Русия унищожи 40 000 т украинско зърно за нощ

Складовете са близо до Дунав
Обновена: 2 авг 2023 17:19 | 2 авг 2023 17:00, Стела Стоянова
310
Русия унищожи 40 000 т украинско зърно за нощ
Снимка БГНЕС, архив

Повече от 40 000 тона зърно бяха унищожени от Русия при нанесена през нощта атака срещу южноукраински складове близо до Дунав, каза министърът на инфраструктурата на Киев, цитиран от АФП.

"Руснаците атакуваха складове за зърно – почти 40 000 тона зърно бяха повредени", каза министърът на инфраструктурата Александър Кубраков в публикация на английски език в социалните медии, добавяйки, че зърното е било предназначено за Африка, Китай и Израел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още по темата: Русияукраинско зърно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
12
 
2
 
! Отговори
Историята преди 9 месеца
Се пише от Украйна....слава на Украйна изправила се срещу втората най силна армия в Украйна.
223
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Живoтното с прякора Путин удари най бедното и пpocто население, а именно русофилията, че оно съде леп нагъва! Утре живoтното с прякор Путин че удари ватърни мелници, да немое мелат зърното!
222
4
 
18
 
! Отговори
Разузнаването преди 9 месеца
Установили са, че докарват на Украйна танкове с корабите, които идват за жито. Както навремето "Лузитания".
221
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Упс да се унищожава храна е лошо а да се посяга на права добре ли е. Това не е храна. Оръжия и боеприпаси са. Война е. Русия си има своите основателни мотиви. Не одобрявам войната но щом се е стигнало до тсм всички имат вина.
220
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Упс да се унищожава храна е лошо а да се посяга на права добре ли е. Това не е храна. Оръжия и боеприпаси са. Война е. Русия си има своите основателни мотиви. Не одобрявам войната но щом се е стигнаюо до тсм всички имат вина.
219
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Направление Запорожие, Район Ореховски. Тук също цари относително спокойствие. ВС на Рф нанасят удари по зомбирана биомаса и военна техника на киевският наркокартел. В района на Работино зомбинацитата атакуваха позициите на ВС на РФ с малки сили, но се оттеглиха под обстрел. Също така зомбинацитата водят активно разузнаване в посока на селището Мирное. Зомбитата се опитват да атакува отново през Пятихатки към Жеребянки, но бяха локализирани своевременно и след битка се върнаха назад. На Ореховския участък зомбитата на киевският наркокартел също извършват прегрупиране и вливане на нови резерви
218
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Направление Южнодонецк, Времевски район. През последното денонощие се наблюдава относително затишие спрямо предходната седмица. Зомбинацитата провеждат поредно прегрупиране за предстоящите атаки, вливайки резерви в своите подразделения. Старомайорское е напълно унищожено. Зомбитата се намират недалеч от северните покрайнини, а руснаците са по-близо до южните и, разбира се, на изток в района на Урожайное. Височините около Старомайорски все още са под контрола на въоръжените сили на РФ.
217
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Артьомовск и околностите, Южен фланг. Подразделенията на ВС на РФ продължават да отразяват зомбивълните в Клещеевка. Зомбитата на киевският наркокартел се опитват да атакуват на малки групи, напоследък това е основната им тактика в много сектори на фронта. ВС на РФ водят артилерийски обстрел по позициите на зомбинацитата северозападно от Клешчеевка, където са разположени тактически височини. Напоследък не се говори за връщане на тези височини от ВС на РФ въпреки, че би помогнало много за защитата на Клещеевка.
216
3
 
7
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Киевският наркокартел прехвърли значителни зомбирани биомаси и техника в този район. Най-вероятно в следващите дни зомбираната по натовски стандарт биомаса ще се опитат да си върнат загубените по-рано позиции.
215
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Луганско направление,Сватовски участък. През последните дни край Кармазиновския район се водят позиционни сблъсъци. Въпреки изявленията на киевският наркокартел, контраатаката на зомбинацитата в посока Новоегоровка и Кармазиновка не доведе до значителни резултати. Зомбивълните на малки пехотни групи са с жалък резултат. В момента зомбирани артилеристи продължават да стрелят с касетъчни боеприпаси от Новосергеевка и Первомайски. На участъка Первомайское - Копанки зомбитата на киевската хунта оборудваха бетонни укрепления.
214
0
 
3
 
! Отговори
До 226 преди 9 месеца
Я си прочети в нета КОГА Е ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ!! НЕГРАМОТЕН СИ. Да не празнуваш рождения ден на Хитлер, а?
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То горе долу толкова са спестили от мен от както спрях да ям хляб и хлебни изделия
212
5
 
4
 
! Отговори
Упс преди 9 месеца
ДА УНИЩОЖАВАШ ХРАНА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БОГ И ЧОВЕЧЕСТВОТО! ТОВА Е КОЩУНСТВО!!! ДАНО БОГ ВИДИ!
211
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наскоро познат местен производител на зърно, искаше да се договори с немски вериги за доставка и тия му казаха че се занимават само с качествена продукция - украинска
210
10
 
1
 
! Отговори
20 преди 9 месеца
За мен не е национален празник 3 март трябва да бъде 20-ти април.В България трябва да се празнува на 20 април, защото тази дата символизира независимостта на България a He на Русия както на Трети март .На 20 април България придобива независимостта си, затова тази дата е важна.
209
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чудя се още,как Украйна жъне и продава пшеница? Земята и отдавна е заразена с остатъци от боеприпаси! И какви ли не ги имало отделяни от боеприпасите там! Та кой иска вече Украинска пшеница???
208
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Войната си върви евроатлантическите кучета си лаят . И кого ще издържи еврог.ейският съюз без евтините руски ресурси ? 3 - 4 -5 години ??? Не вярвам повече . Много добре вървят нещата .
207
10
 
4
 
! Отговори
восточната орда преди 9 месеца
нищо човешко няма при тези диваци и безбожници.
206
12
 
3
 
! Отговори
браво на руските преди 9 месеца
терористи.. не само че могат да избиват деца и цивилни но и посегнаха на хляба ..Хляба винаги е бил символ на всичко и във всяка религия се е уважавал.. освен от руските военнопрестъпници
205
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 221 "От нея се учат руснаците." Още българските възрожденци са писали за Империята на злото. Пробвай нещо друго.