Русия показа най-новата военна техника на парада на Червения площад

Част от нея участва във военните действия в Украйна
Обновена: 9 май 2022 12:38 | 9 май 2022 12:38, Елка Василева
474

Снимка: БГНЕС

Най-новата руска военна техника премина по Червения площад в Москва в състава на механизираната колона на парада по случай Деня на победата, предаде ТАСС.

Тази година в състава на парадната колона по главния площад на Русия преминаха около 130 единици техника, част от която участва във военните действия в Украйна.

Още по темата
Начело на колоната с техниката бяха танковете Т-34, смятани за един от основните символи на победата във Втората световна война, след което парадът продължи с леката колесна техника, в която влизат бойните бронирани машини с повишена защита "Тайфун-ВДВ", както и бойните машини за противовъздушна отбрана "Тайфун-ПВО" и бронираните машини "Тайфун-К".

Бойните машини на пехотата бяха представени от БМП-2 с бойно отделение "Бережок" (купол с комплекс от въоръжения и система за управление на огъня), "Курганец 25" и БМП-3.

След това по Червения площад в състава на колоната от съвременна тежка бронирана техника преминаха танковете Т-72Б3М от последната модификация на танковете Т-72. Тези машини взеха участие в конфликта в Украйна и по-конкретно в боевете в Харковска област.
В парада участваха и танковете Т-90М "Прорив" и Т-14 "Армата", както и оперативно тактическите ракетни комплекси "Искандер-М" и самоходните артилерийски установки "Мста-С". За пръв път в парада участваха и съвременните 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън "Торнадо-Г", оборудвани с автоматизирана система за управление на прицела и огъня.

От средствата за противовъздушна отбрана по време на парада дефилираха самоходният зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С" и ракетните комплекси "Тор-М2" и "Бук-М3", използвани в Украйна, както и зенитно-ракетни системи С-400. Имаше и бойни десантни машини като БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ, включително най-новите БТР-МДМ "Ракушка".

Наземната част на парада завърши с преминаването на три пускови установки на ракетния комплекс "Ярс", съпровождани от подразделения за охрана с автомобили "Тигър-М", оборудвани с дистанционно управляем боеви модул "Арбалет-ДМ", и на бойни машини на пехотата БМП "Бумеранг".
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
19
 
11
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 2 години
До Само това: Те англосаксонците са добри в шоуто, и Зеленски покрай тях също. Стана почти като говорител по нашите телевизионни канали. Но украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
317
14
 
9
 
! Отговори
Накъде с русофобство преди 2 години
Дотук русофобството беше почти безплатно. Упражняваха се от ЕС да налагат санкции за пети път. Но дойде време политиците им да обясняват на избирателите защо трябва да плащат цената за русофобството. Досега бензинът можа да стигне 3 лева, да видим какво следва.
316
11
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Е нали уж Путин щял да обяви война на Украйна баш на прада ?
315
22
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Благодарение на Русия и Китай светът вече не е еднополюсен и това е добре за държави като нашата. Ако ги нямаше тях, САЩ щяха да имат тотален контрол навсякъде и можем само да гадаем как щяха да злоупотребяват с това.
314
8
 
15
 
! Отговори
До иииш преди 2 години
Ти какво искаш да получиш от НАТО? Имаш договор да си купиш няколко самолета за охранана собственото си небе, ние не можем да ги купим 10г! Отделно, че с такива снасящи на Русия генерали, трудно ще видим модерно западно оборудване, за да няма копи-пейст. Облъчения си просто ТИ!
313
1
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 2 години
До Анонимен 338 Тогава е бил момента.
312
4
 
13
 
! Отговори
Две кебапчета преди 2 години
Комунисти се кръстят. Страхливци за храброст говорят иззад неутралитета. Хора, които слушат Цеца, за Бийтълс викат: мàни ги тия!, а театрите ги ползват само като ориентир по картата (като свиеш покрай оня театър, у десно). Къде сбъркахме?
311
12
 
26
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Руснаците обаче ги е страх да пуснат Т-14 на фронта. Първо защото кой знае колко бройки имат. Второ защото кой знае колко работят. Трето защото като бъде пленен и пратен на американците за анализ ще е резил.
310
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайският президент Си Цзинпин днес е заявил пред германския канцлер Олаф Шолц, че трябва да се положат всички усилия, за да не се допусне конфликтът в Украйна да се превърне в "неуправляема ситуация", съобщи от Асошиейтед прес, позовавайки се на китайското държавно радио. Путин не може без Европа, също и обратното.
309
15
 
36
 
! Отговори
:) преди 2 години
Истината е в Украйна - пълна излагация за Русия. Смеят им се и кокошките. А тези циркове са за пияните *** по селата в Рашата. Само тези безмозъчни *** вярват на Путkuн Смешниka!
308
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И най-мизерната руска техника по подразбиране е поне две поколения след западната, а като знам каква курупция и шуробаджанащина е в страната на пияния мужик, вероятно и не работи.
307
8
 
19
 
! Отговори
Егати преди 2 години
Безочливият наглец поставя цветя на монументите на Киев и Одеса, които подло нападна !!!
306
9
 
30
 
! Отговори
Само това преди 2 години
Пореден тежък удар по руската армия, която нахлу в Украйна. Украински военни показаха как унищожават последната версия на основния руски танк Т-90 - Т-90М "Пробив". Войната печели този, който има кауза. Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че е "много възможно" Украйна да победи руската армия, и призова руския президент Владимир Путин да се примири.
305
7
 
17
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Да, САЩ не трябваше да дават орУжия на джуджаците, а да оставят Хитлер да превземе Блатная, силата му да се омаломощи и след това да го ударят. СЕГА нямаше да имаме тези проблеми с разни ботоксни джуджаци и антураж, а комунистите щяха да са на топло за вечни времена и да мълчат, като наакани дяца.
304
4
 
13
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
Ууубийци !!!
303
9
 
23
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
НАТО гледа и се смее. Действително пребоядисаната техника мяза на нова, но... ние я знаем СЪЩАТА от 70-те години на миналия век. Така че както и да прекръстиш едно гюбре, то си остава същото.
302
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е жалка държава с жалко и зомбирано население . САЩ направиха голямата грешка 1941 г , ние щяхме да сме страна победител .
301
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно данните от украинската преса ще се окажат вярни за загубите на великата руска армия
300
11
 
10
 
! Отговори
Само толкова ли преди 2 години
България може да покаже на парад два пъти повече техника
299
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Хрушчов заплашва запада с ядрен удар и имат 1000 бойни глави , се оказва че тогава са само 2 (две ).