СФФ с фестивален дневник: Ден първи

Екипът поздравява публиката и се надява скоро да покаже филмите
26 мар 2020 01:00, Петя Славова
0
СФФ с фестивален дневник: Ден първи
Снимка: София Филм Фест

На 12-и март трябваше да се открие официално 24-тият международен филмов фестивал София Филм Фест. Не стана по обясними причини. След приемане на ограничителните мерки срещу разпространение на коронавирус COVID-19 в България от екипа взеха отговорното решение да отложим фестивала за по-добри времена. Тази година. От екипа се надяват  това да бъде през юни 2020. Освен това бе затворено и Дома на киното - от 8- ми март.

Съответно касата на киното не може да фунционира и тук е мястото да се съобщи на всички, закупили билети за 24-тия София Филм Фест, че парите ще могат да се върнат в работно време на Дома на киното. Когато извънредното положение се отмени и има изрично разпореждане, че културните и масови събития могат отново да се случват.

А сега - добрата вест: Докато започне фестивалът, ще се води фестивален дневник. В него от екипа ще припомнят какво се е случило на фестивала на същия ден преди години, ще споделят поздрав от приятел на СФФ, ще поздравяват от своя страна с музикален клип.

Филмът, с който трябваше да стартира 24-тия София Филм Фест, е "Петя, на моята Петя". Екипът на филма
 сподели видеообръщения.

Огромна благодарност на всички съорганизатори, партньори, спонсори, участници, гости,  на екипа на София Мийтингс  (няма такива посветени на правенето на кинофестивал като вас по целия свят, да знаете!), на приятелите, на семейството ми, че сме заедно не само във весели моменти, а и в трудни. Но пък не може само весело. Как иначе ще направим разликата?

А от  директора на фестивала Стефан Китанов още няколко неща:

В деня, в който трябваше да се открие фестивала, 12-и март получих имейл от фестивала в Шанхай, с който сме партньори и добри приятели. Дори тази година имахме общ проект, който шеговито наричахме SIFF & SIFF, защото имаме еднакви инициали, иначе официалното име на проекта е "Фокус Шанхай" на София Филм Фест. Всичко беше готово, програмата, планирахме визи на гостите, филмите бяха уредени, преводите готови. Но разбрахме, че проектът не може да се реализира по обясними причини. Отложихме го за 2021. В мейлът от 12.03 фестивалът в Шанхай изрази съжалението си, че София отлага фестивала си, но и надеждата, че фестивалът ще се случи по-късно във времето. Преди два дни получих нов имейл от Шанхай с предложение да им изпратя весело, окуражаващо съобщение, тъй като няколко фестивала от нашата международна асоциация, инициирана от Шанхай, вече са отложени, а не е ясно и какво ще се случи с Шанхай, който е също през юни тази година, макар че екипът им вече работи и го подготвят, което е доста окуражително и за света. И ето моето видеообръщение, което записах преди час:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари