По празниците без синя и зелена зона в София

Столична община обяви датите за свободна паркиране
22 дек 2022 15:08, Петя Славова
7
По празниците без синя и зелена зона в София
Снимка: БГНЕС

По време на празничните коледни и новогодишни дни "синя" и "зелена" зони няма да работят, съобщават от Столична община.

На зоните за платено паркиране няма да бъдат събирани такси в периодите: 24 декември.2022 г. - 28  декември2022 г., включително, и после от  31 декември 2022 г. - 02 януари 2023 г., включително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Стар софиянец преди 1 година
Който е некадърен да организира движението и паркирането, слага забрани и платени зони за паркиране. Типичен пример е Фандъкова.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма платени зони по света докато не се изчерпват другите възможности, например построяването на подземни паркинги или многоетажни надземни паркинги. За София трябват такива паркинги за над 200 хиляди коли, а Фандъкова се хвали като асфалтират някой парцел за 30 коли.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва и тия които живеят в софия да са със софийски номера. Много са тарикатите, които плащат ниски данъци а си карат колите в София. И това се толерира от години.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има зона, писна ми от селяшки коли из центъра.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1, 2 - правилно. И при нас има хора с по 3 коли и заради такива се паркира не само по зелените площи, а и по тротоарите. В центъра хората въртят 5 кръгчета да си намерят паркомясто, а тук отгоре на тротоара и проблем няма. От толкова излишни коли се разхождаме като неандерталци в калта, ако има вариант и да се предложи в общините нека бъде направено. За доброто на всички е.
2
11
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Винаги съм бил "за" зоните, като собственик на 4 имота в сърцето на София. На обществените обсъждания всеки е "за". Но малко хора идват- масово се нехае. За кварталите- твърдо "за", отново като собственик на няколко имота в няколко квартвала на София. Дори в Симеоново не се диша от коли заради шопи, продали къщите си, за да се построи блок. Къщата си няма да дам никога, докато съм жив. Иначе към апартаментите си имам минимум по 2 гаража- закон. В този, който използвмам най-често- 4. За гости.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам да се сложи зона по кварталите и да се разкарат 1/3 от автомобилите, принадлежащи на семействата с повече от 1 такъв. Докато няма зони по кварталите винаги ще има паркирали по градинки докато пред всеки блок на паркингите има поне по 3-4 автомобила извън движение.