Фон дер Лайен: Путин ще се провали и Европа ще надделее

„Санкциите на ЕС срещу Русия ще бъдат трайни, ще има опити да бъдем разединени“
Обновена: 14 сеп 2022 11:20 | 14 сеп 2022 10:55, Елка Василева
726
 Фон дер Лайен: Путин ще се провали и Европа ще надделее

Санкциите на ЕС срещу Русия ще бъдат трайни. Време е да бъдем решителни и да не се отпускаме - това трябва да бъде ясно, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в годишната си реч за състоянието на ЕС пред Европейския парламент в Страсбург.

Още по темата
Тя добави, че същото важи за европейската финансова подкрепа за Украйна. По нейните думи Европа досега е осигурила 19 милиарда евро, без в тази сума да се включва военната подкрепа за украинската страна.

Предстоят ни нелеки времена, ще бъдем поставени пред изпитание, ще има опити да бъдем разединени, предупреди председателят на ЕК.

По нейните думи Русия е предприела война не само срещу Украйна, а и срещу енергетиката и икономиката на ЕС, срещу европейските ценности и бъдеще.

Убедена съм, че с необходимата смелост и съпричастие (руският президент Владимир) Путин ще се провали и Европа ще надделее. Европейската подкрепа за Украйна ще остане непоклатима, заяви Фон дер Лайен.

"Почти 1000 международни компании напуснаха Русия и производството на автомобили спадна със 75 на сто в сравнение с миналата година. "Аерофлот" заземява самолети, защото няма повече резервни части. Руската военна индустрия взема чипове от миялни машини и хладилници, за да ремонтира военния си хардуер, тъй като там вече няма полупроводници. Индустрията е разбита на пух и прах", каза още тя.

Една от поуките от войната в Украйна е, че трябваше да се вслушаме в онези, които познават Путин - руските журналисти, които говориха за престъпленията и платиха цената за това. Трябваше да чуем опозицията в Беларус, гласовете в Полша и балтийските държави, страните от Централна и Източна Европа - от години ни казваха, че Путин няма да се спре, посочи тя.

Фон дер Лайен предложи ЕС да осигури 100 милиона евро за възстановяването на украинските училища, разрушени от руския обстрел, да отпадне роумингът с Украйна и страната да получи безпрепятствен достъп до европейския единен пазар.

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски Олена Зеленска присъства на днешното заседание на ЕП. Повечето еврокомисари преди началото на речта на Фон дер Лайен пристигнаха в пленарната зала, облечени в цветовете на украинското знаме или с поставени двуцветни жълто-сини ленти на реверите като знак на съпричастие с Украйна, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


726
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неподходяща жена с неподходяща професия ,поставена на неподходящ за нея пост в неподходящо време. Господа от ЕНП, много се изложихте с нея!Тя и Ж.Борел ще съсипят не само ЕК, но и икономически - ЕС.
513
0
 
27
 
! Отговори
истерия преди 1 година
Германците инвестираха много пари в държавен преврат в Украйна и сега загубиха всичко....
512
0
 
33
 
! Отговори
ОО-ОО преди 1 година
Гьобелс, 22 юни 1941 г.📌 Това не е война за трона и олтара. Това е война за зърното, желязото, рудата, въглищата и суровините. Това е война за ситата маса на германския работник."Урсула фон ден Лайен, 13 септември 2022 г.📌 "Това не е само война на руснаците срещу Украйна. Това е война за нашата енергия, война за нашата икономика и ценности. Война за нашето бъдеще"
511
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула показа на клипче как си мие ръцете с малко вода. Сега да ни демонстрира как се къпе за 5 мин.
510
2
 
28
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Хаха сега като почнат хората да се бунтуват и да ви свалят от власт ще видим кой какво. Днес да я питам за колко време се изкъпа, ако е над 5 минути - глоба. Сметките няма да ги пращам на Москва, а на теб, защото сте некадърници, които сгъват хиляди евро заплати и не ви дреме грам за хората. Няма бъдеще евроджендърския съюз.
509
1
 
31
 
! Отговори
СЪД преди 1 година
за Урсула за най-голямата измяна в историярта!!!
508
3
 
31
 
! Отговори
гошо преди 1 година
Тая повтаря глупостите на нацистите.
507
8
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Бръмбари на Мухата Цеце, знаете ли "Защо съществува всичко което е назовано?"! Отговор от Вселената: "Защото мислите раждат светове."! Мислите на хората живели преди нас, са родили нашият свят. Нашите мисли ще родят света на нашите поколения. Няма открития, няма познание, няма еволюция! Всичко, което си помислим, го има в мига на неговата картина, стопляща представите ни. Вторият закон на термодинамиката се проваля. Колкото и да експандира Вселената, остават само имплозии отровни, непоправими!
506
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая не я знам коя е, но иначе е права Путин провали Русия.
505
4
 
32
 
! Отговори
МДАААА... преди 1 година
Санкциите не се знае дали ще бъдат трайни, но ТИ драга Урсула зедно с по-голямата част от останалите евроджендърляци - няма да бъдете много трайни. Народната любов ще ви настигне още в средата на зимата. Тогава ще видите КОН БОБ ЯДЕ ЛИ !!!!!
504
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Страшни новини Но най новата е че *** Мариикин от утре ще упрявлява Европа
503
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 533 - И както изглежда скоро пак ще се върнеш в русия , като ти изгладнее и измръзне ***'ьовския *** !
502
0
 
15
 
! Отговори
БРАВО! преди 1 година
Платените агитаторчета лъжат ли, лъжат и си мислят, че някой им вярва. В края на войната ще замлъкнете и ще се скриете...
501
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кой "пол" е това от снимката?
500
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е за вярване,че ни управляват такива И ДИ О ТИ !!
499
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господин фор де лай нен е най-хубавото нещо дето можеш да се случи на този разпадащ се съюз. Видя се и в пандемията видя се и в кризата с горивата и енергията колко всичко е съюз. На пролет тази и приятелчетата й ще ги кичат по дърветата в Брюксел, помнете ми думите...
498
2
 
23
 
! Отговори
сопол преди 1 година
корво , откраднахте ни 2 години с короната, сега още 2,3 с вашите енергийни войни. маменцетовинеумитодаебавустата
497
1
 
33
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
За никого не е тайна че г-жа фон дер Лайен съсипа немската армия.Гя има потенциал да съсипе и ЕС и със сигурност ще го направи,амбициозна е жената!
496
2
 
28
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
С акушерка начело на ЕС при това живяла дълги години в САЩ не ни чака нищо добро. Тази жена не умее дори елементарни неща от дипломацията.
495
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая да обясни как и защо ще стоят европейците на студ и тъмно докато подарява кинти на нашмъркания потник