Йоан пред съда: Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи!

Промените във външността му – нормални, твърди младежът
Обновена: 2 мар 2017 12:32 | 2 мар 2017 11:03,
157

Снимка: Булфото

"Невинен съм, това по медиите са пълни лъжи", каза Йоан Матев пред Софийския апелативен съд, където магистратите гледат мярката му за неотклонение.

Още по темата
19-годишният младеж бе задържан миналата сряда по обвинение в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

"Това, че съм си пуснал брада е нормално, това, че ходя на фитнес всеки ден - също, аз съм спортист", оправдава промените във външността си обвиняемият пред съда.

Прокурорът отново потвърди, цитиран от "24 часа", че негови съученици са го разпознали на видеозаписите от камерите.

Разпознаването на Йоан бе силно затруднено от власти и граждани поради промени във външността му. Сигнал в полицията бе подаден от приятелката на убитото момче, която научила името на Йоан от негова съученичка.

По-късно стана ясно, че ученици, учители и директорката на училището, в което учил Матев, го разпознали от разпространените кадри от МВР, но не сигнализирали на полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съсед на заподозрения забелязал, че скоро след убийството на Георги в Борисовата градина, Йоан си пуснал брада и започнал да взима стероиди за повишаване на мускулната маса.

В хода на делото самият брат на Йоан - Марсел Матев, свидетелства и разкрива къде е изхвърлено оръжието, с което е намушкан Георги - шахта на метри от БНР. Именно там разследващите откриват ножа, след показанията на Марсел.

Брат му споделя пред властите още, че Йоан му е признал за убийството още същия ден, като му е казал, че е "станала грешка".

"Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож", признал той пред Марсел. После казал, че изхвърлил ножа в шахта, а дрехата си - в кофа до албанското посолство.

Допълнително, бе установено, че телефонът на Матев бил засечен до пейка в 11:42 часа в деня на убийството. Самият Йоан каза пред съда по-рано, че иска по-лека мярка, за да продължи образованието си.

"Искам по-лека мярка, за да продължа образованието си, уча право, работя в спедиторска компания, искам да бъда до семейството си", настоя той.

Апелативният съд припомни всичко това и наблегна на обстоятелството, че младежът е бил разпознат и от треньори, и от трениращи, както и от съученици. Също така в подкрепа на предположението, че той е извършител били доказателствата - откритият нож, засеченият телефон на Йоан в района на Борисовата градина и показанията на брат му Марсел. Адвокатът му Светослав Гюров се изненада защо Марсел не е разпитан пред съдия.

По време на делото стана ясно, че все още не е готова експертиза на ножа. Съдът остави в ареста Йоан и се очаква да излезе с решение каква мярка да му бъде наложена.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До Анонимен 56В БГ всъщност точно така става :) Искал да бъде със семейството си... Не знаех, че с братя Галеви са роднини.
46
0
 
6
 
! Отговори
pkboev преди 7 години
До техникаЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ СЪОБЩЕНИЯ:lex.bg/laws/ldoc/2135553187Чл. 251б. : ...съхраняват за срок от 6 месеца данни...=> това явно се точи отдавна или опраторите нарушават закона и архивират стари данни.Изключително непропорционално медийно внимание към един толкова ясен случай на непредумишлено убийство и вандализъм (някой има ли съмнения за присъдата?) => поредното медийно "одеяло". Какво ли друго се случва в бекграунда? Няма кой да ни каже.
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Искам по-лека мярка, за да продължа образованието си, уча право, работя в спедиторска компания, искам да бъда до семейството си" - то ако ставаше така пич...
44
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 45Не мисля, че е комунизмът.По-скоро такъв е генът ни, български - прокажен и долнопробен.Винаги сме били купчина човешки отпадъци.Погледни ни историята - 1300 годони пмиярщина и прституция.
43
13
 
7
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Е, това е ценностната ни система. Това ни завеща комунизъмът.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко вече е уредено, между извършителя на престъплението, съдебната власт и полицията. Обещали са му да не лежи в затвора и сега играят театро. Единствения губещ е жертвата и неговото семейство. Лека му пръст.
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма свидетели на убийството. Нито съучениците му, нито някой друг е видял. Така, че какво крият не е ясно ?!
40
4
 
3
 
! Отговори
техника преди 7 години
Как пък така изведнъж извадихте архив,че телефона на Иоан е бил до пейката преди две години ?? З а *** и архива. Може ли да ми кажете аз къде бях тогава ? или останалите 6-7 мил. Българи + туристи ... Смешни доводи. Дано да не осъдите някого без вина за да си избършете задниците некомпетентни било то и Йоан .Досега някой го било страх сега вече не...
39
0
 
14
 
! Отговори
D преди 7 години
Нещо гнило има в цялата история. Как е възможно толкова хора да са си замълчали? Този нощ защо не е бил намерен досега? Убийство с нож и не претърсваш шахтите наоколо? Що за глупост е това с кръвта по челото? Цял ден се разхождал с брат си и приятеля, яли сандвичи и какво ли не още, като през цялото това време имал кръв по челото? С брат му Марсел пак са неясни нещата. Пуксането на брада и напълняването откога са мотиви?
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко бше тарикат, щеша да знае, че полицията му е по петите,и щеше да има човек от вътре да го предупреди.Не е тарикат, ще лежи, и ще го (18), надявам се - много.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44Точно защото е тарикат не е избягал в сигурна страна.Ще мине метър.
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целият му клас също са за затвора.Български кпелета, знаели са и са траели.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом го хванаха след 2 години, панделата и "мъжката любов" не му мърдат.Ще лежи. Инче, ако беше тарикат, нямаше да го хванат чак след толкова години, всички бяхме вече забравили за случая.
34
0
 
21
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Като му гледам телосложението, явно не е от гладувал, гадинката му с гадинка! Такива народа най ги обича, дето всичко наготово получават! В ПЪНДИЗА, УБИЕЦ! Директорката също!
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...и в затвора всички са невинни,натопени или грешно обвинени!
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до дедо гошене усети ти сарказма ми...разсъждавах си върху мой личен казус което си донякъде въпрос на разбиране на света или преди да си ме поправил пак, както някои го наричат философия...драмата ми е простичка - адвокатите и тяхната роля, език и поведение...ясно ми е ролята им..от момента когато адвокатката на живков каза - нашата роля е да чуем и станем свидетели че прокуратурата има достатъчно и неопрожержими доказателства за вина..и тогава вси1чко в мен се преобарна ...а бях на 14-15
31
1
 
8
 
! Отговори
ще преди 7 години
Ще бъде много трудно дело. Ще премине на 3 етапа.Това развитие в момента се наблюдава от други държави, с друга съдебна система. И ще бъде разчетено като лакмус за нивото на развитие на правосъдието в България ! Много трудно дело ще е.
30
1
 
12
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
В полицията има и професионалисти,има и "парашутисти".До тук има достатъчно доказателства,че това мамино *** е убиец и крадец.Записа е много добър и телосложение,и физиономия са видни.Но,оставам с впечатление,че голяма сума е раздавана,за да се потулва случая.Уверен съм,че някой от многото разпознали **** е съобщил на полицай или полицаи,които са си поискали рекета от бащата.Така,че професионалистите да разследват и" парашутистите".
29
1
 
7
 
! Отговори
77777 преди 7 години
След истерията с досиета и доносници, никой не иска да си сложи главата в торбата и да доносничи на полицията. Нали после ще му спретнат и на него една комисия, която да публикува имената на доносниците. Това за оня там дето за съжаление с често срещания национален нихилизъм пише за българска мерзост, български *** и го е срам, че е българин.Нормалните българи са горди,ч е са българи и не се срамуват от това. По света имаше една такава приказка: Горд като българин, но оня там явно не е
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хващам се на бас, че ще му дадат 2 години условно, след поне 5 години съдебна сага