Абсурди BG: 400 лева парно за две седмици студ!

Жената със сметката живее в жилище от 64 квадрата в "Надежда"
3 фев 2014 12:12,
112
Абсурди BG: 400 лева парно за две седмици студ!
Снимка: архив, Булфото

Жена от столичния квартал "Надежда" получи огромна сметка за парно от 400 лева за апартамент от 64 квадрата.

Честитката от "Топлофикация-София" е за сравнително топлия декември, а жената разказва, че е ползвала парното само две седмици. През останалите две не била в София.

Още по темата
Входът, в който живее Иванка, има 26 апартамента. Девет от тях са заявили, че нямат радиатори, а осем са декларирали, че не ползват парно.  Най-голяма консумация има обаче при нея. Това поне показват фактурите – 397 лева.

Топлинният счетоводител обяснява, че цената на топлинната единица във входа е по-висока от нормалното заради отказа от парно.

Проверка дали някой от съседите краде парно не може да бъде направена, тъй като не всички са склонни да пуснат проверяващите в дома си. А и по закон не са длъжни да го правят.

"Обидно и цинично е обяснението. Иванка не е длъжна да проверява дали някой краде" топло, обяви пред Нова тв омбудсманът Константин Пенчев.

Според него едно от основните искания на февруарските протести беше всеки да има индивидуален договор с "Топлофикация".

"Така Иванка нямаше да има проблем дали някой краде парно, а "Топлофикация" щеше да има. "Топлофикация" да хваща кой краде”, настоя Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Драги специалисти от топлофикация, за какво ви е да влизате в апартаментите? Нали имахте някакви умни уредчета, с които от улицата можете да видите кой ползва парно и кой-не? При това без да го предупреждавате, че ще правите проверка? Веднага можете да хванете всички, които уж са изключили радиаторите, а всъщност ги ползват и то на максимум. Така че, не ни правете за пореден път на ***! Не че не сме такива!
92
0
 
2
 
! Отговори
Лъжат ни в очите преди 10 години
Каквото и да ни баламосват, сметките за парно като цяло за топлия м.декември в София са завишени неколкократно. Правят, струват, чиновниците в Топлофикация трябва да си получат заплатите, пък ако ще навън да е 22 градуса! Да поискаме защита от ЕС, защото от нашите управляващи е безсмислено да очакваме помощ. Да не говорим и обясняваме повече, а да действаме. Докато не ни уморят от студ и безпаричие, няма да спрат тези небългари!
91
1
 
1
 
! Отговори
На Европейски съд! преди 10 години
Няма спасение, защото лобитата са от ВСИЧКИ партии в парламента. Ние искаме ПРЕМАХВАНЕ на разпределителните дружества, те ни обещават да можем да ги избираме! Единственият изход е ЦЕЛИЯТ ВХОД в блока се откаже изцяло от Топлофикация. И електроенергията е скъпа, но поне можеш да избираш за колко градуса да плащаш. Защото парното не навсякъде топли както трябва! И това не си признават. Обвинението на съседите е направо цинично и цялата сага с парното у нас си е за Европейския съд!
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парното е за балъци - целия вход се е отказал като нормални хора, тя като е фен на парното да не мрънка за бележките, те са си част от приключенето
89
3
 
1
 
! Отговори
bau преди 10 години
Айде сега като искате национализация на ЕРП-тата се замислете дали е по-добре да са държавни...
88
0
 
6
 
! Отговори
ок преди 10 години
Още за топлинния счетоводител...по фактура към дадена дата ,топлинният счетоводител Бруната -Пловдив не може да каже какво плащам -просто плащам фактура .Пратиха ме в топлофикация да ми обяснят.Не искат да кажат колко радиатора отчитат към нашата абонатна станция,защото ще лъсне истината ,че всички плащаме за 5-6 радиатора,при проектни за сградата 100 радиатора...Затова стоим на студено и плащаме сградна инсталация.На мен като потребител,топлинният счетоводител не ми защитава интересите.
87
1
 
4
 
! Отговори
ок преди 10 години
Топлинният счетоводител обяснява,че цената на топлинна единица във входа е по-висока заради отказ от парно????Ето,това е пълен абсурд.От топлинен счетоводител нямаме нужда.Това е напълно излишно звено.В Бруната Пловдив ги помолих за една абонатна станция захранваща 20 апартамента да направят примерни сметки ако ползват 10 апартамента по 1 радиатор,какви ще са сметките ,или 15 апартамента...просто примерни варианти за сравнение и да се убедят хората,че като не се отказват е по-добре.Отказаха-защо
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук е България,а не Каннада.Зимата е мека,имаме повече електроцентрали отколкото са ни нужни поради изчезващото производство и хора,които да се отопляват с електричество,но сметките за ток са също толкова високи и абсурдни.
85
2
 
1
 
! Отговори
до кара кольо преди 10 години
Топлофикация София е общинска фирма , а както се знае от всички освен от теб София е на герб от 2005г. . Преди това беше на Софиянски.
84
2
 
9
 
! Отговори
Кара Колю преди 10 години
Изобщо не е абсурдно, управляващите мародери, са решили да ни затрият като нация. За това също им е платено! Докато не излезем на улицата с пушки, няма да има управия!!
83
0
 
13
 
! Отговори
aaa преди 10 години
Аз живея в Канада и плащам толкова за два месеца отопление на ток без никакво лишаване , демек към 22 градуса през цялото време . Сещайте се колко ви дерат вас.....
82
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
400 лева за две седмици, 800 лева за месец?!?А пенсията-160 лева.Пик***я аз на тази демокрация...А дупетатите си увеличиха заплатите с по 340 лева, явно 2000 са им малко.
81
6
 
7
 
! Отговори
ще си плащате преди 10 години
и хоро ще играете !!!
80
0
 
5
 
! Отговори
Избягал преди 10 години
До87. Защото ИЗБИРАТЕЛИТЕ са такива!
79
0
 
12
 
! Отговори
135 преди 10 години
90 лева за спрени радиатори в необитаем апартамент. С една дума - все плащаш, а в края на сезона дори доплащам.
78
0
 
13
 
! Отговори
потребител преди 10 години
У нас този пладнешки обир с псевдо качествени услуги, предлагани от топлофикация се случва само, защото държавата го поощрява! Затова трябва да натиснем да се промени управлението и мисленето в държавата ни! Това сега е продукт на пост-комунистическата инерция, имитиращо демокрация и пазарна икономика положение. Всъщност живеем в миналия век. Няма такова нещо да ми таксуват нещо, което не е известно какво е. Спрямо същите киловати на ток ще се изпържите от жега например. Кражбата при топлото е..
77
1
 
16
 
! Отговори
насила-абонат преди 10 години
спрял съм кранчетата на студенофикация още преди 4 години, когато в най-големия студ парното беше не горещо, а хладко и сметката за ток беше като за истинско отопление. Всъщност тогава се отоплявахме на ток, защото предпочитам да е топло, отколкото да има болни в къщи. Бойлерът ни като се повреди, незабавно го замених с нов, защото не им искам ни топлата вода ни парното. Ползваме друга енергия и сметката ни към топлото е 45лв на месец ей така, защото имаме глупостта да стоим още в България!
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господи,защо ние толкова скапана държавата ?
75
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 10 години
бърз фалит за тези нагли крадци!
74
1
 
10
 
! Отговори
pele преди 10 години
мамкай *** на тези мародери избиите ги