Нови и модерни! В тях ще се пътува по третия лъч на метрото!

Показаха как изглеждат новите влакчета, Фандъкова ги изпробва
11 юли 2018 16:30, Джесика Вълчева
71

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Първото от новите, модерни и високотехнологични влакчета, които ще обслужват третия лъч на метрото, е вече в София. В момента то се намира в депото, което се изгражда на ул. "Житница". Днес то бе показано пред медиите, а столичната кметица Йорданка Фандъкова го изпробва лично.

Очаква се всички 20 влакчета, които ще се движат по новата метролиния да пристигнат в страната до края на фекруари 2019 г, пише "24 часа". Машините са с висока енергийна ефективност и олекотената конструкция. Влакчетата спестяват 25% енергия, защото имат функция за връщане на енергията при спиране или при движение по инерция.

Освен това машините са автоматични и ще могат да се движат сами, без машинист. Това обаче ще се случи едва след като системата бъде напълно осъвършенствана, за да се избегнат дефекти.

Всички 20 влакчета ще пристигнат в новото депо "Земляне", което вече е изградено на 75%. Очаква се работата по него да завърши в срок. Новото депо трябва да е готово до края на годината.

Кметът Йорданка Фандъкова пристигна на място, за да инспектира новите мотриси и строежа на новата метростанция на пресечката на бул. "България" и бул. "И. В. Гешов".

Очаква се първата част от новата линия на метрото да бъде пусната в употреба през 2019 г. Тя е с дължина 8 км. и има 8 метростанции. Останалата част ще бъде готова през 2020 г.


 


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Киров преди 8 месеца
До Олег

Една голяма Герберашка недомислица или съвсем умишлена кражба!
53
0
 
0
 
! Отговори
Киров преди 8 месеца
До Анонимен
Малко си изостанал с представите си за Русия!
52
0
 
0
 
! Отговори
Киров преди 8 месеца
До До Калин орела

Има много изградени участъци които не се ползват и май са забравили къде се намират. Не говороте за 2 дупки като не сте наясно! Участъка от Витошка до Хемус е направен още с НДК 1981, а Баце се похвали че го е завършил предсрочно!
51
0
 
0
 
! Отговори
Киров преди 8 месеца
До Анонимен
Няма неси чел добре! За Перник има предвидена гара на Горна баня към метрото, а за идващите от Пловдив вече действа метровръзка в Дружба
50
0
 
0
 
! Отговори
Киров преди 8 месеца
До Анонимен

То да беше само в дължината проблема! Те са несъвместими със старото трасе като системи за управление и съответно УМНИКА Братоев не е предвидил продължение към терминал 1 на летището и към половината Люлин който е без достъп до метро, но той още не е научил за съществуването на окръжност освен "лъчи"
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Smurf
Явно не си излизал от София. Почти навсякъде има надземни участъци на метрото. Затова има и чистачки.
48
1
 
4
 
! Отговори
Един от планината. преди 8 месеца
Хора, спокойно. това е ремонтна база и трябва монтьорът да има достъп до вагоните. това не е перон за качване на пътници. Спокойно, нали западняшкото е хубаво. Това е Сименс, не е Метровагонмаш. Гледайте преди да плюете.
47
1
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 8 месеца
До Анонимен 54 За над половинвековния си живот съм чувал/виждал и други м.а л.оумни к.ретении,ама Вашето е върха-направо чупите глупомера.Щом се избира без балотаж,по-добър кмет едва ли сме имали!Вземете си сменете алкохола и редовно си пийте хапчетата,че инак ма.лоумщини пишете!
46
4
 
1
 
! Отговори
Smurf преди 8 месеца
Някой ще ми обясни ли защо влак за метро има чистачка на предното стъкло. Отделен е въпроса защо му е чистачката след като ще е автоматично без машинист. Тука нещо някой ни пързаля и си прави ПиАр , като ония 10 милиона тона тютюн дето ще продаваме на Китай
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Страхотно!
44
1
 
3
 
! Отговори
pipo преди 8 месеца
До Анонимен
Това не е перон, а депо. Перона е по-висок и ще е като сегашното метро.
43
2
 
3
 
! Отговори
Боримечката преди 8 месеца
Седалките за виетнамци ли са проектирани!?
42
3
 
1
 
! Отговори
читател преди 8 месеца
Калин Орела не може да го проумее защото му плащат да хейтва.
Ролята му е да е против на всичко и всички.
Той може ли да ни каже как са седалките в Московското метро?
Всеки може да види в Google
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руски ли са?
Защо не пише?
40
1
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 8 месеца
Само у метрото няма скандинавци без билети. Затова засега е все още чисто. Е твана се люпи на станция "Сердика", но... явно трябва и поддръжка.
За вагоните... едно време като бях в Истанбул и метрото им беше със седалки като във влаковете и ми се стори по-удобно,но и те сега сменят вагоните.Явно тези са най-функционални.Спестява се бутането като трябва да стане и този от външната страна, ако иска да слезе този, който е седнал до прозореца.А ако има много народ така с една седлка е много по-лесно
39
2
 
1
 
! Отговори
колега преди 8 месеца
Обменяйте рублите бързо, защото световното ще свърши скоро!
Вероятно и след световното ставката ще остане същата в рубли!
38
2
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 8 месеца
Ето това са смислени думи на зрял човек. Прав си!Дано и Орела го проумее.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За спорещите относно разположение и брой седалки:
Уважаеми, колко седалки ще има и как ще са разположени, зависи от много неща. Например зависи колко хора трябва да се напълнят за единица време (при правостоящи е по-бързо и поема повече хора) и колко са големи разстоянията. За една смoтана София при която пълненето става предимно в централни станции, но не и по периферията (не е балансирано), изборът е правилен.
36
1
 
6
 
! Отговори
До Калин орела преди 8 месеца
От мен ако си по възрастенби трябвало да си пенсионер поне от 10 години .Аз съм такъв от 2011.Колкото до чужбините ,доста попътувах/и оттатък Голямата вода/ така че и в това не си прав.НО..проблема е в това че ти съдиш по снимка и говориш не като възрастен човек а като тия пубери-критикари.Нормален човек като ви прочете постовете ще остане с впечатление че ще се случва нещо лошо ,а не добро.Ако и ние възрастните се хванем на хорото на тези хейтъри ли са,т.р.о.л.о.ве ли са ,накъде вървим???
35
8
 
3
 
! Отговори
Калин орела преди 8 месеца
Явно си мнооого далеч от чужбина и не си влизал в нормален метро влак! Не е въпроса да се ляга вътре,но седалките трябва да както в нормалните влакове, а не напречно и малко за да поемат пътникопотока...
Както и да е, не съм младеж отдавна, със сигурност съм поне 25 години по възрастен от теб :)