Местят МОЧА в музея на социзкуството или на друг терен

Все още не е ясно колко ще струва преместването на монумента
233
Местят МОЧА в музея на социзкуството или на друг терен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова очаква, че утре СОС ще вземе решение, с което да й възложи да поиска от областния управител Паметникът на Съветската армия да бъде преместен от Княжеската градина в Музея за изкуството от периода на социализма към Националната галерия или да се намери друг държавен терен.

Дотогава трябва да бъде организирано монтирането на информационна табела, продължава и процедурата по премахване на надписа върху плочата.

Още по темата

Фандъкова призна, че все още не е ясно колко ще струва преместването на монумента.

„Това е политическото решение на политическия орган - Столичният общински съвет, оттук нататък следват много процедури“, допълни Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Кметът припомни също, че доклад във връзка с Паметника на Съветската армия е имало още преди две години, направени са доста стъпки към собственика в лицето на държавата и към Министерството на културата. така че решението, което ще бъде взето утре, не е толкова лесно. Фандъкова припомни, че старото решение е минало през съда, тогава се е предполагало, че паметникът е собственост на Столичната община, но съдът се е произнесъл, че собственик е държавата. Има доста процедури и пречки, както и е нужна ясна воля, която в момента СОС демонстрира, изтъкна кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: музейФандъковаМОЧА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
7
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Едва ли има нормален човек, който би искал да се пипа историята чрез отстраняване на паметници! Друг е въпросът, че политиците не им дреме какво иска народа. Копаем дъното с ускорени темпове!
130
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Разделяй и владей Пак американци им се привиждат. Това русофила все някой на някого нарежда, никаква национална идентичност, начи :)
129
0
 
11
 
! Отговори
Българи преди 1 година
БЪЛГАРИТЕ искат Кубрат, Аспарух, Ботев, Левски!!!!
128
7
 
8
 
! Отговори
Разделяй и владей преди 1 година
Американците само на това разчитат, затова и дълбаят пропаст сред българското общество..
127
0
 
5
 
! Отговори
До до 132 преди 1 година
НИЕ БЪЛГАРИТЕ!!! Ати кой си?
126
8
 
8
 
! Отговори
Българи преди 1 година
БЪЛГАРИЯ на БЪЛГАРИТЕ! Руските дето реват тук...да си бегат обратно в азия.
125
3
 
2
 
! Отговори
прибавянето на държа преди 1 година
Каква казваш е разликата с настоящето ни състояние като член на ЕССР
124
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 130 Какъв "род" са ти руснаците на теб? На негово място ще сложим пейки за младежда на България, а може и един паметник на БЪЛГАРСКИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ. Нещо против имате ли русофилите?
123
2
 
5
 
! Отговори
езерце с пaтки преди 1 година
И то задължително от устойчива европейска порода
122
7
 
7
 
! Отговори
Прозрял преди 1 година
Другаре, това всъщност е едно дело, което подкрепя русофилията в България. Тъй като тази година по обясними причини ще е трудно да има парад на 9 май пред Кремъл, камо ли "на пабедата", Фандъчето, е решило да премахне мястото, където традиционно се събирате и вие. Така няма да се стига до конфузията, докато МаЦква гледа мрачно в паветата, вие да ликувате :)))) Все пак Жужо може да се подразни от тази липса на чувствителност пред ситуацията. Вместо това Копейкин ще направи една панахида.
121
2
 
5
 
! Отговори
Е кажи как ти викат. преди 1 година
Евроатлантическа шантонерка ми викат
120
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очите ви вадеше този паметник еййййй!!! Без род. Нищо! Историята не можете да изкривите! Каквато такава е била!! На негово место постройте паметник на Хитлер! Ще ви мяза!!-:((
119
1
 
12
 
! Отговори
леле преди 1 година
Не се вдъхновявай излишно, няма да го махат, само са взели решение, което обаче е неизпълнимо по обективни причини
118
0
 
1
 
! Отговори
До 124 от устата на преди 1 година
Конструирай някаква разбираема теза, че нищо не ти разбирам.Какво искаш да кажеш всъщност? Как хем описваш себе си, хем се преструваш, че го мислиш....Някаква конкретика ще споделиш ли?
117
7
 
4
 
! Отговори
Роумингар преди 1 година
Бронзовите фигура - не трябва да се дават на копейкин да си я сложи в двора или на съвeцкaта пасланичка да си ги сложи oтзад. Това е метал, купен с бългaрски пари, при това не държавни а насилствено събирани от българските граждани. А постамента? Трябва да се махне и той, но е направен от бетон, неизползваем за нищо. Трябва да се даде срок на cъвецкото пасолство да си го нареже дребни части и разчисти парка. На негово място трябва да има езерце с пaтки.
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мутрофановааа спаси "паметника" как ще помним завладяването си от вас иначе
115
6
 
8
 
! Отговори
26 годишен преди 1 година
За какъв *** е тоя паметник там? Срока му на годност отдавна е минал. Да направят един фонтан и пейки да се радват дечурлигата и като седнем да си почиваме там да е радост за окото!
114
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
леле ще махат на рашистите паметника... и на кого ще се кланят русо робите сега?...
113
0
 
0
 
! Отговори
До работи с пари преди 1 година
Е кажи как ти викат...
112
3
 
3
 
! Отговори
Бербок преди 1 година
Герб имаха 600к гласоподавателя на миналите избори то 6 милиона 10% ПП още по малкл , а пък ДБ направо смешка един софииски квартал е гласувал за тях . Така че не разбирам как 1.2 милиона души които са гласували за тези партии щеналагат мнение за демонтаж на паметник на 4.8м суши. Да не казвам , че избирателите на герб са голяма част от провинцията и въобще не ги касае паметник в София . Ама талибана си е талибан дай му да чупи , крещи и къса . Кой не скача е червен , който скача е ***