Силите на "Вагнер" превзели още два района в Бахмут

Градът ще падне за по-малко от месец, според украински военен
Обновена: 15 апр 2023 16:51 | 15 апр 2023 16:50, Анисия Иванова
248
Силите на "Вагнер" превзели още два района в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Силите на руската военна организация "Вагнер" са превзели още два района в северната и южната част на Бахмут, в украинската Донецка област, според руското министерство на отбраната.

По-рано британското военно разузнаване съобщи, че украинските сили са отстъпили територии в града под натиска на интензивен артилерийски обстрел, съобщава БНР.

Останалите в града части на украинските въоръжени сили отстъпват и умишлено разрушават инфраструктурата и жилищните сгради, заяви говорителят на руското отбранително министерство генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Руските войски водят битки от миналото лято за превземането на града в източна Украйна, който придоби огромно символично значение, въпреки че според анализатори има малка стратегическа стойност. Според Киев битката за града е ключова за задържането на руските сили по целия източен фронт.

Вчера Русия обяви, че напредва в западната част на Бахмут. "Щурмови групи на "Вагнер" водят високоинтензивни военни операции, за да превземат квартали в западната част на Артьомовск (съветското име на Бахмут, което Москва използва)", заяви руското министерство на отбраната.

Според украински военен, напуснал Бахмут преди седмица и свързал се с Франс прес, позиции са били изгубени в града и е невъзможно да бъдат евакуирани или изтеглени украинските сили оттам. Ситуацията е много трудна, допълва той. Дори и Украйна да изпраща в зоната все още "свежи хора", то "Бахмут ще падне за по-малко от месец", казва украинският военен, чието име не се съобщава.

Същевременно лидерът на "Вагнер" - Евгений Пригожин заяви, че Украйна е готова за настъпление, но Русия е готова да го отрази, предаде ТАСС.

Агенция Франс прес не успя да провери ситуацията на място. Смята се, че Русия и Украйна са претърпели огромни загуби в битката за Бахмут. Русия заяви в петък, че настоява да превземе западните райони на силно разрушения град за добив на сол, който някога е имал население от 70 000 души. В четвъртък Москва заяви, че е отрязала украинските сили в Бахмут. Киев отхвърли твърдението, заявявайки, че има достъп до своите войски и е в състояние да изпрати боеприпаси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вагнер е любимият композитор на хитлер, а основателят на вагнер има нациски татуси по врата и не крие че е нацист
150
1
 
1
 
! Отговори
баце преди 1 година
И колко района или квартала може да има един 70 хиляден град?!
149
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОРИ НА ВЕЛИКДЕН И КОЛЕДА САТАНАТА ПУТИН НЕ СПИРА ДА ПАЛИ И ГРАБИ ПРАВОСЛАВНИ ЗЕМИ
148
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ако ги слушаш от 6 месеца всяка седмица превземат по 1-2 района. Ше кажеш, че NY превземат а не миньорско градче. Ама парлама за копейките да има. Малкия рептил ги привиква вече електронно по окопите понеже побеждават и са много добре там
147
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трепете братушките да не стъпват с ботушките на чужда земя
146
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"кога ще е пролетната атака на украинците?"........... ............ ............ когато цъфнат налъмите
145
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, честно... тия наистина ли не разбират колко невероятно смешно звучи тая новина?
144
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** те така до 2028 ще го вземат целия :(((
143
2
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 1 година
Долното, боли ли те отзад. Намажи го с вазелин и ще ти мине.
142
18
 
11
 
! Отговори
рушофилски трол преди 1 година
и Полски Тръмбеж ще превзема две години втората по сила "армия" в Украйна.
141
16
 
9
 
! Отговори
монголоиднитеНацисти преди 1 година
опят ли "превзеха" Бахмут?
140
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кога ще е пролетната атака на украинците?
139
16
 
4
 
! Отговори
Пашата преди 1 година
То Русия, не искаше Украйна да е в Нато, но Нато и сецнадърви през задния, двор, цели 13:00 км, ей русофил ли си страдание големо баце, мислиш с *** си, и се мислиш за, велик
138
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя бахмут се оказа голям град.
137
7
 
0
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Дано се наиграете.
136
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могъща армия! Могъщи наемници! Месеци наред тягостна борба, район след район, градчето с размерите на Дупница ще бъде покорено. Нов световен ред! Многополюсен Русский мир.
135
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Коментатор Абе защо мъдруваш, като нямаш акъл? Къде точно се изтеглят украинците според тебе, при положение, че са обградени??? Вложи малко логика първо, после цапай хартията с мъдростите си! Единственото място към което могат да се оттеглят любимите ти украинци е нагоре, към небето. На друго място в Интернета са дали снимки и интервю с човек от Вагнер, който казва - вижте наоколо, земята е засипана с украински трупове.
134
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 147 Важи същото и за Американофилите в България!!!
133
8
 
27
 
! Отговори
само да вметна преди 1 година
Хитрият Кагебеец Путин,е помислил за всичко! На Запада още му се струва майтап,че Ги е наел Сериозно!-:) С Разполагането в Беларус на Тактическо ядрено оръжие,и понеже силите на " НАТО"основно са разположени на Територията на Продажните поляци.В случай че "тръгнат" да "щурмуват" Русия,ще бъдат изпепелени!-:) Америка прекрасно знае,че историята от 1945 г,над Хирошима и Нагазаки,днес няма шанс!-:) Предостатъчно ядрено оръжие днес,е насочено към територията на САЩ! И не подценяват изобщо Путин!-:)
132
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 138. Да ти обясня нещо,което не разбираш! Хитрото Еврейче Зеленски,струпа едва ли не 200 000 армия украински войници в Бахмуд,за да попречи на Русия да напредне ! Как си мислиш,че можеш да избираш 200 000 армия,от едната и от другата страна? Час или 2 ,едва ли ще са ти достатъчни? И понеже и 2 те страни са " упорити" и Не отстъпват,времето си отмина! Месециии минаха! Та това си е жива сила,от които всеки си пази живота! Сега вдяна ли? И която страна намалее,тя ще е губещата!-:)