На 23-ти февруари България изявила готовност да даде своите МиГ-29 на Украйна

Това става ясно от изтеклите от Пентагона данни
10 апр 2023 12:27, Нели Христова
332
На 23-ти февруари България изявила готовност да даде своите МиГ-29 на Украйна
Снимка: БГНЕС

От файловете, изтекли в Twitter от САЩ за войната в Украйна, излезе и един интересен факт за България - страната ни е изявила готовност да даде своите МиГ-29.

Документите, цитирани от CNN, разкриват намеренията на някои европейски държави да дарят изтребители на Украйна, която иска самолети от повече от година.

България е изразила готовност да предаде на Украйна изтребителите си МиГ-29 още на 23 февруари, като това е определено като "предизвикателство", защото подобен ход би оставил страната ни без изтребители, които да изпълняват мисиите ѝ по охрана на въздушното пространство, докато не бъдат доставени произведените в САЩ F-16

Самите F-16 ще пристигнат поне след година.

През последните седмици в интернет изтекоха строго класифицирани документи на Пентагона, които разкриха рядко срещан начин за шпиониране на съюзници и врагове на САЩ, което силно разтревожи американските служители, които се опасяват, че разкритията могат да застрашат чувствителни източници и да компрометират важни отношения други страни, съобщава Dir.bg.

Някои от документите, за които американските служители твърдят, че са автентични, разкриват степента на подслушване от страна на САЩ на ключови съюзници, включително Южна Корея, Израел и Украйна.

Други разкриват степента, в която САЩ са проникнали в руското министерство на отбраната и руската наемническа организация ЧВК "Вагнер", главно чрез прехванати комуникации и човешки източници, които сега могат да бъдат прекъснати или поставени в опасност.

Други разкриват ключови слабости в украинското въоръжение, противовъздушната отбрана и размера и готовността на подразделенията в критичен момент от войната, когато украинските сили се подготвят да започнат контранастъпление срещу руснаците - и точно когато САЩ и Украйна са започнали да развиват по-задълбочени отношения на взаимно доверие по отношение на обмена на разузнавателна информация.

Украйна вече е променила някои от военните си планове заради изтичането на информация, заяви пред CNN източник, близък до украинския президент Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна живота кипи и не знам къде се е снимаб зеленюгата, ама не и в Киев. На Кръсчатка народ, народ, улични музиканти, заведения.... Ами проверете, бе. За никаква война не им дреме. Същото в Москва, па да не говорим за другаде в Русия. Ще ви изгледат сякаш сте ***, ако питате. Личен опит.
240
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шушумигата министър на отбраната в служебното правителство, назначен от агента на цру радев трябва да бъде съден за държавна измяна. Новият пълнеж на парламента е нелегитимен. Преди да се правят нови избори всички предатели трябва да бъдат почистени от избирателните списъци и съдени за източване на държавния бюджет в интерес на чужди държави.
239
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все пак не забравяйте, че редовната руска армия не е влязла в бой. Там са ЧВК Вагнер, войските на ДНР и ЛНР и мобилизирани от якутия няколко хиляди. Тва е, дарагие мои. А руската армия си е по казармите и си отспива.
238
2
 
7
 
! Отговори
Муни Фърчилката преди 1 година
Щях да ги дам, мъ съ сетих, чи нема с кво да пръскам над село Първенец и да са фукара на демонстрации. Требе да има по некои и друг самолет за зор заман, чи аман;)))
237
8
 
8
 
! Отговори
до 255 преди 1 година
Всъщност МиГ-овете ни наистина са седемдесетарки. Но, виж, Ф-16 Блок 70/72 има общо с първите Ф-16 само по едно- формата.
236
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недоумявам защо не се дадоха тези съветски кошници моментално на Украйна. Мнението на бачкера със заплата в плик не ме грее (98% от русофилите). Важно е какво мислим умнокрасивите, които плащаме пенсии и заплати на лекари и учители. А там мнението е категорично. 90% сме ЗА военна помощ за Украйна. Мерси .
235
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз вече продадох един стар запорожец за скраП многу на дълъверъ. Никогиш нема да го дам на некакви у-кри дори и да ми пратат ламборгини! Запоршето беше връо на текникътъ. Ама вече нема запчасти и масторо рече да го флълим ву рикътъ. Впрегнах магарето и го откарах за скрап! Требе да пазиме природът. Да го спасиме Софето и свето.
234
3
 
11
 
! Отговори
на 23 февруари преди 1 година
Някой се надупи, но не бе уважен..
233
9
 
21
 
! Отговори
Моше преди 1 година
ПОДАРЯВАМЕ си Миг-овете на Украйна ... и оставаме с модерните, страховити , суперуспешни, ново поколение от 1970 г. американски самолето НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ .... Даже ще платим още ШЕСТ а после още ШЕСТ ... а после още ШЕСТ с надеждата а дано до 2359 година да пристигне първия от първата партида .... А дано. Ша са надяваме , многу многу .....
232
7
 
13
 
! Отговори
Мачкай Предателите преди 1 година
Трябва да ЗАПАЛЯТ МИнистерсия СЪвет... Някакви МОШЕНИЦИ, Крадци и Предатели са станали МИнистри и КРАДАТ от нас, а дават парите на някакви ЕВР.ЕИ в Украйна..Тия Министри са сложени САМО да направят ИЗБОРИТЕ, а НЕ да се занимават с ВЪНШНА политика.. Още по- малко да ПОДАРЯВАТ български оръжия !!!!
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 249, когато ракетите Искандер се прехвърлят на въздушно базиране, те се наричат Кинжал. Така че не е възможно да има Кинжал, който да е с друго базиране освен въздушно. Освен ако отново не ги наречете Искандер. Или тези ракети не придобият и морско базиране. Тогава ще се казват с трето име.
230
9
 
10
 
! Отговори
Моля се Тръмп да преди 1 година
Спечели! Има добри шансове!
229
5
 
5
 
! Отговори
Кво се карате преди 1 година
Дрегата година има избори в САЩ, Украйна и Русия! Ако и изборите в нези три държави не променят нищо във хода на войната, значи те да три диктатури, в които народа няма никакъв глас!
228
2
 
15
 
! Отговори
Велин преди 1 година
Сега ше видим "Миролюбеца" к'ви обяснения ше дава.
227
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хиперзвуковият Х-47 "Кинжал" вече ще се използва систематично и беше изпитана в Украйна. Ракетата е способна да порази критична инфраструктура във всяка точка на Европа, а скоростта, съчетана с непредсказуемата траектория на ракетата и високата маневреност прави прихващането и от ПВО невъзможно.
226
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Началникът на щаба на Пентагона: САЩ трябва да увеличи военния бюджет поне двойно, за да може да противостои на Русия и Китай, особено в контекста на поредния неуспех с хиперзвуковите оръжия, което за тях означаваше - а сега дайте да започнем всичко отначало.
225
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хиперзвукът решава всичко. Русия може и да понесе загуби, но като цяло ще се запази. Докато САЩ и Англия и страните от ЕС които имат ядрени оръжия и централата на НАТО в Брюксел ще бъдат изтрити от лицето на земята буквално за часове.
224
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е твърде огромна, твърде много цели трябва да се унищожат в сравнение с възможностите на САЩ спрямо потенциала на стратегическата противоракетна отбрана на Русия. А САЩ са малък остров, за САЩ и ЕС са достатъчни няколко ракети за да бъдат изтрити от лицето на земята, не става дума за Посейдон или за новите ракети САРМАТ, достатъчни са старите като Булава и Топол.
223
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нф-16-тките и задават ли се нейде на хоризонта в мъглявината Андромеда?ие ще им връчим миговете най-тържествено-добре. А къде са ни
222
4
 
6
 
! Отговори
Бял Орел преди 1 година
До Анонимен 237 Нали се сещаш ,че докато Русия помеле островчето САЩ и САЩ имат ракети ,тъй че ще е масово мелене няма да е едностранно . и не забравяй САЩ имат бази не само в САЩ не знаеш какво има в тях.