Стратегията за отслабване на Русия може да доведе до глобална война

Руски издания за новите оръжейни доставки от САЩ за Киев
4 май 2022 20:11, Елка Василева
375
Стратегията за отслабване на Русия може да доведе до глобална война
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати са готови да финансират бъдещо поражение на Русия в Украйна, заявява руският в. „Комерсант“.

САЩ изпратиха на Украйна 70 от планираните 90 гаубици М777 с дигитална система за управление на огъня и половината от предвидените 140 хиляди 155-мм снаряди за тях. Доставките на модерни оръжия за Киев протичат успоредно с подготовката Конгресът на САЩ да приеме законопроект, с който на Украйна ще бъдат отпуснати още 33 милиарда долара – най-мащабният в историята пакет американска военна помощ за друга страна, посочва изданието.

Още по темата
Според говорителя на Пентагона Джон Кърби, цитиран в руското онлайн издание „ФАН“, над 170 украински военни вече са обучени да боравят с гаубици М777, а на 2 май е приключило обучението на още 50 украинци.

„Американски официални лица неведнъж са заявявали, че напомпването на Киев с оръжие (. . .) цели военно поражение на Русия“, се казва в материала на „Комерсант“. „Целта на правителството на САЩ в тази криза (. . .) е тя да приключи със стратегически неуспех за Русия“ във военната, икономическата и политическата сфера, помества вестникът уточнение на Селест Уоландър, помощник на американския министър на отбраната.

Стратегията на президента Джо Байдън за отслабване на Русия може „да превърне войната в Украйна в глобална“, предупреждава обаче американското издание „Форин полиси“, цитирано в статията. „Русия може да направи така, че ако те изгубят, да изгубят и всички останали“, изтъква Джордж Бийби, бивш аналитик на ЦРУ. Според него вашингтонската администрация рискува да забрави, че „най-важният национален интерес на САЩ е да не се допусне ядрен конфликт с Русия“.

„Свободная преса“ разказва за слухове в политическите среди, близки до президентския офис в Киев, според които шефовете на Държавния департамент и Пентагона Антъни Блинкън и Лойд Остин са убедили украинския лидер Володимир Зеленски да не сключва мир с Москва, а да й даде „още един решителен бой – вече със западни оръжия (. . .) – а ако и тогава не стане, „се ла ви“ – „тръгвай към капитулация“. Според всекидневника „тъкмо това обяснява бързането“ с военната помощ за 33 милиарда долара.

Освен САЩ обаче в руско-украинския конфликт „инвестират“ още 40 страни и общите им разходи ще бъдат просто астрономически, прогнозира „Свободная преса“.

Вестникът твърди, че американците обикновено докарват в конфликтни зони, примерно Ирак и Афганистан, „невероятно лакоми"  оръжия, а после настояват съюзниците им да изпратят като помощ високотехнологични боеприпаси. И членките на НАТО са принудени да ги поръчват на фирми от отбранителния комплекс на САЩ.

В тази връзка всекидневникът нарича гаубиците М777, изпращани на Киев, военен „крокодил“. Те изстрелват по 7 снаряда в минута на разстояние до 40 км и всеки изстрел струва 112 000 долара, коментира италианският експерт Манлио Динучи. Така според него за една минута едно оръдие ще изстреля по руснаците боеприпаси на стойност колкото 25 брутни годишни заплати на един среден италианец, отбелязва „Свободная преса“.

Не всички М777 впрочем ще стигнат до зоната на бойните действия в Украйна. Това подчерта в Телеграм руският военен експерт Михаил Ходарьонок, посочва специализираното издание „Военное дело“.

По думите му войските на Русия ще проследяват движението на американската техника и ще я унищожават в районите, където украинците ще я разполагат и обслужват. „Гаубиците ще бъдат удряни и по време на превозването им, а после вече ще идат за вторични суровини“ – така Русия ще запази надмощието си в количеството и качеството на артилерията, уверява аналитикът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
5
 
! Отговори
БС преди 2 години
Да, но вие БГ журналистите нямате лично мнение и пишете каквоти ви кажат от НАТО и ЕС, съжалявам ви.
216
1
 
4
 
! Отговори
Боби1 преди 2 години
Е, ми естествено, че може да се стигне до глобална война и ядрено унищожение на всичко. Вие сега ли се сетихте? Не ви ли е загрял мозъкът, че тази война е най-опасната, именно защото САЩ се бъркат най-долнопробно и нахално.
215
4
 
7
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 години
Слава на Русия!Укрия си заслужава съдбата.Бедните не много умни Укри,ще умират във войната на САЩ срещу Русия.Струва ми се обаче ,че ако краварите продължавт така,ще си го получат пъво по военните обекти.Има достатъчно такива,които ,ако Русия ги премахне,Светът ще стане МНОГО по-добър!!!
214
1
 
0
 
! Отговори
еми преди 2 години
света ще се очисти от най-вредните си ***
213
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според комунистическите мислители, империализма е последния стадий на капитализма, при него капиталистическите империи се стремят към опустошителни войни в интерес на олигархиите, които командват империите, ... след това хората отрезвяват, че са използвани и настава пролетарската революция хахаха да не стане в Русия и САЩ куманизъм хахахаха. Почнаха войната ама как ли ще завие тя...
212
0
 
14
 
! Отговори
сладури, преди 2 години
Китай още не е казал последната си дума... Behold!
211
13
 
11
 
! Отговори
p преди 2 години
До неизвестен - еми Байдън и Зеленски никаде не са тръгнали ,Путин тръгна с 200к войска в чужда държава.
210
10
 
7
 
! Отговори
Ето заради това преди 2 години
Не трябва да има НИКАКВИ ВОЙНИ!.Войната е лаком звяр,който гълта труда и стандарта на живот на обикновения човек,а в същото време хора умират от глад по света!Определени корпорации и личности правят баснословни печалби от смъртта на милиони хора!Ето,за това Путин не трябваше да започва тази война.Тук той много сбърка!Казано на жаргон - ИЗПЪРЗАЛЯХА ГО!
209
6
 
9
 
! Отговори
фифи преди 2 години
" Лустрация, публикуване на имената на съучастници на нацисткия режим, привличането им към принудителен труд за възстановяване на разрушената инфраструктура като наказание за нацистки дейности (измежду тези, които няма да бъдат подложени на смъртно наказание или лишаване от свобода);" Това чака Европа според идеолозитие нафашистка РоZZия,не си правете илюзии че като се наведете ще се отървете..Пак ще ви очистят за да ви ограбят,но преди това ще ви *** приятелски...
208
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варвари. Позор за вас !!!
207
12
 
11
 
! Отговори
какво се чудим преди 2 години
Запека на путин може да доведе до ядрена война ,затова изпращат гаубици777 да се успокои и облекчи малко.
206
2
 
2
 
! Отговори
до 280 преди 2 години
Наистина ли?
205
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази стратегия води до усилване на Русия и отслабване на Европа и Америка. Вече се говори за предстоящ дефицит на хляб. На хрляб насъщний! Даже цени не се обсъждат, а абсолютна липса.
204
14
 
34
 
! Отговори
неизвестен преди 2 години
Къде са тръгнали тия ненормалници Зеленски и Байдан да се бият с Путин, ще ни докарат някоя световна война само и само да печелят пари оръжейните магнати.
203
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези $66 милиарда нали се сещате в чии джобове отиват, айде по-голямата част от тях. После Зеленикакъвси ще се окаже мултимилиардер (от милиардер), а криминалната свита начело с бидето и педофилското синче-наркоманче, ще си поделят по няколко милиарда. Само че тея милиарди вече ще са хартии без стойност, това още тоалетната чиния не е разбрала. Благодарение на неговото управление.
202
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тавришчите пак плачат, колко щели да се охарчат американците със стрелбата на гаубиците. Така е таваришчи, всеки гаубичен снаряд, удар по световния по империализЪм и руснаците са в кюпа!
201
10
 
16
 
! Отговори
282 преди 2 години
Я да видим колко лесно се довършва държава която има повече ядрена мощ от останалите взети заедно + територия поне 2 пъти по голяма от 2рия зад себе си? Ти да не си некъф Мастър Джедай Йода? бухахаха
200
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО няма да нападне, руснаците ще се набутат първи с ядрено оръжие и тогава ще ги довършат! Пък "аналлизаторите" да си анализират!
199
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янките ги страх от ядрена война с Русия, защото имат много повече да губят и накрая ще загубят всичко докато Русия дори осакатена, все пак ще съществува. Но щом са толкова притеснени, защо тогава постоянно стъпват по пръстите на Русия в Украйна?? Според мен, тук става въпрос за театър, който се разиграва за пред гражданите в който ЕС и Украйна са потърпевши а Русия и САЩ си държат ръчичките задкулисно.....
198
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАТ НАВСЪКАДЕ ДА СИ ПЪХАТ ГАГАТА А ВЕЧЕ НЕ ИМ Е ПО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ