Русия показа най-новата военна техника на парада на Червения площад

Част от нея участва във военните действия в Украйна
Обновена: 9 май 2022 12:38 | 9 май 2022 12:38, Елка Василева
474

Снимка: БГНЕС

Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва в състава на механизираната колона на парада по случай Деня на победата, предаде ТАСС.

Тази година в състава на парадната колона по главния площад на Русия преминаха около 130 единици техника, част от която участва във военните действия в Украйна.

Още по темата
Начело на колоната с техниката бяха танковете Т-34, смятани за един от основните символи на победата във Втората световна война, след което парадът продължи с леката колесна техника, в която влизат бойните бронирани машини с повишена защита "Тайфун-ВДВ", както и бойните машини за противовъздушна отбрана "Тайфун-ПВО" и бронираните машини "Тайфун-К".

Бойните машини на пехотата бяха представени от БМП-2 с бойно отделение "Бережок" (купол с комплекс от въоръжения и система за управление на огъня), "Курганец 25" и БМП-3.

След това по Червения площад в състава на колоната от съвременна тежка бронирана техника преминаха танковете Т-72Б3М от последната модификация на танковете Т-72. Тези машини взеха участие в конфликта в Украйна и по-конкретно в боевете в Харковска област.
В парада участваха и танковете Т-90М "Прорив" и Т-14 "Армата", както и оперативно тактическите ракетни комплекси "Искандер-М" и самоходните артилерийски установки "Мста-С". За пръв път в парада участваха и съвременните 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън "Торнадо-Г", оборудвани с автоматизирана система за управление на прицела и огъня.

От средствата за противовъздушна отбрана по време на парада дефилираха самоходният зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С" и ракетните комплекси "Тор-М2" и "Бук-М3", използвани в Украйна, както и зенитно-ракетни системи С-400. Имаше и бойни десантни машини като БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ, включително най-новите БТР-МДМ "Ракушка".

Наземната част на парада завърши с преминаването на три пускови установки на ракетния комплекс "Ярс", съпровождани от подразделения за охрана с автомобили "Тигър-М", оборудвани с дистанционно управляем боеви модул "Арбалет-ДМ", и на бойни машини на пехотата БМП "Бумеранг".
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
20
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
попрегледах "коментарите"....Боже какво "НИВО",какъв "СТИЛ",какъв изказ от клетите слуги на Кравистан !...Ей,ама вие сте били върха бе!...Всичко "знаете",всичко ви е "ясно",от всичко "разбирате".....Боже,Боже !.../ дано барем заработвате нещичко като лаете против Русията,иначе напъните ви са напразни../
337
13
 
28
 
! Отговори
:) преди 2 години
Показаха панцир-манцир, тор, бор...Украинските роми я очакват с нетърпение. Който пръв намери руско железо - негово си е :))))
336
12
 
32
 
! Отговори
Така е! преди 2 години
Показаха пленена украйнска техника-последно поколение перални,сушилни и съдомиални машини Миеле,лаптопи с Интел 12 генерация,смартфони Епъл и Самсунг,елитни фризери и хладилници Либхер но фрост.Присъстващите на парада руснаци бяха особено впечатлени и от серията климатици Панасоник хийт чарджър отопляващи до -30 градуса.Страхотен парад беше!Руснаците гледаха и се чудеха как така хората в Украйна са успели да си купят такава техника в домовете си!
335
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"НАТО гледа, но не смее"
334
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До cekyko 340 - сигурно си искал да напишеш "НАТО гледа, но смее". Почти същото, ама не съвсем
333
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 345 - язък и за пропангда не ставаш "дори най-мизерната руска техника" била 2 поколения след западната. Даваш ли си сметка какво си написал? Нещо от рода на "дори най-глупавия е по-зле от глупавия. :)
332
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гей парад
331
3
 
11
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Аве Путин къде беше досега ве както окупира Украйна ковида свърши никой не говори за ковит
330
3
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Браво Ели !
329
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия железораци руснаците ги мъкнат от 50-60 години на този парад,само ги пребоядисват пролети така за освежаване.Развитите държави какви оръжия имат ехеееййй!нали видяхте как с хирургическа точност треснаха руския кораб москва.
328
24
 
15
 
! Отговори
тя преди 2 години
Обичам този парад и винеги го гледам с вълнение !
327
13
 
23
 
! Отговори
7 преди 2 години
Всичко е макети нищо истинско няма
326
27
 
13
 
! Отговори
тя преди 2 години
Евала братушки !
325
4
 
21
 
! Отговори
СТИНГЪРМЕН преди 2 години
НЕ ВИДЯХ РУСКИ 8ЗТРЕБИТЕЛИ НА ПАРАДА
324
12
 
24
 
! Отговори
ДЖАВЕЛИН преди 2 години
Чакам руската техника в Украйна с нетърпение
323
15
 
15
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Ужас, колко копритеки се втурнаха да коментират руския парад. Днес укронацистите получиха доста.
322
1
 
6
 
! Отговори
До РУСИЯ Е ПОСЛЕДНАТ преди 2 години
Ето, ти си типичен случай на лицемерно фалшива пропаганда ! Ставаш да те дават за пример на децата в учебниците !
321
13
 
9
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ !!! преди 2 години
Танкове на Червения площад !!! Пред стените на Кремъл голямо стълпотворение на вражески войски !!!
320
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намере клипчета в нета как мънички дечица от детската градина са облечени във ва_тенки и маршируват с картонени танкове. Рашистите врещят, че победили фашизма (който е съществувал само в Италия и Испания), а русоРобите с умиление им пригласят. Но предвид ниското количество на интелект не знаят, че фашистката държава е вид социалистическа такава, но изключително военизирана. Коя единствена европейска държава в 21 век военизира населението си още от 4-годишно? RaZZia.
319
8
 
25
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
За Парада го правят, но какво става с техниката им в Украйна...