От Helpbook: Пържен лук, миризми, хлебарки...барака за манджи превърна живота ни в ад

Потребител се оплака от редовно изхвърляне на храна от заведение в София
15 юни 2021 20:27, Анисия Иванова
61
От Helpbook: Пържен лук, миризми, хлебарки...барака за манджи превърна живота ни в ад
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info продължават да валят сигнали от всякакво естество. За "нетърпим абсурд“ ни сигнализираха от столичния район „Лозенец“:

„Преди години в двора на съседната кооперация на бул. "Христо Смирненски" 6 в Лозенец тихомълком бе одобрен и поставен преместваем павилион плътно до нашата сграда. Първоначално за пакетирани храни, бараката бе превърната в дюнерджийница, а понастоящем функционира като готварница за най-различни яхнии.
Въпреки многото сигнали, изпращани през годините до р-н Лозенец, не бяха взети мерки за закриването на този залепен за кооперацията ни източник на непоносими миризми и зарази. Напоследък ситуацията е критична, защото въпреки изградения въздуховод работещите в обекта лелки включват абсорбатора само от време на време и от 7 сутринта на талази се носи плътна миризма на кълцан суров лук, която ни пречи да си отваряме прозорците. Към това се добавят и ПЪЛЧИЩАТА едри полуотровени хлебарки, които долазват до нашия двор и умират там на купчини. Собственикът на павилиона е несговорчив несофиянец, който не желае да вземе мерки и при всеки наш контакт подчертава, че е "голям връзкар в общината". Настояваме павилионът да бъде премахнат, а при невъзможност поне да премине обратно към първоначалното си предназначение - продажба ЕДИНСТВЕНО НА ПАКЕТИРАНИ ИЗДЕЛИЯ“, се настоява в сигнала.

Друг наш потребител изрази възмущението си относно редовното изхвърляне на хранителни отпадъци от заведение за бързо хранене в Младост-4 в София. Кофи с мазнина се оставят до съдовете за смет, препречват тротоара и велоалеята, което е в разрез с всякакви естетически и хигиенни норми. „Вече свикнахме с миризмите, разнасящи се от сутрин до късно вечер, с хората, посещаващи пазарчето и консумиращи своите сандвичи на пейките пред входа ни, но този боклук и мазните петна около кофите и велоалеята вече надхвърлят нашето търпение. Нямаме нищо против дюнерите, ние също често похапваме там, но бихме искали така, както е чисто в самото заведение, така чисто да бъде и около кофите в края на работния ден. Надявам се да вземете необходимите мерки за опазване на чистота в нашия квартал“, се казва в сигнала.

За отчайваща мръсотия около счупени кофи за боклук ни сигнализира от квартал „Орландовци“. Поради липсата на дъно на сметосъбиращите съдове, боклукът се събира в найлонови чували, които престояват с дни и месеци. Молбата е за подмяна на контейнерите в най-кратки срокове, за да се прекрати тази практика.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви дадевъзможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Браво г-жо Фандъкова!Добре развихте града)Чест и почитания!)
52
1
 
3
 
! Отговори
ПредиГодиниМоиБлизки преди 1 месец
купиха къща в едно китно село, в близост до града им, с много чист въздух. През топлия сезон ходеха там да спят. Само че останаха без работа собствениците на къща, чийто двор граничи с дъното на двора на нашите близки. И за да се издържат си направиха свинарник в двора. После съседите им откъм западната страна си направиха лятна кухня с висок комин, който достига нивото на прозореца на едната спалня на нашите близки. В това село постоянно подухва ветрец откъм запад. И край с чистия въздух.
51
2
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
До Някой - След като е в двора на съседна сграда, значи поне живущите във въпросната сграда трябва да са дали съгласието си. Не знам дали законът предвижда да бъде искано и съгласие от съседите. То се знае, че винаги се намира нашенец да пречи на комшиите просто ей така, от проклетия. Но когато става въпрос за хигиена и миризми, нещата трябва да са много ясно регламентирани.
50
2
 
8
 
! Отговори
някой преди 1 месец
Тихомълком бил одобрен павилионът. А как трябва да бъде одобрен - с тъпани и фанфари ли, и обявление в кварталната телевизия и афиши в хоремага?
49
0
 
6
 
! Отговори
елате да видите преди 1 месец
Същото положение е на пазара до Билла и Метрото ,преди Северния парк в София.Там има заведение за продажба на печена на скара риба,кюфтета,пържоли.Всичко се омерисва,дори подлеза на метфото и след него.Отровен дим като мъгла отива към две нкви кооперации.Идея си нямате какво чудо е.Много пъти,минавайки оттам сме притичвали.Не знам как издържат живеещите в района.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да правят като мен. Аз тръгвам за работа в 6ч и подни мили родни картинки си ги спестявам
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След подобни новини ме обзема един прилив на родолюбие и си викам как да не се върна в Родината, па да намеря наследствените ливади из Балкана и да ида с едно кемперче далеч от хора и хелпбук-проблеми.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо дращят по разни платформи, вместо да пуснат жалба. Ако от общината не свършат работа има и съд. Ама нали е по - яко да цвъкаш разни постчета тук-там. Вчера се случи да застана пред едно гише, работно време от 9.00ч., беше още затворено в 9.02ч. Една госпожа снимаше с телефона и мърмореше "Аз ще им дам да се разберат". В 9.03ч. служителката се появи и отвори. Та, може и манджарницата да си работи законно и да отговаря на изискванията, независимо че някой се дразни от миризма на лучена яхни
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спрете да търсите решения от общината, там са пълни тюфлеци. Взрмете правосъдието в собсвени ръце. Запалвате бараката и проблемите пеиключват. Нещастен случай драги ми гражданино.
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То кметът на Лозенец е от Демократична България, за която вие софиянци гласувате.
43
8
 
12
 
! Отговори
Куриози преди 1 месец
През 1990 или 1991 г. в Общината беше ходил някакъв възрастен мъж и беше питал дали е възможно да си издейства разрешение да разположи павилион за копчета в нашия двор! Става въпрос за ж.к."Изток" в София. Чиновниците му обяснили, че дворът е частна собственост, той отговорил "Бе вие ми дайте разрешение, другото оставете на мен!" Разбира се, не му дали такъв документ и не можахме да разберем кой е бил този човек. Може би такова мислене се е формирало през соца, да се посяга на частна собственост
42
12
 
6
 
! Отговори
do 40 преди 1 месец
До Анонименаз си оцелявам с малък бизнес който прави манджи с луйк на пътязаконночестноотвореномиризмите не забранени от закона нито са вреднити от къде на къде ще ми казваш да си затвярям бизнеса понеже видите ли му миришело на луки на мен ми мирше на селяния в софия от вас ама не се оплаквам има и свестни хора
41
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те софиянци не ядат шкембе чорба, че чесъна им миришел. За сметка на това купуват дюнери от араби, за които не е сигурно как са взели здравни книжки и с колко годишно месо готвят мазните си дюнери.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до пордота Щом така ще си говорим, ходи си ти на село и прекопавай царевицата, за да оцеляваш. Всяка жаба да си знае гьола!
39
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е шкембе чорба бе,каква мазнина, я гледайте колко шкембе чорба изхвърлят тия. Ами яжте взимайте с малко чесънче и цетче става чудна чорба вместо да се оплаквате. А тия пък дето им мирише на лук затваряйте си прозорците или си купете климатици,какво толкова,хората работят, вие какво по цял ден си седите вкъщи ли.А ония с кофите без дъно направо са шампиони хаха,е за кво са тия кофи като са без дъно, това някакъв майтап хаха кофи без дъно
38
15
 
12
 
! Отговори
до пордота преди 1 месец
дето му миришекато не искаш да ти мирише си взимаш къща в планината и си живееш тамв града иска всеки да оцелееняма да се съобразява с изтъчения ти селяндурски вкус
37
8
 
28
 
! Отговори
Митьо Селския преди 1 месец
В Париж и Лондон не може да чуеш френска или английска реч!Араби, африканци, турци!Тези дестинации не са адекватен пример отдавна!А на софиянците явно им пречи миризмата на лук, защото им напомня на лучените яхнии, които са ядяли като деца в Чепръчене!
36
0
 
22
 
! Отговори
готвач преди 1 месец
Всичко опира до културата , възпитанието и глобите. Ако има ефективни глоби, много бързо ще се изчисти. Вижте в швеция, дания какви глоби има за хвърляне на *** където не трябва. в Сингапур да не говорим.
35
4
 
4
 
! Отговори
хаха да преди 1 месец
До от сащ ела да видиш и помиришеш в лондон как ебългарите много се изнежиха и изпретенчихазапочнаха да приличат на руснацитепо-големи претенции от тях нямаи на какво от горе са,.... никой не знае
34
0
 
13
 
! Отговори
до 32 преди 1 месец
Това е един от най-дребните бизнеси на въпросния "предприемач", чието име се въртя в медиите преди години във връзка със стотици измамени. Знам какво говоря. Не е за жалене и не се изхранва с това.