Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война

Западните лидери създавали омраза и русофобия
Обновена: 9 май 2023 13:23 | 9 май 2023 11:19, Елка Василева
765
Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини западните лидери в създаване на омраза и русофобия. В речта си на военния парад по случай Деня на победата над нацистка Германия Путин заяви, че срещу страната му се води "истинска война".

Още по темата
Путин заяви, че светът се намира в ключов преломен момент и че руснаците водят патриотична борба за бъдещето на страната си.

"Днес цивилизацията отново е изправена пред решаващ повратен момент. Срещу нашата родина е разгърната истинска война. Ние отблъснахме международния тероризъм, ще защитим жителите на Донбас, ще гарантираме нашата сигурност", заяви Путин на празника.

Всяка идеология на превъзходството е по своята същност отблъскваща, смъртоносна и престъпна, подчерта той в речта си на Парада на победата на Червения площад. В същото време той отбеляза, че западните елити "продължават да говорят за своята изключителност, да настройват хората едни срещу други и да разделят обществото, да провокират кървави конфликти и преврати, да сеят омраза, русофобия, агресивен национализъм, да унищожават онези семейни, традиционни ценности, които правят човека човек".

Всичко това, според Путин, западните страни правят, за да "продължат да диктуват, да налагат волята си, правата си, правилата си на народите - по същество система на грабеж, насилие и потисничество".

"Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните претенции на нацистите за световно господство. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло, кой бранеше родината си и не пожали живота си за освобождението на европейските народи", подчерта президентът.

Паметта на защитниците на родината е свещена за Русия, Москва отдава почит на борците срещу нацизма от САЩ, Великобритания и други страни, увери Путин. Той изрази увереност, че "опитът на солидарността, партньорството в годините на борба с общата заплаха е безценно наследство, солидна основа във време, когато набира скорост необратимото движение към един по-справедлив многополюсен свят, основан на принципите на доверие и неделима сигурност, равни възможности за самобитно и свободно развитие на всички страни и народи".

Той подчерта, че Русия, както и абсолютното мнозинство от хората на планетата, иска "да види бъдеще, което е мирно, свободно и стабилно", отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

В 10-минутната си реч на Червения площад президентът повтори познати послания, които е отправял многократно през близо 15-те месеца на войната на Русия в Украйна. Той заяви, че "западните глобалистки елити" сеят русофобия и агресивен национализъм, а украинският народ е станал "заложник на държавен преврат" и на амбициите на Запада, отбелязва Ройтерс.

Путин не спомена предизвикателствата, пред които е изправена Русия, докато силите ѝ се подготвят за очакваната мащабна контраофанзива от страна на Украйна, нито очерта някакъв път към победата.

Заради честванията мерките за сигурност в Русия са затегнати. За първи път в някои райони на страната не се провеждат традиционните военни паради. Такива има в големите градове, но е забранено използването на дронове. В Москва броят на чуждестранните гости е много малък. Присъстват президентите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан и премиерът на Армения.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


765
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
511
25
 
15
 
! Отговори
100% преди 1 година
окрайна свърши.....
510
9
 
25
 
! Отговори
путьо късия преди 1 година
превзе ли мегаполиса Бахмут?
509
11
 
25
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Парад на Позора!!!
508
6
 
34
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Трябва да го затворят, задето споменава думата война ! 10 години ли бяха ..??
507
10
 
31
 
! Отговори
ТОЯ ПА ПУТ...ЬО преди 1 година
Само стенка, мрънкя и се оплаква. Война се води бе Пу...тьо, какво хленчиш? Или се бий мъжката или стига стенка и вдигай белио байрак.
506
5
 
2
 
! Отговори
До Мнение преди 1 година
Много си глпав, това е моето мнение !
505
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам 3та световна до година ,две...ако оцелеем, ще видим какво ще е! Слава Русия!
504
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** е наистина мега кухо парче, естествено, че се води истинска война, той я започна на 24 февруари 2022 в 4 часа сутринта и до днес даже няма топки да я нарича война, а плямпа за някаква спецоперация ))))
503
34
 
18
 
! Отговори
Z преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ!
502
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то на всички е ясно кой запали конфликта в Украйна.
501
13
 
20
 
! Отговори
765 преди 1 година
Силните лидери намират начин, слабите намират оправдание, а руските лидери винаги намират на кого да прехвърлят вината (което си е един вид оправдание)
500
13
 
25
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Това ли е,президент мира? Фалшиво човече гледа фалшив парад а около него фалшиви ветерани,през 41ва са били на 5-6 години!
499
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ!
498
5
 
12
 
! Отговори
татя преди 1 година
До Анонимен посърнал,сякаш е на погребение и всеки момент ще зариве
497
12
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 522. Ама ти верно ли си вярваш, че Русия воюва с Украйна ?
496
6
 
16
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
Таварищ Путин се грижи за мен. Чувалче картофи ми даде и екскурзия в Сибир. Запада е виновен за всичко. Нямам Лада и си ръфам опинците
495
7
 
16
 
! Отговори
До объркания преди 1 година
русофил, дето рови за опорки. Не всички русофоби са американофили, така че може да го оставиш тоя спам. И аз не бях русофоб преди 2014 година, ама роснаците сами си го направиха.
494
19
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Някои хора не могат да проумеят, че Денят на победата даде шанс на света да се развива. Саможертвата на милионите загинали руснаци е достойна за уважение и почит.
493
12
 
20
 
! Отговори
Николов преди 1 година
Тоя подпалвач на третата световна война явно не е в " час " ,защото в момента само той води война,само негови войски воюват на теритирията на чужда държава,но явно самочувствието му от това,че с всеки изминат ден на съвестта му лежат все повече убити,все повече разрушения,все повече унищожения...расте все повече и повече ?! Намерил с каквои да се хвали ?!И има нахалството ,безочието и арогантността да говори,че на, искали руснаците като повечето хора от планетата да живеят... щастливо ама де,де
492
22
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Господ сили да дава на братския Украински народ в борбата с жестокия и коварен окупатор!