На 23-ти февруари България изявила готовност да даде своите МиГ-29 на Украйна

Това става ясно от изтеклите от Пентагона данни
10 апр 2023 12:27, Нели Христова
332
На 23-ти февруари България изявила готовност да даде своите МиГ-29 на Украйна
Снимка: БГНЕС

От файловете, изтекли в Twitter от САЩ за войната в Украйна, излезе и един интересен факт за България - страната ни е изявила готовност да даде своите МиГ-29.

Документите, цитирани от CNN, разкриват намеренията на някои европейски държави да дарят изтребители на Украйна, която иска самолети от повече от година.

България е изразила готовност да предаде на Украйна изтребителите си МиГ-29 още на 23 февруари, като това е определено като "предизвикателство", защото подобен ход би оставил страната ни без изтребители, които да изпълняват мисиите ѝ по охрана на въздушното пространство, докато не бъдат доставени произведените в САЩ F-16

Самите F-16 ще пристигнат поне след година.

През последните седмици в интернет изтекоха строго класифицирани документи на Пентагона, които разкриха рядко срещан начин за шпиониране на съюзници и врагове на САЩ, което силно разтревожи американските служители, които се опасяват, че разкритията могат да застрашат чувствителни източници и да компрометират важни отношения други страни, съобщава Dir.bg.

Някои от документите, за които американските служители твърдят, че са автентични, разкриват степента на подслушване от страна на САЩ на ключови съюзници, включително Южна Корея, Израел и Украйна.

Други разкриват степента, в която САЩ са проникнали в руското министерство на отбраната и руската наемническа организация ЧВК "Вагнер", главно чрез прехванати комуникации и човешки източници, които сега могат да бъдат прекъснати или поставени в опасност.

Други разкриват ключови слабости в украинското въоръжение, противовъздушната отбрана и размера и готовността на подразделенията в критичен момент от войната, когато украинските сили се подготвят да започнат контранастъпление срещу руснаците - и точно когато САЩ и Украйна са започнали да развиват по-задълбочени отношения на взаимно доверие по отношение на обмена на разузнавателна информация.

Украйна вече е променила някои от военните си планове заради изтичането на информация, заяви пред CNN източник, близък до украинския президент Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има нова ракета, която е в производство. Тя е ядрена с автономен двигател ядрен реактор. Тя може да лети две години, повтарям, да блуждае две години след началото на ядрена война и да нанася удари. Ако светът е решил да се стигне до ядрена война явно това ще е последните мигове на човечеството. Нас няма да ни има а ракетите ще продължат да стрелят. Зеленски е марионетка и безродник.
260
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой реши, че трябва да слугуваме на сащ, да се яви публично, 45 години сателит на русия ви бяха малко басиии
259
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От психодесните фигурнанти по-големи фигуранти няма. За никакъв пост не стават и ги спускат с парашут. Затова и народа гласува за ГЕРБ да не дойдат психодесните.
258
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашата страна се нуждае от много силна ракетна армия. Трябват ни не самолети а ракети. С всякакъв обсег. Хипотетично ни напада Русия и ние им пращаме една ракета в дълбочина на олигарсите в именията им. Как мислите дали ще ни нападне. Или пък Турция.
257
8
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Радев каза че Украйна трябва да даде част от територията си на Русия , за да има мир. Същото важи и за нас . Ако някой ни нападне , предаваме се за да има мир. За какво тогава са ни тези самолети ?
256
4
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе 23 февруари не беше ли ден на авиацията в СССР? Имам някакви такива спомени за тая дата.
255
2
 
7
 
! Отговори
tyjno преди 1 година
po glymava kolkoniq na USA ot bg u cvqt nqma
254
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Още преди десети години трябваше да бъдат закупени нови изтребители, по възможност тайфун, рафал, юрофайтър или грипен. Има и южнокорейски изтребители на доста добра цена. Вместо това господин Тиква беше зает да цоца пари от еврофондовете чрез магистрали и градинки. Миговете са си изпяли песента отдавна, не си оправдават ремонта.
253
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда на САЩ ще им писне , ще влязат в Украйна и след 10 дена ще има мир .
252
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабавна оставка на фигуранта! Ако откаже, първата работа на новото НС трябва да е импийчмънт на зеления чорап!
251
4
 
1
 
! Отговори
Да дават преди 1 година
Да дават, на нас не ни трябват. Ние ще следваме новото правило, мъжете на жени, а жените на мъже и ще правим стрийт паради!
250
0
 
3
 
! Отговори
м. април 2023г. преди 1 година
До Анонимен 261. Ти си заспал ,като Т. Живков.Той не разбрал ,че е дошъл 9 септември 1944г.
249
2
 
7
 
! Отговори
Объркан преди 1 година
Не мога да разбера хората! Веднъж Радев бил играел с Русия, друг път бил създаден от ЦРУ! Абе да не играе на двата фронта бе? Хем с едните, хем с другите! Ще се окаже, че той казва какво да става по-света.
248
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
И как да ги дадем тези МиГ-29, като май месец отиват в музея поради липса на части??? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
247
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам, че са изявили и желание duпе да дадат на украинците нашите управници... Сещам се за Ботев - патриот е, душа дава, но не своята душа брате, а душата на народа.
246
9
 
6
 
! Отговори
Червената чума преди 1 година
Е сега вече трябва русофилите да станат мишени за Кинжали и Сърмати заради некадърност.
245
1
 
3
 
! Отговори
Оператор Пенчев преди 1 година
Големи драсканици тука се пишат и четат. Преди мн. години имаше един английски филм, ,,Операция кръстосани орли". Та накрая се разбра , че не е имало никаква операция с такова име през 2СВ. Било за подвеждане на Хитлер. ТОЕСТ глупости на колела. Че и днес някой си прави *** с цивилните.
244
4
 
32
 
! Отговори
someone преди 1 година
хаха нашите жалки лъжци, така наречен "елит" пак хванати в поредна гнусна лъжа, как не изнасяли оръжие, нямало да дават техника... ама то това не е като да лъжеш на село, това е международна сцена, селските номера не минават.Така са се надупили на САЩ,че й майките си ще продадат за властчица.
243
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че нашите евроатлантици от десния край предават националните интереси и държавните тайни на врага Путин. Искат да съобщаваме отчет на Путин какви оръжия даваме и да ги даваме безплатно. Путин има за шпиони пасита, тагаревци, шаламановци, бойковци. Искат държавата да фалира, като плаща оръжието за Украйна. Те са агенти на Путин. Много добре се криеха досега, но са разкрити от изтеклата информация. Показват лъжите им за самолетите.
242
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям срам и голям удар за менте евроатлантиците, които искат да крадат в името на евроатлантизма безнаказано. Ние сме давали, американците не са ни приели самолетите. Всички евроатлантицци пак трябва да благодарят на Радев. Това са военни тайни, секретни тайни. Всяка държава крие тайните си, а само нашите предатели евроатлантици искат ние да си казваме всички тайни и решения публично. Евроатлантици предатели и лъжци