България пусна самолета за Лавров, но не и за делегацията му

Външният министър на Русия ще пътува за РСМ
Обновена: 28 ное 2023 10:13 | 28 ное 2023 10:00, Камелия Цветанова
101
България пусна самолета за Лавров, но не и за делегацията му
Снимка: МВнР

След искане от страна на Република Северна Македония бе дадено разрешение за прелитане на самолета на руския външен министър Сергей Лавров през българското въздушно пространство, съобщи Министерството на външните работи на България във връзка с постъпили медийни запитвания.

"Въз основа на постъпило искане от страна на Министерството на външните работи на Република Северна Македония, в качеството ѝ на действащ председател на ОССЕ за 2023 г. и организатор на 30-ото заседание на Съвета на министрите на ОССЕ в Скопие на 29 ноември - 1 декември 2023 г., за осигуряване на разрешение за прелитане на делегациите за участие в предстоящия Съвет на министрите на ОССЕ, Министерство на външните работи на Република България даде разрешение за осъществяване на полет на Специалния летателен отряд "Россия“ през въздушното пространство на Република България за изпълнение на полет за транспортиране на делегация за участие в международния форум", посочва МВнР.

Дипломатическото разрешение за прелитане има временен характер и е валидно 3 часа преди и 72 часа след определената дата и часове за прелитане, подчертава външно министерство.

Даденото разрешение се предоставя за участие в заседанието на Съвета на министрите на ОССЕ в Скопие на министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров и попада под изключенията от прилагането на санкционния режим на ЕС спрямо него.

Даденото разрешение не се отнася за членове на делегацията му, които също са санкционирани лица, съгласно действащото право на ЕС, което е изрично упоменато в нотата-отговор на българската страна, се казва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
руски войнОмир преди 4 месеца
ЧОВЕКЪТ НЕ ЕВОЛЮИРА ! СЛИЗАНЕТО ОТ КЛОНА НЕ ПОМОГНА ! КЛАНОВЕ ШИМПАНЗЕТА СЕ ИЗБИВАТ ЗА СМОКИНОВИ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА ! ВСИЧКИ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ СЕ ЗАГРАБВАТ И ЗАСЕКРЕТЯВАТ ОТ ВОЕННИТЕ ПСИХОПАТИ И НИЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ ОТОПЛЯВАМЕ С ДЪРВА И ВЪГЛИЩА КАТО НЕАНДЕРТАЛЦИ !
91
2
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Управници ,не се дръште лошо с руснаците ,не са ви сторили нищо лошо !
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И какво ще направим ако закъснее и не спази часовете ,....ще го свалим ли ха ха ха ? Смешници !
89
7
 
2
 
! Отговори
Човек преди 4 месеца
Неправилно решение.....правилната позиция демонстрират прибалтийските републики и Украйна. Никакви връзки с крадците на деца,убийците от Буча,подпалвачите на война,на сеещите смърт и разруха по света.
88
2
 
5
 
! Отговори
Хе-хе-хе преди 4 месеца
България била разрешила?Сам самичка е разрешила? Е това е най-новият виц...
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не разрешаваме дипломатически самолет на Русия де прелети над България, но дадохме небето си на американските бомбардировачи, за да пускат бомбите над Югославия.
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кои сме ние бря)
85
1
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
Разрешили на самолета да прелети през наша територия. А кой е бил на него, ще узнаем при следващата ни среща, както се казваше в приказките за Педя Човек.
84
0
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 месеца
До Анонимен 86: Това нито е вярно, нито има нещо общо с темата.
83
14
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Да прелети възможно най-високо,че да не се усети руската смрадд.
82
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На рашките азбуката първо им бе написал Ленин. После за нея благодариха на Македония. Стига с тия.
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По нова пък съобщиха, че е дадено разрешение на руската делегация, начело с Лавров. *** та ги разбери нашите журналисти какво пишат, едни едно, други друго, всеки бърза нещо да напише/каже ПРЪВ, най-важното е. Пък дали е истина......ще се разбере.
80
5
 
13
 
! Отговори
До64 преди 4 месеца
Не, сега трепериш и правиш квото наредят от Козяк.
79
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано от Козяк не наредят на Денков и Тагарев да направят някоя глyпост, че те веднага ще я изпълнят
78
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Зозо Случайно да знаеш че в екваториалната зона в Африка един от деликатесите е кюфтета от комари. Хващат огромен рояк комари с огромен кош, смачкват го в кюфте и го запържват... Това че има народи по света които ядат всичко което мърда буквално не означава че трябва да ги приравняваме към животни!
77
17
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
Катъра пак ще цвили на севернобюрмски,че Кирил и Методи са написали руската азбука.
76
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен 70 Добре бре хорица след като някой ако ще да е диктаторски режим ако ще да е на папуасите от горно нанадолнище постигне нещо каквото да е ако щеш да нарисува новата Мона Лиза защо да не им признаем достиженията? Защото са по-различни от нас или нашите представи?
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 64 Напълно те разбирам, ти си "модерен" "демократ" свикнал си да си гъзиш на американци и техните агенти
74
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Боби - Турбото е старо ЗКПЧ с промито от пропаганда мозъче. Абе защо в любимият на Боби Китай още ядат кучета, котки, прилепи, змии, паяци и др. :))))))))))))))))))))))))))))) Много са напреднали нещо :))))))))))))))))))
73
10
 
9
 
! Отговори
До 74 преди 4 месеца
Не случайно Никола Груевски избяга в Унгария при Орбан, Цветан Василев избяга за Сърбия при Вучич, Васил Божков за Дубаи... Олигарсите са слуги на Русия. колкото повече по-малки фирми и поголяма конкуренция има толкова е по-добре