Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати

Това е ответната мярка за изгонените от България
Обновена: 5 авг 2022 13:29 | 5 авг 2022 13:18, Александър Попов
378
Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати
Снимка: БГНЕС

Русия гони 14 български дипломати като ответна мярка, съобщи Mинистерството на външните работи на Русия.

Българският посланик в Руската федерация Атанас Кръстин е бил повикан в руското външно министерство, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата.

Русия била убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ.

Русия смята, че експулсирането на нейните дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и е знак за по-нататъшна деградация на Запада.

"Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителна вреда на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, лишени от достъп до консулс-ки услуги, но и свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия", заявиха от дипломати-ческото ведомство.

"Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", допълва външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
10
 
26
 
! Отговори
Няма учудени преди 1 година
Поредната провокация от братския руски режим !
39
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газа от Газпром не е по-скъп, сега купуваме от Газпром с 20 % за гърците
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
46 нали знаеш че Газа от Газпром ще е по скъп ?
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Про100то направи тая работа с дипломатите по възможно най-скандалният начин ама от човек без грам мозък какво да се очаква? Магаре да бяха избрали за премиер нямаше да се изложи толкова животното!
36
22
 
13
 
! Отговори
буци преди 1 година
Най-ще се накефя ако служебното правителство започне да получава газ от Газпром, щото онова недоносено трудноизразяващо се момченце от канада изпълни всички препоръки на сащ и хера - да ни скара с Русия. Добре че киро мина и замина, абе направо гръмна като ракета от бензиностанция... Интереса на България е да купува газ отвсякъде, включително и Газпром! А про100 Киро е истинска подуога на соросоидната фондация америка за България, като чехлю-банов!
35
5
 
25
 
! Отговори
Зарков преди 1 година
Браво ,да затворят посолствата и тук и там , най-добре и да се свършва
34
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е убедена, че неприятелските действия на правителството на Про100Кире по отношение на РФ нямат нищо общо с националните интереси на България и с топлите чувства на българския народ към братския руски народ.
33
5
 
22
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Ех, пък аз така се надявах да си закрият посолството в София.И оняа, кондукторката МУтрофанова, да си нарами ***-ата и да си ходи с нея.
32
6
 
25
 
! Отговори
Раден няма смелост преди 1 година
Сега е моментът да проведем принципа за реципрочност и да намалим руските дипломати в Б-я до нивото на българските в Русия - както направи Чехия !!!
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ответна мярка България да затвори посолството си в Москва и да изгони Мутрофанова и антоража й.България е била най-добре през периода 1885-1896 г. когато не сме имали дипломатически отношения с Русия.
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До аZ-ът Кои сте тия "вие"? Или признаваш, че Радев работи за руснаците? :)))
29
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К'о стана, оная Мутрофанова нали щеше да си събира крушите и да затваря посолството?
28
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Който има нещо в главата си, държи приятелите си близо, а враговете, още по-близо.
27
5
 
18
 
! Отговори
72949 преди 1 година
От 01.01.23 Сърбия ще зъзне яко, раша е платила за транзит на газ през БГдо края на тази година.След това никакво подновяване на договора за транзит. Щом раша не спазва договорите си никакво подновяване. Да си пускат самолети-танкери за доставка до сръбите.
26
13
 
4
 
! Отговори
аZ-ът преди 1 година
До 20 Анонимното - ми тъй кат гледам изгонихме ви областните управители, шефа на данъчното и шефа на митниците. И туй - само за първите 48 часа. За 2 дни ви обезглавихме либераслъка. Аз лично - не съм разочарован, а ти ?
25
3
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Кеф, спасила ги е от заточение ... Още по времето на СОЦА западните дипломати изпращани на мисия в РАША се оплакваха че страдат от ди.а.рия и депресия ... !!!
24
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!
23
19
 
14
 
! Отговори
сина преди 1 година
Да, вярно е - гоненето на руските дипломати го направи про100 киро по нареждане на хера - оная хубавица, дето буци я целуваше по главата на магистралата един път. Борба за влияние на банканите между сащ и Русия - вижте Гърция какво става, вижте Румъния, Сърбия, Косово ако щете. За това такива недоносчета като про100 киро - повече не, само предят на нацията
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън "че сме такива, неблагодарни и подли." Върховна чест за русороба е да се самоунижава пред господаря си, за да му покаже колко е нищожен, и колко е велик господаря му.
21
8
 
19
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Значи едно знам аз! И то е, че рашистан пак ИЗЛЪГА! Аз лично гледах и слушах руския посланик тука в БГ митрофанова! И тя каза, че русия ще закрива посолството си в БГ! И както всики видяхме русия пак ИЗЛЪГА!!! Та това е реалността и дествителостта!!! за наше най-голямо съжаление!!!