Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия

По думите му, ЕС не изпълнява съществуващите договорености
24 юни 2022 16:35, Петя Славова
327
Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз и НАТО сформират коалиция за борба с Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

"Когато започва Втората световна война, Германия събра под знамената си значителна част, ако не и по-голямата, от европейските държави за война срещу Съветския съюз. Сега е същото – ЕС и НАТО събират точно такава съвременна коалиция за борба, а с голяма вероятност и за война с Русия. Ще наблюдаваме всичко това много внимателно", каза той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

Според министъра, политическата линия на Европейския съюз потвърждава нежеланието му да се стреми към създаването на единно пространство от Атлантическия до Тихия океан и да изпълни споразумението с Русия за развитие на общото пространство в хуманитарната област, както и в областите икономика и сигурност, подчерта руският външен министър.

"Европейският съюз доказва, че не иска никакви обединителни тенденции в Европа, че не изпълнява и няма намерение да изпълни съществуващите договорености между Русия и държавите от ЕС относно развитието на общите територии в областта на икономиката, в хуманитарната област и вътрешната сигурност. И не иска да изпълнява тези задачи, които бяха формулирани в съответствие с високите цели за създаване на общо пространство от Атлантическия до Тихия океан. Всичко е зад гърба ни, всичко е в миналото", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
15
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Така е, само дето през ВСВ краварите бяха на ваша страна. Ако не бяха те, хитлер отдавна щеше да ви е поставил, където ви е мястото. Бензиностанция с ракети... хахах
37
9
 
17
 
! Отговори
ТТ преди 1 година
Тоя съвсем изплиска легена. Абе изруд без помощ от САЩ и Англия вие никога нямаше да победите хитлер. Да не изброявам отделно от това на колко фронта се биеше германия.
36
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора като лавров още си живеят във времето на ВСВ.С толкова години са изостанали в своето развитие.А иначе опитват да дават тон за песен.
35
5
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Koko само да вметна, че байконур е казахстански... ако такоо
34
8
 
15
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Когнитивното --- Хич не са глупави, но им излезе крива сметката. Те се надяваха, че всичко ще приключи с дългата колона, укрите ще ги нагостят и почерпят с водка, като през 2014, а те - укрите - взеха, че ги зачесаха с джавелини и други западни оружия, довеждайки "колонадата" до пълно фиаско, прегрупиране и бягане от околностите на Киев - град герой, защитен от мощни западни оръжия.
33
14
 
20
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Украйна ви такова таковата вече половин година не можете 10 % територия да вземете. Сега си представи, че бабата на Украйна е НАТО. Та бабата такъв задвратник ще ти изплющи грознико, че ще те търсят космонавтите от Байконур. Аде сполай ти Байко, вземи този мощен натовски шнур!
32
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като чета повечето коментари явно писани от 2 максимум 3 човека, сме такава сила че още утре ще превземем русия, само дето като чета за оргиите в британската армия и лгбт в краварската, няма с кой да воюваме ще се нае*ем сами ))
31
5
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер то вова се до 20 години ше гътне, и спецоперация ше има. и кьонигсберг ше има, и белгородска независима република.. кой е много майстор, си намира майстора
30
8
 
19
 
! Отговори
Да,Лавров,така е, преди 1 година
ЕС и НАТО се готвят за война с вас.Но я си помисли-вашите действия на невинни пионерчета ли са?Откакто се разпадна СССР,а той се разпадна заради поведението на Русия спрямо другите републики,поведение на дискриминация,етническа неравнопоставеност и тормоз,РФ продължава систематически да подтиска бившите републики,води войни с някои от тях,заплашва други и ги изнудва.В тази светлина, когато отношението към бившите съюзни републики е такова,какво да очакват бившите(и настоящи)противници?
29
7
 
17
 
! Отговори
Болни мозъци преди 1 година
Болни са ви тиквите Лвров.Ще ви се пак на империя да го раздавате ама ядец.Крадеца вика дръжте крадеца в случая агресора вика че някой си щял да го напада
28
9
 
13
 
! Отговори
Германец преди 1 година
И кво? Ще ни денацифицираш ли бе, 6oклyк?
27
15
 
11
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
НАТО и ЕС са терористични организации! САЩ продължава да въоръжават окраинина , украинските воюващи се предават за да останат живи ,наемниците също!
26
11
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
конь, украинците с 10 джавелина и 2 гаубици избиха навалица колко населението на северозападен бyлгаристан, ти продължваваш да се ежиш ... като престарела мутра дето накрая го намират на лозето със сцепена тиква.
25
6
 
16
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Е, ЩО БЕ ЛАВРА ....ВИЕ С БЕЛОРУСКИЯ Г Ъ З А Р , САМО МУШКАТО ЛИ БЕРЕТЕ.....ха,ха,хааааааа
24
16
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Лавров отново прав пак западняците ще свършат ,като миналия път!Ще ги вадат с една ръка за ривера от берлинските канализации!
23
11
 
19
 
! Отговори
Дин Дзън преди 1 година
Страшно грозен е тоя от кой филм на ужасите го пръкнаха?
22
14
 
25
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Таваришч Лавров, а какво ще кажеш за една набързо спретната "специална операция" на НАТО срещу Русия, не за война, а и що не си гледахте кефа, когато ЕС и САЩ ви направиха мулти милиардери, а си турихте таралеж в гащите да нападате Украйна? Както ти, така и Фюрера ти знаете много добре, че с вашата държава няма да издържи и с нея е свършено, затова е този кански вой.
21
8
 
24
 
! Отговори
Когнитивното преди 1 година
Състояние на Лавров е известно като Ефекта на Дъннинг Крюгер, или иначе казано, как глупавите са твърде глупави, за да осъзнаят, че са глупави.
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
потъват всеки ден по-дълбоко в блатото наречено Украйна.
19
6
 
12
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Ако в раша не си обявил поне 3 пъти световна война , те намират в локва кръв. ( като бодигарда на петр 1 с куфарчето)И задължително се хвалят на vlA.dolf.2 Голямо желание да изтребват. Хора без работа.