Улици в столични квартали - без асфалт, без маркировка, с разбити тротоари

В платформата Helpbook потребители са изпратили и множество снимки
19 окт 2021 17:00, Анисия Иванова
75

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на пристигналите сигнали в платформата на Helpbook.info ще обърнем внимание на проблемите с пътищата и тротоарите в страната. Ще ви запознаем със следния казус - пътна маркировка:

"От дълго време се чудя към коя по точно от всички държавни институции да се обърна и тъй като нямам някакво конкретно решение реших да пиша тук. Забелязали ли сте на колко места в България пътната маркировка почти не се вижда или дори липсва? Например от 8 години всеки ден изминавам разстоянието от София до с.Бистрица сутрин и вечер, и през всичките тези години искам да подчертая, че маркировка липсва. Много е забавно движението по този път вечер, при дъжд, а най повдига адреналина по време на мъгла.

Ако обърнете внимание дори и по главни пътни артерии дори извън градовете маркировка направо си липсва.
А нещата са много прости - маркировката има за цел водачите на МПС да си знаят лентата и да знаят колко бързо и как се движат. При липсата на такава пътят си става направо опасен нощно време или при неблагоприятни метео - условия.

Накратко - ако искаме по-малко хора да загиват по и без това лошата ни инфраструктура може да се направи едно много просто и сравнително евтино решение - пътната маркировка да се поддържа в добро състояние, пише в сигнала..

Сигнализираха ни за улици в район „Младост“, които от доста време са в окаяно състояние: "Абсолютно недопустимо и крайно несериозно е да се оставят улиците в такова положение. Става въпрос за улицата зад блок 439 ( от страната на бул. Ал. Малинов ) и улицата, намираща се между блок 439 и 438. Неколкократно сигнализирам Община Младост за окаяното състояние на тези подобия на улици, но отговор не съм получила досега. Считам, че е крайно безотговорно отношението на цялата институция, в частност кмета на общината, след като никой дори не си прави труда да ми отговори, камоли да се предприемат някакви действия относно състоянието на улиците. Като данъкоплатец на тази община не смятам, че съм длъжна да търпя тази отвратителна мизерия".

Отново в район "Младост" след извършен ремонт на нежилищен имот, околното пространство е повредено, наводнено и силно замърсено със строителни отпадъци.

"Изпълнителите на ремонта са премахнали антипаркинг колчета, поставени преди година от общината, в резултат на което се паркира в алеята и прилежащите на детска площадка тревни площи.

След поставянето на ново покривно отводняване с улуци, дъждовната вода се оттича директно по настилката и прави невъзможно придвижването по алеята, която се използва ежедневно и денонощно от хиляди живеещи в Младост 3 и Младост 4. Алеята се използва от десетки майки с колички и пенсионери, ограничавайки достъпа им до детските площадки и до пенсионерския клуб.

Преминаването по алеята е изключително опасно и трябва да се вземат незабавни мерки преди началото на снеговалежите, тъй като при температури под и около нулата ще се превърне в опасна и смъртоноснапързалка.

Авторът на сигнала изброява и други наболели проблеми - новопоставените улуци наводняват бетонните кабелни шахти, няма абсолютно никакво осветление, а там, където се засичат двете настилки (асфалт/плочки) няма стъпало, а има опасен 25/30 сантиметров "подскок", готов да изненада и осакати всеки незапознат с условностите на терена.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
СКОТ МАЛОУМЕН, преди 1 месец
ЕДНОПОСОЧНИТЕ УЛИЦИ В СВЕТА ТРОИЦА ДА СЕ МАХНАТ! ВЕДНАГА! КАЗАХ ГОРИВОТО ДА СЕ ПЕСТИ БЕ, ЖИВОТ НОООООООООООООООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз като дълбок провинционалист като гледам цените на имотите в София си мисля че вървите по злато а то било като пътя до външната ми тоалетна.
71
1
 
1
 
! Отговори
е ти преди 1 месец
До Анонимен 60-какво искаш,НАШТЕ фирми,дето строиха и и разбиха с бетоновози ии тежка механизация пътищата да ги праят)))Ил фъпДУПКОВА?Толкова чекмеджета има недопълнени)))Па нали земахе на *** последните парици,другото е вятър раота)
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Типична балканска фавела плюс ганюгите:)))))))))))
69
3
 
3
 
! Отговори
Фандъкова преди 1 месец
Нещата не се получават като с магическа пръчка. Решавам проблемите, но са много сложни обекти, трябва време. Преди това обаче столичани трябва да се ваксинират. Така само ще си върнем предишния живот и ремонтите по закърпване на компрометираните участъци ще започне.
68
0
 
0
 
! Отговори
Николай Георгиев преди 1 месец
С *** *** /път /,но столичанин.В повечето села са по добри пътищата.
67
1
 
9
 
! Отговори
еи преди 1 месец
Зазидаха София откъм Витоша. Това вече не е наследство, а свършено по времето на Фандъка. Колко ли комисионни са лапнали хората от ГЕРБ за издаване на разрешителни за кооперации в бившите вилни зони Бояна, Драгалевци, Симеоново? Поне да бяха изградили инфраструктура - улици, канализация, сметоизвозване... Тия са за съд!!!
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
де да бяха само столични, пътищата са пълен леш
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
преди 5 месеца улиците бяха идеални - а ето дойде служебното правителство и ги разора
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
абе вижте моге да е руския посланник виновен- само не са се сетили на гербавите да им го напишат техните началници от краваршингтон
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изчакайте само още 5 години Радев да направи два пълни мандата от 10 години и София ще блесне.
62
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Почти като в Кж. Дупки и неизползваеми ЖП релси в центъра на града. Пълна скръб !
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съжалявам, ако обидя някого, но Фандъкова е доказателство, че жените нямат място в политиката, властта, управлението и пр.!!!
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 7 години, в Манастирски ливади, положението не се е променило. Няма тротоари, няма улици - единствено кал и гнус.
59
2
 
5
 
! Отговори
столичанин преди 1 месец
Фандъка е карантирана във важен момент ,избори,ковид,проблем с парното,разбити улици и ремонти на ремонтите
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами извикайте оня с джипката и фъндъчката- нали всеки ден се лези по телевициите банкянското комувистче
57
3
 
1
 
! Отговори
Фандъчка избръсната преди 1 месец
Дреме ми на избръснатата фандъчка, пътя е за гражданите, да си го оправят те. Я виж колко народ има джипове, ще съберете пари, ще си го оправите пътя. Какво толкова е станало. Все мърморите, ама, само мърморите. Като съм кметица и дай сега само да ви слогувам, пътища и тротоари да ви правя.. ненаситници! Още малко и ще поискате като в Германия дупки да няма
56
0
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
Да, беше чист, докато след поредния фалит на държавата през 70-те години на миналия век, решиха да не плащат нощен труд на работниците по чистота! София беше чиста докато работиха младежите от царското време!
55
1
 
6
 
! Отговори
Желю преди 1 месец
на ви на всички от село софийско жителство
54
6
 
6
 
! Отговори
Българин от София преди 1 месец
Семейството на баба ми са пристигнали в София в 1900 г. от друга държава, живея в София откакто съм се родил. София е красива, има много нови и красиви сгради и всички, които се връщат от чужбина виждат колко много е направено сега, последните 20 г. Факт е че от 1980 до 1998 г. в София беше създаден хаос, от който много трудно може да се измъкнем! От 20 г. в София се прави много, но е много трудно когато нещата са изпуснати да искаш чудеса! А, ние живеещите в София, пазим ли града си?