Двама мъже хапват сладолед на -30 градуса в Сибир: Гей ли са?

Депутат поиска премахване на рекламата
19 дек 2023 21:00, Нели Христова
148
Двама мъже хапват сладолед на -30 градуса в Сибир: Гей ли са?

Депутат в Сибир настоя, че рекламно изображение на двама мъже в лятно облекло, наслаждаващи се на сладолед при минусови температури, не трябва да се показва, защото е свързано с "нетрадиционни взаимоотношения".

През ноември 2022 г. руският парламент прие закон, забраняващ "ЛГБТ пропагандата", който криминализира всяко действие, считано за опит за насърчаване на това, което Русия нарича "нетрадиционни сексуални отношения" във филми, онлайн, реклама или публично.

Оттогава репресиите станаха по-строги, като миналия месец Върховният съд на Русия класифицира LGBTQ+ движението като екстремистко, въпреки че такава организация не съществува като юридическо лице.

Законът на практика забранява всичко, за което се смята, че насърчава "нехетеросексуален начин на живот". Въпреки че влиза в сила в Русия едва на 10 януари 2024 г., вече има съобщения за нападения срещу ЛГБТК+ места в страната.

Междувременно новинарското издание SibFM съобщи, че Александър Тарасов, председател на постоянната комисия по култура, е възразил срещу снимка, предназначена да покаже издръжливостта на мъжете в Сибир през зимата. Снимката, направена през 2020 г. в центъра на най-големия град в Сибир, Новосибирск, показва двама мъже в плажно облекло, които си хапват сладолед пред цифрова табела, която показва температурата като минус 33 градуса по Целзий..

Целта на изображението беше "да забавлява жителите на Новосибирск и да покаже, че не им е студено". Но депутатът от градския съвет на Новосибирск Светлана Каверзина каза пред Sib.fm, че изображението е представено като част от общинска програма за насърчаване на културата и туризма.

"Председателят на комисията прецени, че това е свързано с нетрадиционни отношения. Той ме помоли следващия път да не показвам никъде тази снимка", казва Каверзина пред изданието.

Тя публикува изображенията в своя акаунт в Telegram, което предизвика оживена тема. "Спрете да виждате хомосексуалността навсякъде", пише един потребител. "Или лекувайте латентната си ориентация, или лекувайте вътрешната си хомофобия".

Друг се запита защо може да се направи такова заключение за "нормалните хора, които просто показват сила и издръжливост в такова студено време".

През юли руският депутат Мария Бутина, бивш шпионин, която беше осъдена и затворена в Съединените щати по обвинения в заговор за действие като нерегистриран чуждестранен агент, призова куклите Барби да бъдат забранени след представянето на ЛГБТК+ в блокбастъра Барби.

Бутина каза, че филмът показва "гейове, транс хора и жени, които са превзели света, т.е. Барби." Тя добави: "Няма нищо за някакъв вид съюз, че може да има мъж и жена, за любов."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Песимистични прогнози за икономиката на Германия през следващите две години. Два от най-уважаваните германски икономически института понижиха очакванията си за икономическото развитие на Германия през 2024 г.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гей са. Обичам балгарския
23
3
 
1
 
! Отговори
€ 4 Милиарда преди 4 месеца
Страните от ЕС унищожават ваксини срещу ковид-19 закупени за 4 милиарда евро.
22
0
 
10
 
! Отговори
бла-бла преди 4 месеца
Жителите на древна Спарта "гeй" ли са? В русия вече и от сенките си се плашат да не са нетрадиционни.
21
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Единствено руската ваксина (която е векторна, за разлика от ваксините на Урсула) се оказа относително ефективна и Русия премина през ковид епидемията с много по-малко жертви и пострадали. А експерименталните течности на Урсула се оказаха не само безполезни, но и вредни за здравето на тези които позволиха да им ги вкарват в кръвта и да се отлагат в тялото и органите им.
20
6
 
0
 
! Отговори
Европедераския цирк преди 4 месеца
уредили Орбан да напусне залата да пие кафе, докато решават за Украйна, защото той бил само един, а те 26. А когато Холандия години наред един срещу 26 блокира членството на България в шенген, това е демокрация, европедеpаската демокрация!
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едва ли са гейове на този студ. По-приличат на руснаци.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
вкараха ги зад решетките горките
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Депутатът очевидно не е имал предвид мъжете. Явно е искал да каже, че самата снимка е "гей" (политкоректен начин да наречеш нещо безинтересно).
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приличат на зевзеци.
14
1
 
4
 
! Отговори
121212 преди 4 месеца
Журналята са зле с правописа. Двойка по Български език.
13
4
 
3
 
! Отговори
тука се вълнуват преди 4 месеца
нашите гейове. Там под-съзнанието им е нормално.
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който разпространява джeндър идеология да му се отреже главата - Крум хан български 809 г.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не, просто са пияни.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И там, като и у нас, и навсякъде, престарават се подмазвачите. В Москва за пръв път видях сладолед през зимата на -25-28, който се продаваше в някакви като шкафове, вероятно хладилни, навън на студа. Добре че в онова време нямаше такива забрани, та можеше само момчета, или само момичета, по двойки да хапват сладолед с удоволствие без да ги укоряват. Ни на тях, ни на околните минаваше мисъл за ЛГТБ.
9
4
 
1
 
! Отговори
стига бе преди 4 месеца
Ни сЪ геюви, само ония които са *** в неква култова сграда в краваристан са геюви.
8
1
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
Гей в единствено число или в множествена? ...Гейове.
7
5
 
11
 
! Отговори
Москва потъна преди 4 месеца
В путинското сесесере да си гей е незаконно а гей оргиите Кремъл са ок?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Олетеха , сега ще ги пратят под Андеевка.