Путин се отказва от преговорите с Украйна, ще се опита да завладее повече територия

Заради високите цени на петрола, Кремъл ще може да финансира войната още 2 години
26 апр 2022 13:57, Нели Христова
516
Путин се отказва от преговорите с Украйна, ще се опита да завладее повече територия
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин се отказва от мирните преговори с Украйна и иска да завземе възможно най-много територии, според вътрешни източници от Кремъл, тъй като нов анализ показва, че руската икономика може да издържи войната още две години.

Потъването на "Москва" накърни гордостта на Русия и убеди Путин да продължи с нашествието си, докато се опитва да осигури военни цели, които ще му дадат надмощие в мирните преговори, твърдят източници.

Последният кръг от преговори се състоя в Истанбул в края на март, когато беше договорен проект на комюнике между двете страни, но разкриването на предполагаеми военни престъпления в Буча, град на около 15 мили от Киев, спря напредъка.

Украинските преговарящи казаха, че преговорите са станали "по-предизвикателни" поради нарастващите доказателства за масови изнасилвания и убийства в градове, освободени от нахлуващите войски.

Рустем Умиров, старши член на украинската делегация, каза пред The ​​Times, че все още има "постоянна комуникация" между двете страни, но тя е фокусирана върху създаването на хуманитарни коридори от обсадените райони като стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол.

"Продължаваме преговорния процес. На първо място – за да спасим повече животи", каза той. "Ще използваме всички политически и дипломатически усилия, за да спрем това кръвопролитие. Но има червени линии, които никога няма да преминем. Украйна никога няма да се откаже от своя народ и своите територии."

Путин удвои инвазията след неуспешния си опит да превземе Киев и да установи марионетно правителство в Украйна. Три вътрешни лица, цитирани от Financial Times, казаха, че Путин е искал да завземе повече територия, защото смята, че преговорите са стигнали до "задънена улица".

"Имаше надежда за сделка. Путин вървеше напред-назад. Той трябва да намери начин да излезе победител", казва единият. "Путин искрено вярва в глупостите, които чува по руската телевизия, и иска да спечели", твърди друг. Трети казва, че Путин няма да подпише никакво споразумение след потъването на "Москва", защото ще изглежда "унизително".

Западното разузнаване предполага, че Путин е събрал армия в Донбас, която превъзхожда украинските сили три към едно. Икономически анализ на The Bell, руски разследващ уебсайт, установи, че Путин ще може да финансира войната за още две години в резултат на високите цени на петрола.

Висш руски командир разкри степента на амбициите на Кремъл миналата седмица, когато предположи, че войските могат да стигнат чак до Молдова според плановете на Путин да постави всички рускоговорящи народи по Черно море под контрола на Кремъл.

Генерал-майор Рустам Минекаев каза, че рускоговорящите в Приднестровието, сепаратистки анклав в Молдова, са били подложени на "потисничество" – същото оправдание, използвано за войната в източните украински провинции Донецк и Луганск.

Фарида Рустамова, независима руска разследваща журналистка, която е говорила с висши контакти на Кремъл, каза, че Путин смята, че все още му липсва значителна победа, която би могъл да представи на руската общественост като "голяма победа".

"Ситуацията не се е променила толкова много в очите на широката общественост по отношение на контрола на украинска територия", твърди тя. "Той се нуждае от нещо, което може да донесе на руската публика, което може да се счита за победа."

Тя казва, че договореният мир ще дойде само от преговори лице в лице между Путин и президента Зеленски, но че Кремъл няма да се съгласи на преговори, докато руските сили все още се борят да постигнат значителни териториални придобивки.

"Путин трябва да е на върха на света, за да може да се срещне със Зеленски. Той се нуждае от голяма победа, за да оправдае по някакъв начин срещата", обяснява тя.

Матийо Булег, старши изследовател по руските въпроси в Chatham House, казва, че двете армии се смилат една друга до патова ситуация, но се съгласи, че Путин няма да се задоволи със статуквото.

"Той иска да стигне до масата за преговори при свои собствени условия и във възможно най-добрата позиция. Досега най-добрата възможна позиция не е много добра. Така че той трябва да настоява военно, за да се опита да диктува условията", казва той пред The Times. "Това не е войната на руските военни, не е войната на руския народ, това е войната на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не само че няма да завземе повече територии, ами ще освобождава всички завзети територии от 2014 г насам. А това за двете години е поредното руско изхвърляне. След 6 месеца ще търсят тоалетни за гладни.
295
13
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Тоя не може един ЦЕХ да превземе тръгнал света да плаши
294
9
 
7
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До БZП от Ямб.църв. 298 - тоест, който не подкрепя Кремълското Джудже е "безродник"? Дали вече ти казах, че се отличаваш с МНОГО нисък КИ? Ти вече очевидно се "биеш" за руската кауза - или поне ти така си мислиш. Но всъщност си просто смешен.
293
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хохлите, да се пръждосват от руската земя.
292
13
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахаа, жалки руски от/репки са налазили форумите. Гешев спи.
291
12
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха преди 2 години
Родните *** няма ли да спретнат едно парадче на 9ти май на жълтите павета да ги видим колко са изпаднали?
290
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да обясниш на русофилче, че 80% от населението на Украйна са един вид поляци, как да обясниш на русофилче, че украинците са католици, не са православни християни.... :))) Историята е за това, за да се учим от грешките си, не да замазваме нещата :) Полша навремето е била империя, владеела ги е тез земи, корена си е корен, не се забравя лесно :))
289
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ямболски *** "ракетите на Бог Путин" Поредното доказателство колко откачили са руските мегафони.
288
10
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Путин е психопат-самоубиец заобиколен от подобно бoлни психически нему комплексари!
287
14
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Сигурен съм,че 95% от прозападните любители,не живеят в България.Но искам да ги успокоя,че където и да живеят,ракетите на Бог Путин ще ги достигнат.
286
10
 
10
 
! Отговори
Бесен съм преди 2 години
Оказало се, че в украйна имало много обратни, които се припознавали в образа на Зеленски. Както и много тра-вестити. Дали не си е направил някакви операции и реално да е жена в мъжки тяло към днешна дата? Вероятно ли е според вас?
285
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напъвайте се джендърите от НПО-та, ние сме фенове на Путин.
284
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на най-пpocтите хора им е ясно, че Русия няма бъдеще в подобна ситуация и международна изолация. Путин е проблема и решението му е само едно... В противен случай и Мордор ще поеме към небитието.
283
8
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахааа, а крайцерът Москвич отиде при Кузя :)))))))))))))) А чеченеца Могамет при Мохамед :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
282
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вова, бой по каските на урконацитата.
281
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ямболски *** "Много скоро ще стане това,което е планирано от десетилетия...и всички безродни предателски души ще бъдат за пореден път на изпит в АДА- ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ" От много руски нацистки престъпления си започнал полека лека да ставаш като идола ти Путин. Ако стигне до трибунала очаквам и той такива неща да говори в опит да покаже, че е неееввменяем.
280
11
 
7
 
! Отговори
681 преди 2 години
Защо ''да завземе''? Та той си взема това,което му се полага и остана от стара Русь в *** след разпадането на СССР!
279
10
 
5
 
! Отговори
До: номер 306 преди 2 години
Ти може да се бъзикаш, но има театрални скечове със Зеленски, в които той играе глава на типично украинско семейство, обаче през погледа на Русия. Аз се счупих от смях, признавам, Зеленски е толкова добър артист колкото и президент! По цял ден семейството украинци ядат сланина с лук. И така нататък.И за пияните милиционери от ДНР и ЛНР също има яка сценка! Вика ДНР и ЛНР не са Донецк и Луганск, а Делфинариум и Лунапарк!
278
4
 
7
 
! Отговори
Ленчето преди 2 години
Ех, Лена, Лена. Каква хубава и буйна коса имаш. Леко се къдрее, та се чудя, дали и от долу ще си тъй ВАКЛА и ЧЕРНА. Ах, Лена, Лена.
277
8
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Много скоро ще стане това,което е планирано от десетилетия...и всички безродни предателски души ще бъдат за пореден път на изпит в АДА- ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.