Двама мъже хапват сладолед на -30 градуса в Сибир: Гей ли са?

Депутат поиска премахване на рекламата
19 дек 2023 21:00, Нели Христова
148
Двама мъже хапват сладолед на -30 градуса в Сибир: Гей ли са?

Депутат в Сибир настоя, че рекламно изображение на двама мъже в лятно облекло, наслаждаващи се на сладолед при минусови температури, не трябва да се показва, защото е свързано с "нетрадиционни взаимоотношения".

През ноември 2022 г. руският парламент прие закон, забраняващ "ЛГБТ пропагандата", който криминализира всяко действие, считано за опит за насърчаване на това, което Русия нарича "нетрадиционни сексуални отношения" във филми, онлайн, реклама или публично.

Оттогава репресиите станаха по-строги, като миналия месец Върховният съд на Русия класифицира LGBTQ+ движението като екстремистко, въпреки че такава организация не съществува като юридическо лице.

Законът на практика забранява всичко, за което се смята, че насърчава "нехетеросексуален начин на живот". Въпреки че влиза в сила в Русия едва на 10 януари 2024 г., вече има съобщения за нападения срещу ЛГБТК+ места в страната.

Междувременно новинарското издание SibFM съобщи, че Александър Тарасов, председател на постоянната комисия по култура, е възразил срещу снимка, предназначена да покаже издръжливостта на мъжете в Сибир през зимата. Снимката, направена през 2020 г. в центъра на най-големия град в Сибир, Новосибирск, показва двама мъже в плажно облекло, които си хапват сладолед пред цифрова табела, която показва температурата като минус 33 градуса по Целзий..

Целта на изображението беше "да забавлява жителите на Новосибирск и да покаже, че не им е студено". Но депутатът от градския съвет на Новосибирск Светлана Каверзина каза пред Sib.fm, че изображението е представено като част от общинска програма за насърчаване на културата и туризма.

"Председателят на комисията прецени, че това е свързано с нетрадиционни отношения. Той ме помоли следващия път да не показвам никъде тази снимка", казва Каверзина пред изданието.

Тя публикува изображенията в своя акаунт в Telegram, което предизвика оживена тема. "Спрете да виждате хомосексуалността навсякъде", пише един потребител. "Или лекувайте латентната си ориентация, или лекувайте вътрешната си хомофобия".

Друг се запита защо може да се направи такова заключение за "нормалните хора, които просто показват сила и издръжливост в такова студено време".

През юли руският депутат Мария Бутина, бивш шпионин, която беше осъдена и затворена в Съединените щати по обвинения в заговор за действие като нерегистриран чуждестранен агент, призова куклите Барби да бъдат забранени след представянето на ЛГБТК+ в блокбастъра Барби.

Бутина каза, че филмът показва "гейове, транс хора и жени, които са превзели света, т.е. Барби." Тя добави: "Няма нищо за някакъв вид съюз, че може да има мъж и жена, за любов."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Възможно е и друго тълкуване на тази снимка - може да искат чрез нея да внушат, че руснаците са алфа мъжкари и -33 градуса за тях не е студ.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Де-путатката да поясни къде е връзката между ниските температури и тези от другия бряг ! По тази логика във всички държави с люти зими , населението са nugaлu .
63
2
 
3
 
! Отговори
СПАС преди 4 месеца
МНОГО ТРЯБВА ДА ВНИМАВАМЕ, ЧЕ МОЖЕ ВЕЧЕ ДА СА ПРОМЕНИЛИ КОНСТИТУЦИЯТА И АЙ, ОБИДИШ НЯКОЙ ГЕЙ, И АЙДЕ В ПАНДЕЛАТА!!! НАЙ СИГУРНОТО Е ДА ПОЧВАШ ПРЕДИ ПС У ВНИТЕ С: МОЯ ПРИЯТЕЛ ГЕЯ МИ КАЗА..................:)))))))
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Русия има страшно много гейове.
61
3
 
6
 
! Отговори
Леле, колко глупости преди 4 месеца
се изписаха. Ако разгледате снимките ще видите, че това е реклама на нов туристически бранд на Новосибирск - "Родина снежных баб" (родината на снежните жени). А над снимката на двамата мъже пише "нежный снежный", т.е. иронична реакция на внушението на бранда, че жените са по-издръжливи от мъжете в Русия. Тези двамата със сигурност не са на другия бряг, просто се подиграват на феминистките идеи за превъзходство на жените. Ама депутатът реагира първосигнално, пък който не знае руски, се подвежда.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Двама приятели от казармата. За ЛГБТ пропаганда ще трябва да си го подадат един на друг на - 33 по C
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Кирчо и Кокорчо гей ли са ?
58
0
 
3
 
! Отговори
Нато Порчен преди 4 месеца
Едно време какви сладоледи имаше...
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що не си свалиш фланелката моряшка, аз ще ти покажа мойта синя прашка. Ти и без това с поглед ме събличащ, но да знаеш, че все още зад мен тичаш! Па макар и да е минус 40.... пак по балканите, по медиите, за мойта синя прашка, за да се постоплиш мисловно за мойта синя прашка ще тичаш!
56
4
 
4
 
! Отговори
бездомни гаврошовци преди 4 месеца
Нямат кинти за апартамент и палто но поне сладоледа е по-евтин ако са гладни.
55
0
 
2
 
! Отговори
Хюрдо Караджата преди 4 месеца
ае, а коги мони и домчил си ближеха сладоледа, плескахте ли? може би(х2)
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
а защо трябва и ние да разбираме за тези
53
2
 
2
 
! Отговори
Виктор Цой преди 4 месеца
едно време по соца сладоледа беше с косми, но пък се живееше по спокойно.
52
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Праз преди 4 месеца
Ще ми ядете сладоледа.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ При минус 40 няма нито трева нито крави за да прават сладолет; Сичко се докарва от южна Русия.
50
1
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ ич не се изказваш православненко, задунайски татарино. нали бехте сичките гавази slave-яни по едно време?
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жена като откаже да яде сладолет с кой да го яде.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Младежите да кандидатстват за работа в някое нпо. Ще ги приемат.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предполагам че този депутат е латентен хомосексуалист.Има ги много такива в България.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи там вече е опасно да ядеш сладолед с приятел. Аз съм жена и като седя на кафе с приятелката ми и си говорим, все едно да ни набедят за лесбийки... От.качена нация.