Не хранете животните! Посетител в зоопарка не послуша и пострада мечка

Лиам е получила хранително разстройство, била е в болница
Обновена: 19 авг 2020 20:14 | 19 авг 2020 11:18, Камелия Цветанова
42
Не хранете животните! Посетител в зоопарка не послуша и пострада мечка
Снимка: Pixabay

Една от мечките в столичния зоопарк пострада и се озова в болница заради подхвърлена храна от посетители.
Бърнестата мечка Лиам е била нахранена въпреки предупрежденията. Тя е един от 10-те екземпляра, които се намират в европейски зоопаркове.

Пред bTV екологът към зоологическата градина Катя Зарева обясни, че животното почувствало неразположение преди 3 седмици.

Мечката е била транспортирана до клиника, като е било установено, че проблемът е храносмилателен. По думите ѝ бърнестите мечки имат специфична диета, а системното подхвърляне на храна от посетителите е проблем за животните. Зарева подчерта, че мечката е чувствителна към въглехидрати и човешката храна е вредна за нея. От миналата година се води информационна кампания да не се хранят животните.

Според Зарева често посетителите не осъзнават каква вреда причиняват. Тя обясни, че някои дори си носят специално подготвена храна – моркови, ябълки, хляб. По думите ѝ това нарушава порциона на животните, както и поведението им.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До kirasirravТи си много зле.... колко пъти трябва да обяснявам, че животните човешки имена не носят и не може да им се приписват човешки достойнства и поведение, камо ли пък нещо от природата; животните са си животни , а човеците са си човеци, имената се дават на човеци и са за човеците.
37
0
 
0
 
! Отговори
kirasirrav преди 3 години
до Гост / Може би по-точното е ,,дават им се имена", и не е задължително да са човешки или пък конкретно християнски, може и някакви обекти от природата или нещо друго. Думата ,,кръщавам" не се използва и свързва единствено със християнските обреди и тайнства, използва се и в разговорната реч най-общо, впрочем дават се имена/наименования и на физични обекти и какво ли не друго - планети, морета и планини,техника, фирми, проекти и какво ли не още, и често те са свързани с религиите.
36
1
 
1
 
! Отговори
Наско преди 3 години
До ХахЕх тая чужбина бе!!!Има машини за храна, факт...и животните хранят...ама не ВСИЧКИ!. Обаче тука ако не е поне МЕЧКА грам не ВАЖИ! И обяснения и молби да не се тровят животните с простотии също!!! Щото бленуваме за Запада, ама с нашенският, Андрешковски тарикатлък не щем да се разделим.. Айде със здраве и дано оцелее хайванчето и занапред с такива благодетели...
35
0
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
До АнонименОбяснено си е подробно. Има голяма табала, на която пише, че мечката се храни със специална диета и че подхвърлената храна може да навреди на здравето им. Обаче едно е да го пише, второ е да се прочете, а трето и четвърто да се разбере.
34
3
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До Сънародник Ти си се осрал, до ушите даже, тръгнали си да дрънкаш за българите в България, я у лево!
33
1
 
2
 
! Отговори
Сънародник преди 3 години
Протестиращите не са животни, разбира се, но са напът да залеят всичко с изп ражненията си. И да бетонират Герб и Слави за изборен успех. После пак могат да с'ерат по Орлов мост.
32
5
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До kirasirravЖивотните се кръщават и им се дава име?! Щото кръщаване е едно и е свързано с Християнството и пак се дава Християнско човешко име на кръщаващия - мъж или момче /на кръщаваната - жена или момиче, докато даване на име на новородено човешко създание от двамата си родителя ( не зависимо от тяхната вяра или пък са атеисти) е друго,но и в тези примери човек получава човешко име. Доколкото до животните - се хранят и грижат, не се "кръщават", нито пък им се дава човешко име.
31
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До ятакАко твоите сънародници , които протестират са животни, то ти си изпражение.
30
6
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До АнонименА какви имена се дават на животните? Твойте кучета сигурно всички са се казвали "Шаро"Ами никакви, защото животното си е животно, а човека си е човек. Шар (о) / Шарл е също човешко име, и не може и да се дава на кучета, набий си го в тъпата кратуна, че за разлика от човеците , животните НЯМАТ имена и НЕ може да им се дава човешко име. Как би се почувствал, ако някой /я скапан/а кучкар/ка нарече псето /кучето си с твоето име?
29
1
 
4
 
! Отговори
mrn преди 3 години
Затова в големите световни зоо(паркове) има обявени часове, в които може да се хранят животните от посетителите и то с храна, която се продава там, (на място). Така и децата получават своето забавление, и животните се хранят в график и с храна, която не е опасна за тях. Но кой да се сети затова в БГ, нали основно сме "заплатаджии" и ходенето на работа е на принципа: "Какво правиш?" - "Ами, нищо, на работа съм"
28
2
 
1
 
! Отговори
Говедо преди 3 години
С децата като ходим в зоопарка винаги взимаме ябълки и понякога моркови. И храним кафявата мечка и глиганите. А бърнестата, между другото, много обича ябълки (морковите не ги харесва). Ако остане - има и за понитата. Но - наистина преди години, изрично съм питал служителите в зоопарка, вкл. на входа, дали могат да се хранят животните с ябълки и моркови. И казваха, че може!
27
10
 
9
 
! Отговори
ятак преди 3 години
На животните от Орлов мост да им носим ли храна?
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** обясни на нашенеца да не подхвърля храна на животните. На никакъв език няма да те разбере. Дивашка "култура".
25
5
 
6
 
! Отговори
Ro преди 3 години
Сякаш не им е достатъчно на животните, че живеят баш в Софийския коптор, дето не знам кой нормален човек би го наричал "зоопарк", ами и всякакви мунь0вци им подхвърлят ***. Всички затвори за животни на територията трябва да се премахнат, навсякъде е страшно! Паркове (този за мечки Белица) и резервати - да, но всичко останало, е изтезание. Работещите там и посетителите не обичат животните. Ако тези места се бойкотират, ще изчезнат по естествен път. Ужасно е, ама Г***ня си обича сеирчето.
24
2
 
3
 
! Отговори
kirasirrav преди 3 години
/ до 2 / - Обикновено животните в зоопарковете се кръщават със име типично за съответната държава от която произхождат. Примерно африкански слон със нещо на суахили ( женско или мъжко според пола ), индийски ако е с индийско име и т.н. Това е световна практика. Бърнестите мечки се срещат от п-ов Индустан на запад до цяла ЮИ Азия на изток, и понеже това Лиам не мяза никак на индийско, най-вероятно е с произход Китай или Индокитай.
23
2
 
0
 
! Отговори
До До *** преди 3 години
Нямам представа, от споменатите съм виждал да го правят най-често
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***a ako са шекащи е ок, така ли?
21
2
 
6
 
! Отговори
*** преди 3 години
Толкова ме е било яд да гледам мекащи и кекащи как хвърлят солети и други *** на животните и се хилят като ***.
20
0
 
12
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Има и такива правила, но повечето са разумни.. Но си е истина, че като народ сме си малко недисциплинирани, нали? То и затова не сме много "цъфнали и вързали"...
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложете една снимка на бърнеста мечка, бре хора!