СДВР-то отсече: Протестите ще блокират София, не гостите от Европа!

Слизайте от колите, качвайте се на метрото, избягвайте центъра...
88
СДВР-то отсече: Протестите ще блокират София, не гостите от Европа!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Обявените протести в следващите дни ще затруднят много повече придвижването на гражданите в центъра на София от самите делегации за европредседателството. Към момента има заявени 9 протеста, обяви старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР пред журналисти.

Още по темата

От полицията и Столичната община дадоха брифинг за сигурността в НДК, където днес се провежда заседанието на правителството – в обновената зала 3.

В утрешния ден например има протест в подкрепа на Истанбулската конвенция сутринта, а вечерта още няколко. Един от тях ще бъде "за" и "против" втория лифт в Банско.

От МВР обявиха, че са проведени разговори с организаторите и от полицията ще проявят гъвкавост така, че придвижването да е затруднено максимално малко.

Гъвкавост органите на реда обещаха и за всички събития от календара на председателството в следващата половин година.

Във вечерните часове утре призоваваме хората да избягват движението в централната градска част на София, каза Златанов.

Утре е официалното откриване на председателството и предстоят първите мероприятия от официалната програма. От сутринта ще бъде затворена градската градина на НДК и улиците около нея, където ще се извършват проверки. От полицията призоваха при съмнителни багажи и ситуации в следващите месеци незабавно да бъдат информирани органите на реда.

Златанов заяви, че службите за сигурност са напълно готови, като коментира, че председателството е възможност за държавата, но и предизвикателство за органите на реда.

НДК ще продължи да работи като културен и конгресен център по време на европредседателството ни, но хората трябва да предвиждат повече време, когато посещават такива събития. Причината са проверките за сигурност, съобщи Лъчезар Милушев, директор по сигурността в НДК.

В София са предвидени над 460 събития за еврошефството, от които около 30 – на високо ниво.

Гражданите да използват повече градския транспорт, пък призова зам.-кметът Евгени Крусев, като допълни, че той ще бъде засегнат най-малко от ограничителни мерки. Той увери, че хората ще бъдат информирани по всякакъв възможен начин за промените в движението, включително и по ел. таблата на спирките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
4
 
! Отговори
Амиии... преди 6 години
Като навсякъде ще има протести и ограничения,по-добре да обявим ваканция на държавата и вкупом да я напуснем,за да може еврочиновниците да се конущисват на спокойствие. Улиците ще са празни,магазините -затворени,спокойствие ще цари и ще има свобода за протестиращите полицаи и еколози да си протестират. А *** ще могат да "ароматизират" на воля вдишвания от еврочиновниците въздух.
72
0
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Абе,ей,не се ли наядохте,бре?! Многократно трябва да си подобрите работата на всички нива,а не само да подобрявате участието си в протести !Това ли е най-важното за вас !? А къде е " Честта на пагона " ?! Или той за вас е само едно удобно украшение?!
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари има ,но не за всички.Това е основата на дивия капитализъм в БГ.
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука да се бръкне и да увеличи заплатите на полицайте.Никой не ще му работи за тези пари.
69
3
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
*** естествено, че протестите ще задръстят София. В никакъв случай няма да е безхаберието на кат и полицията. Не е лошо да се стреля с бойни патрони и огнехвъргачки по хората решили да изразят гражданската си позиция. Срам за вас !
68
2
 
9
 
! Отговори
666 преди 6 години
Магарето къде си показва магариите - на площада, когато се съберат много хора. Та и нашите български двукраки магарета ще си покажат магариите пред Европа.
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО РЕД БЕЗ БОЙ. ДА СЕ КАЧВАТ НА АВТОМОБИЛИ - ФУРГОНИ И НА ОКОЛОВРЪСНЕН ПЪТ ДА ГИ ПУСКАТ БОСИ ДА СЕ ПРИБИРАТ
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Умните и красивите" не протестират повече, нагушиха се продажните гадинки с мръсните доларчета на Сорос, сега много от тях учат в третокласни американски университети, утре ще станат министри- я на финансите, я на икономиката.Българите сме овче племе с робска психика.
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сегашното правителство колко заеми взе?Колко милиарда стана външния дълга на България? Орешарски го свалиха (без да го харесвам) , че искаше да вземе един само милиард .Защо нямаше протести, когато ни вкараха в дългова спирала?Това платените експерти и икономисти не го казват, нали?
64
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с протести, и без протести, България вече е предадена и продадена..............ама "умните и красивите" платени лекенца само за долари протестират.............знаем ги тия номерца.
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много късно се сетихте да протестирате.Държавата България вече е загинала, няма светлина в тунела.В България всяко съсловие протестира само за собствените си интереси.Учители, лекари, полицаи, всеки стачкува отделно.Синдикатите са голяма пародия.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Меглена Кунева-унищожителката на БГ-енергетика!!Тя лобира за канадско-френското лоби, да се затворят БГ-ядрени реактори , за да се строят канадски реактори с тежка вода в Румъния.Кога ще бъде осъдена и вкарана в затвора тая католическа ***???
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами д-р Петър Москов, който ваксинира БГ-деца с фалшиви ваксини с живак от Турция!!Кога ще го видим в затвора?
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако не протестираме сега, ще се наложи след 6 месеца да ходим до Брюксел
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли прокуратура в тая държава да си свърши работата???Само знаят да вземат космически заплати и нищо да не правят!Цацаров къде спи???Толкова милиарди се откраднаха и изнесоха извън България!!!
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами крадците, лъжците и манипулаторите от СДС, ДСБ и реформатори и цялата *** около тях " великите демократи "................за тях кога народен съд???
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов даже не е главният виновник за трагичното положение на България.Сърдете се на Иван Костов, Меглена Кунева, десетки крадливи кметове и областни управители.................списъкът може да се продължи много.
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите само реват за пари, а за 5 стотинки работа не са свършили. Наркодилърите си продават свободно дрога край училищата.Няма един заловен мафиот или корумпиран политик.Пари се дават за свършена работа, а системата в полицията е пълна трагедия.
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааааа,няма да сляза от колата.За еврочиновниците електромобили,а за нас метрото.Защо не ги возят и тях в метрото,за да видят какво сме построили с техните и нашите пари,да видят как изглеждаме,как живеем,а не да ме питат оттатък "абе ти много си бял,вие не сте ли черни?"Нали така.
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да слизаме от колите и да се качваме на метрото заповед ли е?И защо да го правим,ние сме свикнали със задръстванията,ще преживеем и тези.Ама сигурно си мислите,че като слезем от колите,въздуха ще се пречисти и чиновниците няма да усетят миризмата на изгорели гуми от кварталите и всякакви други ***,основна причина за отровния въздух,който дишаме.Пък и картофка нали ни направи метро за стотици милиони,нищо,че вдигна цените на билетите,затова се качихме пак на колите.