Русия показа най-новата военна техника на парада на Червения площад

Част от нея участва във военните действия в Украйна
Обновена: 9 май 2022 12:38 | 9 май 2022 12:38, Елка Василева
474

Снимка: БГНЕС

Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва в състава на механизираната колона на парада по случай Деня на победата, предаде ТАСС.

Тази година в състава на парадната колона по главния площад на Русия преминаха около 130 единици техника, част от която участва във военните действия в Украйна.

Още по темата
Начело на колоната с техниката бяха танковете Т-34, смятани за един от основните символи на победата във Втората световна война, след което парадът продължи с леката колесна техника, в която влизат бойните бронирани машини с повишена защита "Тайфун-ВДВ", както и бойните машини за противовъздушна отбрана "Тайфун-ПВО" и бронираните машини "Тайфун-К".

Бойните машини на пехотата бяха представени от БМП-2 с бойно отделение "Бережок" (купол с комплекс от въоръжения и система за управление на огъня), "Курганец 25" и БМП-3.

След това по Червения площад в състава на колоната от съвременна тежка бронирана техника преминаха танковете Т-72Б3М от последната модификация на танковете Т-72. Тези машини взеха участие в конфликта в Украйна и по-конкретно в боевете в Харковска област.
В парада участваха и танковете Т-90М "Прорив" и Т-14 "Армата", както и оперативно тактическите ракетни комплекси "Искандер-М" и самоходните артилерийски установки "Мста-С". За пръв път в парада участваха и съвременните 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън "Торнадо-Г", оборудвани с автоматизирана система за управление на прицела и огъня.

От средствата за противовъздушна отбрана по време на парада дефилираха самоходният зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С" и ракетните комплекси "Тор-М2" и "Бук-М3", използвани в Украйна, както и зенитно-ракетни системи С-400. Имаше и бойни десантни машини като БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ, включително най-новите БТР-МДМ "Ракушка".

Наземната част на парада завърши с преминаването на три пускови установки на ракетния комплекс "Ярс", съпровождани от подразделения за охрана с автомобили "Тигър-М", оборудвани с дистанционно управляем боеви модул "Арбалет-ДМ", и на бойни машини на пехотата БМП "Бумеранг".
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се впечатлих, талибаните имат по хубава техника
357
12
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
С изключение на Армата (че имат общо 20 бройки, заедно с прототипите) и на ядреното нещо - всичко друго може да се види и в Украйна. Пушещо, взривено, затънало и дефектирало.
356
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме ги в Украйна колко струват тези макети
355
11
 
21
 
! Отговори
РУБЛАДЖИЯ преди 2 години
НОВИТЕ МИШЕНИ ЗА ДЖАВЕЛИНИТЕ !
354
17
 
16
 
! Отговори
! преди 2 години
Продадохте, превърнахте ни в гетото на Европа, скоро ще e гpa.дaнска война. Войските на НАТО ще използвате с/у нас, предa.eли гад.ни
353
16
 
23
 
! Отговори
случайно минаващ преди 2 години
Мислех, че руснаците са против гей парадите, а пък те за поредна година организират такъв. Странна работа.
352
16
 
20
 
! Отговори
Z преди 2 години
Какво щяла да направи Русия на 9 май - естествено, че изкара още един куп морално остарели тенекии хахахах
351
10
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
Победата над Германия трябва да се чества 100 години. Все пак е победа над Германия.
350
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е "супер", но като видиш операторите на тази "безаналогова" техника как влачат перални, бойлери, телефони, компютри .... Направо ти се иска да пукнеш от смях ...
349
14
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
А някой хрумва ли му че всичката тази показност не е фалшива или поне половината за да плашат света и дори да има голяма доза истинност едва ли всичките им ракети са толкова неуязвими питлер май забравя че янките имат едно по смъртоносни оръжие което носи 8 бойни глави и не зависи от сателити и подобни о се изстрелва от подводница която може да е навсякъде в морето
348
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На площада имаше окачено и едно знаме което тук не е показано , БялоЗеленоЧервено, дали не беше наистина нашето, би било страхотно
347
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските киборги напълниха сайта пак
346
10
 
19
 
! Отговори
Пожарогасител преди 2 години
Най-фрапантното от цялата манифестация са ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ, с които най-великите и най-големите ракети и камиони са накичени като коледни елхи. Това е така, защото пожарите от цигари са често явление сред руските овенни. Кораби потъват от махорка, цистерни с гориво се палят, хангари колабират - виж краят на Буран-Буркан, че даже и ракети се палят преди старта. Значи, трябва да внимава, тъй като и двете противопожарни ЗИЛ-а са на палубата на свръх-секретния карабль Кузнецов.
345
11
 
14
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Всъщност е показана най-новопроизведената бойна техника,защото другата се посчупи в Украйна
344
9
 
8
 
! Отговори
До 370 преди 2 години
Гей парад е, когато ти, брат и баща ти излезете по улиците.
343
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато отан много се изплаши ха от Без аналоговата военна техника и избягаха с двеста и наложиха ембарго чак. И джуджето сатрап си остана сам най големият фактор на вселената
342
3
 
9
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
а освобождяават от фашизъма украйна със съветска техника и въоръжение.като че ли военната им индустрия произвежда само прототипи за паради,е остава и по некой лев за супер яхти и дворци на номенклатурата
341
13
 
4
 
! Отговори
someone преди 2 години
До Трагедиятака наречените нормални държави не са дали 20 милиона жертви във война с нацизма така,че нямат думата.Да не говорим,че огромна част от гражданите им са участвали като доброволци в СС и Вермахта.
340
16
 
26
 
! Отговори
Трагедия преди 2 години
В нормалните държави хората говорят за балове,плануват лятна почивка,занимават се с битови проблеми.А в Русия дрънкат оръжия,за изтребление мислят и войни правят!
339
9
 
23
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Денят на Победата трябва да се цени,защото друг няма да има!