Военни блогъри: По време на бунта на "Вагнер" са загинали най-малко 13 войници

Няма потвърждение на тези твърдения от страна на руските власти
25 юни 2023 20:12, Красимир Ангелов
100
Военни блогъри: По време на бунта на "Вагнер" са загинали най-малко 13 войници
Снимка: БГНЕС

Най-малко 13 руски войници са били убити по време на бунта на ЧВК "Вагнер", сред които има и пилоти, съобщиха проруски военни блогъри, цитирани от ДПА.

Броят на жертвите може и да надхвърли 20, посочиха днес независими коментатори като цитираха свалянето на 6 хеликоптера и на разузнавателен самолет от бойците на Пригожин.

Още по темата
Засега няма потвърждение на тези твърдения от страна на руските власти, а информацията не може да бъде потвърдена от независим източник.

Свалените хеликоптери включват три Ми-8, използвани за електронна война, които вече не достигат на фронта, съобщи военният блог "Рибар".

Транспортен самолет Ил-18 с команден пост на борда също се е разбил, и целият екипаж е загинал, се казва още в поста, публикуван в „Рибар“. Ако данните са точни, това ще означава, че загубите на ВВС по време на бунта са по-големи от тези по време на украинската контраофанзива.

Пригожин вчера даде противоречива информация за сблъсъци на бойците му с руските ВВС. Той например първоначално каза, че е свален хеликоптер, но по-късно отмени похода и заяви, че се е разминало без проливане на кръв. (БТА, Петя Гергова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
23
 
! Отговори
Нахален Голтак преди 10 месеца
Абе нещо става във Блатная няма ни вест ни Кост От Бледия Бункерния Молодец
55
1
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Превзема Ростов на Дон стига до мъйнъ си ръйнъ и само 13 убити руских...верно ли???Поне 3 хилядиИмай показва друго...няма армия..Милцонерите са следващите
54
21
 
9
 
! Отговори
Народее???? преди 10 месеца
Русия е силна и велика държава! Православна държава ,защото Господ я пази и обича и който я ругае или посяга на този вярващ и обичащ Бога народ считайте се погубени от безкрайната глупост с която сами сте се окичили за да се излагате и ставате за посмешище по форумите!А който мрази Русия мрази и България!
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин са го думнали, затова и Пирожката мълчи, все пак има имане за разделяне
52
2
 
7
 
! Отговори
Надупена преди 10 месеца
Какво ли е намислил Силиконовата......Едва ли ще му се размине на Пирожката щом Мълчи и няма никакво Видео Обращение
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 52. Мозъка ти бере душа. Колкото и да се мъчите да го уморите с писане не става бе не разбрахте ли ? Тва вече си е диагноза бе.
50
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе днеска руските медии вече пускат 3-то интервю на Путин от 21 юни, явно е думнат и бере душа, иначе нема логика
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 48 да..а ония с многомилиардното натовско въоръжение напредват ли напредват. Като ще сравняваме да сравняваме. Същите тия Вагнеровци повече от година размазват украйнската армия въпросът е не дали са ги спрели или не към Москва, въпросът е че продължават да воюват в полза на Русия и срещу НАТО.
48
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Фейк
47
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Незнам, ама тия дето една година неможаха да вземат Бахмут от украинската армия, прекосиха половината ервопейска територия на Русия и завзеха 2 области за по-малко от ден, та требваше мустакатия клоун да пази заадника на жужето, мисля повече е излишно да се коментира
46
9
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ОЩЕ 1 ГОДИНА СПЕЦИАЛНА ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ И АРМИЯТА НА УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ ПОСРЕЩНАТА В МОРДОРСКОВИЯ КАТО ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ ПУТЪНОВИЯ РЕЖИМ!
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 123 - най обичам прости гъдулки със самочувствие да ръсят акъл. Вас отдавна ви е чипирала самата природа. Ако изобщо си направиш труда да прочетеш официални речи на Сорос, Гейтс и ония от Давос може и да ти светне нещо. Но знам? Че задълбоченото четене и информиране не е нещо на което такива като теб са способни. Друго си е да носиш телевизор вместо глава на раменете
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако се пресметне колко руски и колко украинци са убили Вагнер , не се знае кои ще излязат повече.
43
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 10 месеца
Ми нормално в Украйна почти не се ползва авиация и ако се ползва все пак някъде то е доста отдалечено от фронтовата линия
42
3
 
10
 
! Отговори
КОСТАДИНОВ преди 10 месеца
КОСТАДИНОВ ,КЪДЕ СИ СЕГА ДА СКАНДИРАШ ВЕЛИКА РУСИЯ, ВЕЛИК ПУТИН .....С.М.О.Т.А.Н.Я.К. КАК МОЖЕ ДА ИМА ТОЛКОВА НАЙВНИ БЪЛГАРИ ....ДА СЕ СФОРМИРА ЧАСТНИ ВОЕННИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ С ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ ,И ДА СЕ МИСЛИ ЧЕ ТОВА Е НИРМАЛНО .....ПИТИН ТОВА ЛИ НАУЧИ ОТ СТАЛИН....,КЪДЕ Е ИСТИНАТА ЗАЩО ТРЯБВА ДА УМИРАТ ХОРА ,ДА МИЗЕРЕТВАТ ДОКАТО ВЛАСТТА ЗАБОГАТЯВА ,ЗАЩО ПОДЯВОЛИТЕ НИКОЙ НЕ СИ НАУЧАВА УРОКА ,АМА ПО СКОРО АКО СИ ОТИДЕМ ОТ ТОЯ СВЯТ ,ПО ДОБЪР ЩЕ БЪДЕ ЗА ПРИРОДАТА......МНОГО СМЕ РАЗВИТИ АМА ДРУГ ПЪТ
41
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
Все тая ни е. Това какво ни интересува?
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На емилитротинетките им се запушиха вените от вълнения и фантазии...май вече припаднаха
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До do 33. Не моое да схващаш като четеш текст а ?
38
4
 
4
 
! Отговори
do 33 преди 10 месеца
Лесно се вързва. Русия отдавна е спряла да лети над Украйна, затова и последните 3 седници украинците не са свалили много летяща техника.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кви блогари бе това е официална информация от МО на РФ