Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия

По думите му, ЕС не изпълнява съществуващите договорености
24 юни 2022 16:35, Петя Славова
327
Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз и НАТО сформират коалиция за борба с Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

"Когато започва Втората световна война, Германия събра под знамената си значителна част, ако не и по-голямата, от европейските държави за война срещу Съветския съюз. Сега е същото – ЕС и НАТО събират точно такава съвременна коалиция за борба, а с голяма вероятност и за война с Русия. Ще наблюдаваме всичко това много внимателно", каза той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

Според министъра, политическата линия на Европейския съюз потвърждава нежеланието му да се стреми към създаването на единно пространство от Атлантическия до Тихия океан и да изпълни споразумението с Русия за развитие на общото пространство в хуманитарната област, както и в областите икономика и сигурност, подчерта руският външен министър.

"Европейският съюз доказва, че не иска никакви обединителни тенденции в Европа, че не изпълнява и няма намерение да изпълни съществуващите договорености между Русия и държавите от ЕС относно развитието на общите територии в областта на икономиката, в хуманитарната област и вътрешната сигурност. И не иска да изпълнява тези задачи, които бяха формулирани в съответствие с високите цели за създаване на общо пространство от Атлантическия до Тихия океан. Всичко е зад гърба ни, всичко е в миналото", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Серго, ти знаеш ли, че си влязъл в Европейския съюз? Не си искал да влизаш. Сгрешил си. Ще пращаме НАТО да погледне какво сте направили. "Специална задна операция" го наречете, за да запазим достойнството на Путин и Русия.
177
12
 
13
 
! Отговори
кака Здравка преди 1 година
Кой е този неприятно изглеждащ човек и защо трябва да ни интересува какво е казал ?
176
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайна е руска територия. Цъкане през прокси и реално и виртуално не променя ситуацията. Наемните янки и ингилизи в клетка и смъртна присъда.
175
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
179 хайде няма нужда още да се напъваш. Хората видяха Потрошенко в танк и ходеше да обстрелва Донбас. Операция го водеше, ама попадна в котел. Имаше мински споразумения, но не спря да стреля. На ти сега една операция. Между другото и такива като теб трябва да бъдат оперирани.
174
10
 
17
 
! Отговори
МММ преди 1 година
Не бе Лавров! Пак не си разбрал - държавите се сплотяват отвратени от начина по който вие - руските мужици - провеждате "обединителните тенденции" в Украйна. С артилерийски обстрел, сриване на градове и премазване с танкове! Свиквай! Занапред ще срещате все повече отвращение, неразбирани и откровенна ненавист. Заслугата си е ваша.
173
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти май още не загряваш че колкото и да се натискаш да тролиш за бандерите, всеки разбира че си сам. Свършиха ти опорките, почна плюсове да си набиваш. Сакън да не ти отвърнат. И почна пак - имало облажи и дъжд - руснаците това онова. Накрая ще се изцепиш онова за ганню и ще умреш както винаги в наркоза
172
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес в *** се разби нацистки десантен самолет Ил-76 в жилищен квартал заедно със солдатите и офицерите. Руската пропаганда излъга че самолета изпълнява учебен полет и нямало загинали.
171
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавров е обхванат от погребално настроение личащо от изказването му. Ако и джудженцето е в същата депресия като таварищ Лавров с пещерната федерация Русия е свършено.
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
172 сякаш не е било. Lebensraum какво е?
169
16
 
17
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Анонимен 173. Я кожи къде да го прочета това" Казаха че в израз на добра воля до определена дата са готови да се изтеглят от Киев" От Киев руснаците се изнесоха бити е*ани и окървавени. Даже изнесоха не е томчния израз, точния е паническо бягство.
168
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 165 Хайде преди да пишеш глупости и да се излагаш да прочетеш новините около последните преговори между Русия и Украйна и да видиш какво казват руснаците. Казаха че в израз на добра воля до определена дата са готови да се изтеглят от Киев, и го направиха. Само че на зеления кълвач не му увира тиквата и сега си носи последствията, руснаците ще вземат повече от Украйна отколкото възнамерява ха в началото.
167
10
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
НАТО И ЕС са много лоши.
166
9
 
18
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Какво ли е очаквал сърдития чичко на снимката? Може би Съветската армия Освободителка вече да е в подстъпите ба Берлин и ултралевите германци да разпръскват позиви в оставения без ток, вода, храни и комуникации град? Нещо не е наред в мисленето на руския елит.
165
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 167 Прахчетата ги вземат Лавров-Рибентроп и Маша Захарова.
164
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
165 не знаех че от твоите думи зависи нещо в крайна. Шизофренията не прощава, ама няма къде да ви гледат, психотата са пълни с такива наполеоновци като теб.
163
9
 
10
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
И ще го вкарат на Русия така, че да помни за половин век напред!!!
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
162 ти сигурен ли си че си взел правилното прахче?
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗапознатоЛъки Лучано казваш, само че без Лъки Лучано американците щяха да направят десант в Сицилия някой друг път.
160
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 164 Аз си ги измислях и когато рлавната руска армия избяга позорно от Киев. След няколко дена и оня мегатъпак Коношенко ще потвърди думите ми.
159
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
162 какви си ги измисляш пак? Хайде бегом вда се криеш в някой завод че писле да се предаваш.