавна имат ваксинационен имунитет.