Москва: Превзехме три квартала в Бахмут

В условията на военни действия тази информация засега няма как да бъде потвърдена
19 апр 2023 20:18, Йоана Цонева
112
Москва: Превзехме три квартала в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Щурмови отряди на руското Министерство на отбраната са превзели три квартала в Бахмут в рамките на 24 часа. Това съобщи пред журналисти в сряда официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Според официалния представител на руското министерство на отбраната части на Въздушно-десантните войски (ВДВ) са блокирали града откъм северните и южните покрайнини.

"Оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерията на Южната група войски подпомагаха действията на щурмовите отряди", подчерта той.

В условията на военни действия тази информация засега няма как да бъде потвърдена от независими източници. Прави впечатление, че за разлика от други информации за Бахмут не се съобщава нищо за бойците от частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" и за тяхно участие.

"РИА Новости" съобщава, че въпросните три квартала са превзети от бойците Вагнер".

Още по темата
В последните месеци се говори много за напрежение между Пригожин и руското военно ръководство. Той често обвинява армейските ръководители, че не оказват съответната поддръжка и снабдяване с муниции на неговите подразделения.

Както УНИАН съобщи по-рано, заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр е заявила, че в определени райони в Бахмут руските сили имат малък напредък, докато "изтрива града от лицето на земята и иползва всички налични резерви". За да удържи този натиск, Украйна трябва да насочи много усилия в тази посока.

В сутрешния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се казва, че противникът продължава да води настъпателни действия в Бахмутско направление. Продължават тежките боеве за град Бахмут.

Според Американския институт за изследване на войната (ISW) руските сили са превзели три квартала на Бахмут, а боевете продължават в района на жп гарата в централната част на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омръзна ми вече тоя Бахмут! Да кръстят съседното селце Бахмут и да го превземат!
41
7
 
14
 
! Отговори
Guv преди 1 година
Хахаха, алкашите толкова ниско паднаха, че превземането на квартал е голяма гордост.Нали бяха най-могъщата армия
40
2
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ОТ СТАТИСТИКАТА НА ВОЙНИТЕ СЕ ОКАЗА , ЧЕ ОТНОШЕНИЕТО НА УБИТИ ЦИВИЛНИ /ВОЕННИ В ВОЙНАТА НА НАТО СРЕЩУ РУСИЯ Е 1:7 !!!! В НАТОВСКАТА ВОЙНА 1999 СРЕЩУ СЪРБИЯ СЪОТНОШЕНИЕТО Е .... 2 УБИТИ СЪРБИ ЗА 1 ВОЕНЕН !!! АМЕРИКАНСКАТА АВИАЦИЯ БОМБАРДИРАХА МНОГО ГРАДОВЕ , А СЕГА РУСИТЕ ОЩЕ ГИ ЖАЛЯТ !!!
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 Ти не си добре! Нямаш си и на представа,за реалното положение в Бахмут! Зеленски е струпал 200 000 Укровска армия,такава каквато е и руската! С идеята,да Не допусне Руската да върви на пред! И как мислиш,че е лесно,и ,а 2 те армии,да " прегазят" противника? Всеки атакува и се крие! Жовотеца им е мил! Та за това се убиват с Месецииии! И тази която избие повече от другата,ще продължи на пред!За сега руснаците напредват!!! Това не ти е детска игра на "пушки"! А реална война Американофилче!!!
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече се обърках! За една година разбрах само че тоя Бахмит има повече от 1000 квартала! Другото ми е мъглъ!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия плашеха САЩ с превземане, даже вицове измислили.Представям си Ню Йорк колко поколения руснаци ще го превземат.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом вече всеки ден ни съобщават 2та армия в света коя улица и номер къща са превзели в непреодолимата крепост Бахмут, смятайте колко жалки са ра6истите.
35
9
 
9
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Бре, всеки ден превземат по два-три квартала от този Бахмут! Ще рече човек, че това е Ню Йорк сити, толкова много квартали има. Ама руска пропаганда, лъжа , до лъжата!
34
7
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТИЯ 3 КВАРТАЛА ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ГИ БЯХА ПРЕВЗЕЛИ!
33
6
 
7
 
! Отговори
до 33 Бабека преди 1 година
Брали са много пъти срама. Ама Роскомнадзор не ти съобщава това. Например японците при Цушима на практика унищожават целия военнен флот на рассиа, включително Прибалтийския и Черноморския или Финландия направо ги смчква кгато тръгват и тях да освобождават.
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.Градове превземат цивилизовани армия. А руснаците трябва да казват, сринахме Бахмут той вече не съществува, както не съществуват градовете Соледар, Марийка, , Мариупол и др.
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Конашенко и над 50 HIMARS-а беше унищожил, при изпратени около 30. Вече вероятно са унищожени над 100. Смехорани... Вече и децата в градината не им вярват
30
3
 
17
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Цял свят се занимава с Путин и Бахмут по цял ден, а Байдън я го споменат веднъж седмично, я не.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да се разминира Донбас са нужни 50 години казаха,затова бавно и върви войната , навсякъде капани
28
6
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Завиждаш. И ти да превземеш Бахмут 50тина пъти и ти ще се хвалиш. Хахаххааааа
27
11
 
13
 
! Отговори
Бабека преди 1 година
Ако превземат Бахмут, Путин да обявява победа над нацизма и да се измъква, че такъв смях Русия не е брала никога в историята си. Всъщност почти никога.
26
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превземат бахмут да се чете разрушат бахмут. Те не го превземат щото не могат, те го разрушават
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще превземе изцяло Бахмуд! И Украинската армия няма да я спре!-:) Русия ще се представи достойно,който и да застане на пътят и!!!
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е важно колко са градовете. По-важно е колко носят името Бахмут. В руския атлас сигурно има стотици такива. И има да разправят рашистите: "А ние при едно от превземанията на Бахмут, как се бях напукааал. Добре че на другия дена пак го превзехме, че да разбера.." Муахаххаааааа
23
4
 
10
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Да но отново са топ новина на всички световни медии, цял свят се занимава с тях.