Москва: Превзехме три квартала в Бахмут

В условията на военни действия тази информация засега няма как да бъде потвърдена
19 апр 2023 20:18, Йоана Цонева
112
Москва: Превзехме три квартала в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Щурмови отряди на руското Министерство на отбраната са превзели три квартала в Бахмут в рамките на 24 часа. Това съобщи пред журналисти в сряда официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Според официалния представител на руското министерство на отбраната части на Въздушно-десантните войски (ВДВ) са блокирали града откъм северните и южните покрайнини.

"Оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерията на Южната група войски подпомагаха действията на щурмовите отряди", подчерта той.

В условията на военни действия тази информация засега няма как да бъде потвърдена от независими източници. Прави впечатление, че за разлика от други информации за Бахмут не се съобщава нищо за бойците от частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" и за тяхно участие.

"РИА Новости" съобщава, че въпросните три квартала са превзети от бойците Вагнер".

Още по темата
В последните месеци се говори много за напрежение между Пригожин и руското военно ръководство. Той често обвинява армейските ръководители, че не оказват съответната поддръжка и снабдяване с муниции на неговите подразделения.

Както УНИАН съобщи по-рано, заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр е заявила, че в определени райони в Бахмут руските сили имат малък напредък, докато "изтрива града от лицето на земята и иползва всички налични резерви". За да удържи този натиск, Украйна трябва да насочи много усилия в тази посока.

В сутрешния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се казва, че противникът продължава да води настъпателни действия в Бахмутско направление. Продължават тежките боеве за град Бахмут.

Според Американския институт за изследване на войната (ISW) руските сили са превзели три квартала на Бахмут, а боевете продължават в района на жп гарата в централната част на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
19
 
15
 
! Отговори
Вагнер преди 1 година
Днеска взехме две бараки, три външни тоалетни и 7.5 Санта на юг.
61
12
 
13
 
! Отговори
Кучето на Рундьо преди 1 година
Ручкииии, колко милиметра превзехте днес? Бухахаха
60
7
 
15
 
! Отговори
Москва преди 1 година
Превзехме две села и три паланки за повече от година ,но иначе "анексирахме" половин Украйна"
59
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иде Гергьов ден. Имам две агънса. Едното съм го кръстил Лавров, другото Путин.
58
17
 
14
 
! Отговори
до 73 преди 1 година
Натовски войник още не е стъпил в Украйна, но руската армия вече я няма. Смятай ако и НАТОвци се появят, какво ще стане. Впрочем американците им казаха какво ще стане, затова и ра6истите се кротнаха с АБ. Само медведев още джавка, ама на него му е позволено - от водката е.
57
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви кварталчета бре хора, руснаците воюват срещу целия запад със всичките му ресурси. Укрепления бетонни градили с години. Изпращат всеки ден стотици украинци. Вагнер атакуват в центъра, фланговете ВДВ удържат. Пред клавиатурата е лесно - 3 бараки превзеха.
56
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмутя за руснетата е кат Ленинград за швабите, даже и по голям!
55
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66Колко млади украинци бяха убити в този Бахмут не е истина///Те са герой на Украйна, нямат друг избор освен да бранят Родината си от северните орди.
54
9
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Сам го каза - 2та по сила армия в света, толкова и стига силата, да води партизанска война и терористични аткаи в градовете. Армията воюва със сателити, дронове, самолети, ракети, танкове, кораби... все неща дето ра6истите (вече) нямат. А салдатите им се трепят с лопати и ръждясъли автомати и броят проценти от гигантския Бахмут.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауууу, голям напредък. --- След месец пак така ще виеш само като разбереш загубите на оркаина ... хахахахах май ората се свършиха а ??? Ще требе ти да се трепеш .... хахахах
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се вече тоя малкия град колко квартала има и колко е дълъг. 5 месеца се превземат:))) Еййй Комицииии я се връщайтее от където изпълзяхте
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут е Украйнския Сталинград. Ако трябва и по една пушка ще се дава на трима войника-но Бахмут ще бъде удържан!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това да не е натовската армия,да мине със самолетите и броят само жертвите.В Украйна се води партизанска война, по цялата дължина .Тука разни анализатори коментират,които пушка live не са виждали.
49
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проценти, проценти дайте! Какви са тея квартали? Рашистката армия на счетоводителите. Всеки ден ни съобщават колко процента завзели, колко улици... От днес пак разбрахме - бременна, ама не съвсем.
48
4
 
10
 
! Отговори
село преди 1 година
За една година!!!
47
8
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Да твърдят че са превзели нещо, значи са го сравнили със земята, и камък върху камък не е останало там! Те така "освобождават"! Нищо, започва затопляне, и хубавото тепърва предстои!
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако руснаците превземат за 1 ден бахмут, какво става с укроармията ??? Ами 90% процента са пленени 10% са извън строя... Можеш ли да изтерпаш 100 000 та дори и те да са нацисти ??? Надали ... поне не в днешни времена... Ако обаче ги изтрепваш за продължителен период от време без да преваземаш дадено место - всичко е наред... тоест може да имаш 90% постоянно отстранени и 10% пленени... Е кое е по-изгодно в момента???
45
5
 
10
 
! Отговори
:))) преди 1 година
МОМЦИ,ПО-КРОТКО,ЧЕ НЯКОЙ РУСОФИЛ ЩЕ СДАДЕ БАГАЖА!!!ха-ха-ха
44
13
 
9
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
Кефиш ли сие? Кефи се, кефи. Другарчетата ти от кремлин има още дълго време да ни размиват как са превзели Бахмут.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47Това не ти е детска игра на "пушки"! А реална война Американофилче!!!///Аз пък си мислех, че е Специална Военна Операция, която ще приключи за,,3дня, максимум седмица"