КАТ (ад)-ски му работи – от 3 часа до ден за едната регистрация

Минаваш три пъти през едно и също гише за различни документи
20 юни 2017 07:00, Златко Желев
45
КАТ (ад)-ски му работи – от 3 часа до ден за едната регистрация
Опашки пред каналите в КАТ. Снимка: "24 часа"

Всеки, който иска да регистрира законно колата си в столичния КАТ, трябва да се въоръжи най-малко с 5 часа търпение.

Опашки пред 5 гишета, чакане пред "каналите" за проверка дали са пренабити номерата, после на редичката за номера...

52-годишен софиянец се "похвали", че преди седмица изминал това разстояние, за да узакони своя автомобил, купен чрез лизингова компания, за цял работен ден - 8 часа, като е пристигнал в 8 сутринта и си е тръгнал малко след 16 часа.

Още по темата

В петък правителството обеща този изморителен и унизителен начин на регистрация да отпадне. Вместо това сделката по продажба на кола ще става само пред нотариус.

Реформа ще има и в другите административни услуги на КАТ. Вероятно и самата сграда на пътната полиция ще бъде преместена почти извън София, защото една от причините е липсата на достатъчно място за кандидатите, дошли да се регистрират.

Кога ще изпълнят нареждането на премиера Бойко Борисов, който се възмути от начина, по който КАТ се отнася с гражданите, все още не е ясно.

И вчера пътят беше дълъг и труден. С отиването в пункта човек трябва да се нареди пред каналите в столичния КАТ, за да подаде заявление за смяна на талоните на автомобила. Заради летните месеци и по-малкото хора в София в понеделник опашката там се движеше за около час-час и половина.

Веднъж попълнил заявлението, собственикът на закупения автомобил се нарежда на каналите за преглед на автомобила, което при късмет може да отнеме и 20 минути.

Следващото чакане е на гише за плащане на новите номера. Там отнема най-малко време - 5-10 минути. След това обаче има нови опашки за получаване на табелите.

Хората се извикват по уредба и за да не изпуснат ред, мнозина ходят с компания и един чака на гишето, за да повика титуляря.

В дни с по-малко хора това отнема между 30 и 40 минути. Веднъж сдобил се с табелите, човек трябва да отиде на нова опашка, за да му ги поставят. Там вече е бързо - 10-ина минути.

"Късметлия съм, само за 3 часа си регистрирах колата, приятели са ми разказвали как са стояли по цял ден", разказва пред "24 часа" Константин. По думите му минал 3 пъти през едно и също гише заради различни документи, които се издавали на други бюра.

"Уж съм интелигентен и четох, но на място се оказа, че няма нищо общо", казва той.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в кат е някакво безумие да регистрираш автомобил. излишно усложняване.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо в Германия сам си слагаш табелите? Защото е просто и лесно, а в България всичко е проблем. Защо не видят как се работи по света и не приложат модела, вместо да се чудят какво ново да измислят.
36
0
 
5
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 3 години
КАТ трябва да се закрие, а на сегашните му и бивши служители да им се забрани да работят в области, свързани със сегашната дейност на КАТ. Тогава нещата може и да се пооправят.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се закрие кат,ще има ръст на самоубийства и разводи сред КАТеричоците. То на една заплата кара ли се. Няколко апартамента на кредит, пет которника, жена, деца, любовници,лов,риболов, събота и неделя в Гърция. Пара трябва ей. Без рушвети са измрели.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отивам да сменям местоотчета и чета в нета "ходи се на гише Х което не фигурира на таблото затова не теглете номерче и не го търсете"...
Просто им куца организация, вместо да гледат на хората като на клиенти ползващи услугата и да приключват максимално бързо спрямо опашките, то те си знаят че днеска деня си минава, слънцето си грее, заплатата си тече.
33
0
 
1
 
! Отговори
Д-то преди 3 години
Вчера в КАТ В.Търново за смяна на собственост, без прегледи, номера и т.н. - 3 часа, защото 2 от нужните гишета бяха в почивка по различно време:) но се благодарях, че не съм за СУМПС, защото там нещата бяха далеч по-зле
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се р***з.п.ърдяха нещата с данъчните се оказа че можем да си подготвим и подадем данълните декларации on-line. Да не би документите на КАТ да са по-сложни? Не, не са! Но няма ВОЛЯ това да се промени. Защото тарифата за ускоряване на услугата е от 20 до 200 лв.
А и къде ще търсят работа на дебел.о.гъ.зите лелки, които обикновено са с "вуйчо-владика"
31
0
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Цитат:
"Такива, които не са си направили труда изобщо, ама изобщо да се поинтересуват какво и как трябва да попълнят и такива, които четат в интернет каквто трябва и приключват за отрицателно време."

Едновременно си прав и не си. Ако ВСИЧКИ са предварително подготвени ще става по-бързо. НО защо трябва да губя време в четене и разбиране на нещо, за което си плащам!? Да не говорим, че често прочетеното се разминава с реалността. Защото няма официална информация.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, и? Кучето си лае, кервана си върви!
Иначе КАТ трябва да се премести извън софия, че е на много апетитен терен! Какво затворено комплексче могат да спретнат там "правилните" строители! мммм, за чудо и
приказ!
29
0
 
8
 
! Отговори
Нов преди 3 години
И като чукне часът за почивка всички гишета невъзмутимо затварят независимо от опашката
28
4
 
2
 
! Отговори
30мин преди 3 години
да бе да , купих си кола СА регистрация - за половин час смених талона и бях готов
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Казанлък цялата процедура трае 30 минути.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В КАТ има няколко типа хора. Такива, които не са си направили труда изобщо, ама изобщо да се поинтересуват какво и как трябва да попълнят и такива, които четат в интернет каквто трябва и приключват за отрицателно време. Както и на всеки изпит в университета- има си опашкари, на които никога не им стига времетоМиналата седмица отидох в КАТ в 7:30 и в 9:00 колата беше готова. Разбира се, в една цивилизована държава тази процедура отнема точно 1 минута. В подробности няма да навлизаме, няма смисъл.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търеи и далавераджии.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Велико Търново регистрацията на втомобил излиза повече от 1 ден. Някакъв кошмар е. Ходих да си сменям книжката и сам за това нещо ми трябваха повече от 6 часа. Хората недоволстваха и доста от тях казваха, че са по опашки от предния ден. Работят 2 гишета, фоаето е малко и тясно, хората са наблъскани, като сардели и вони на р0ми та не се трае. Кошмар е ви казвам. Сестра ми в Казанлък казва, че и там е същото, но поне фоаето, където чакат е по-широко, но чакането е същото. Б***си държавата...
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да направят като японците. Ако не можеш да докажеш че имаш платено място за паркиране или собствен гараж, не можеш да регистрираш колата в КАТ. И вече няма да има опашки за регистрация на нови каруци пред блоковете.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости измислиха. Като отпадне техническия преглед по пътищата ще започнат да се движат най-опасните автомобили. А нотариусите пак ще се нагушат с още една такса, че са им малко всички други.
21
3
 
8
 
! Отговори
патил от кат преди 3 години
Гледам тук един трол дето е писал, че си е оправил колата първо за 35 мин., а после за 20 мин.
Ако същият този трол беше регистрирал някога кола щеше да знае, че само попълването на документите ще му отнеме повече време. Платен ли си бе негоднико лъжлив? Защо така нагло лъжеш и манипулираш? Искаш ли да се хванем на бас теб смешнико, че 3 часа няма да ти стигнат в никакъв случай да регистрираш автомобил. Хващаме се на каквото искаш на бас, отиваме и чакаме и засичаме. Аман от нещастници.
20
1
 
4
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 3 години
Проблема не е само в КАТ, проблема е в главата на всеки, който работи като държавен чиновник. С назначаването му, мозъка му превключва на друго ниво, където удовлетворение се постига само, ако мачкаш всеки *** появил се на гишето за да му се извърши услуга, за която мижитурката с ръкавели е длъжен да го направи! От де накъде ще става лесно!?...
19
0
 
14
 
! Отговори
услуга преди 3 години
Хайде-е, нотариусите пак се уредиха да изнудват с астрономическите си такси. Къде по света кола се ргистира пред нотариус?