Столичната община извършва оглед на опасните дървета

Спешните екипи са реагирали на 46 сигнала за паднали дървета или клони
22
Столичната община извършва оглед на опасните дървета
Снимка: БГНЕС

Екипите на Столична община разчистват опасното дърво от бул. „Илиянци“, след като част от него падна върху движещ се автомобил по пътното платно.

При инцидента загина мъж, а жена пострада и е настанена в болница „Пирогов“.

Половината част от булеварда е затворена за движение днес.

„Още с прогнозите за силния вятър бяха мобилизирани всички фирми към Столична община – „Зелени системи“, „Околна среда“ и Дирекция аварийна помощ и превенция с повече екипи. До момента сме реагирали на 46 сигнала за паднали дървета или клони“, каза директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров пред bTV.

По думите му се извършва оглед на опасните дървета в София.

Той подчерта, че 178 снегопочистващи машини в София са в готовност. „Предишната вечер и днес се обработва парк Витоша. Там вали сняг“, добави Димитров.

От Столична община съобщават, че са опесъчени планинските пътища кв.“Драгалевци“ - хижа Алеко и кв. „Бояна“ - Златни мостове. Към този час работят снегопочистващи машини, които извършват обработки.

Дежурните екипи на Столичен инспекторат контролират дейностите на фирмите изпълнители по чистота и почистването на пътните настилки.

Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършва обходи на терен и има готовност да реагира на сигнали.
Към момента градският транспорт се движи и изпълнява обичайните си маршрути.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оглеждат къде:Люлин доста стари-вече дървета -общината СПИ .А когато стане беля оправдания на гърба на пострадалите.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Напротив трябва да почнат да залесяват огромни гори за да спират вятъра. Само сечат и ще става все по-зле.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Предлагам и на варненска община да извърши оглед на БЕЗопасното дърво, което уби човек. И на избирателите да си ги изберат пак същите.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лошото е,че в тези бури падат и здрави дървета. То няма как и всичко да се изсече. Донякъде каквото е писано това ще стане. В двора си имах здрав,висок бор. И миналата година при един вятър се отчупи 5 метра от върха и падна. Нямаше никъде изгнило. Просто не издържа на вятъра
11
0
 
6
 
! Отговори
Е, точно сега ли? преди 5 месеца
Столична община е най - зле управляваната в страната, най- мръсната, най-разхвърляната!!!Лошото е, че страдат хората ...
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Mda
9
0
 
4
 
! Отговори
Защо активността преди 5 месеца
Е само в един район? Да се задействат всички районни кметове, най-вече за Бояна, Драгалевци и Симеоново. Хората пишат молби и чакат с години,за да отрежат опасни, високи полуизгнили дървета и клони, застрашаващи електропреносната система , къщите, автомобилите и пешеходците. Ненормални законови общински разпоредби, граничещи с безумие! А служителите в районните общини се ослушват, не работят и чакат заплатата или нещо допълнително да получат. Докога!?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те ако оглеждат е нужмо да се премахват ,а не да падат дървета на хората
7
5
 
2
 
! Отговори
КМЕТА ТЕРЗИЕВ преди 5 месеца
РАЗРАБОТЕН Е ГРАФИК ЗА ОЦЕНКА ЕКОЛОГОСЪОБРАЗНОСТТА НА ДЪРВЕТАТА В СОФИЯ, КАТО ОТ 20.11.2023 ДО 31.05.2024 ЩЕ СКАНИРАМЕ ВСЯКО ДЪРВО В СОФИЯ,С ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ СКЕНЕРИ ОТ КОРЕНИТЕ ДО ВЪРХА НА КОРОНАТА. МОЛЯ ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ГРАФИКА И ДА ОСИГУРЯВАТ ДОСТЪП ДО ДЪРВЕТАТА. НАРУШИТЕЛИТЕ НА ГРАФИКА ЩЕ БЪДАТ ГЛОБЯВАНИ ПО 10 000 ЛВ!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До гражданин - никого няма да осъдят-бъди сигурен. Ако ли пък се случи, ние с нашите данъци ще платм тяхното безхаберие, некомпетентост и най-вече алчност. Къде остана смисъла на живота? В това да пълним едни гуши, които се гаврят с нас приживе и нехаят, когато някой си отива бадева. За тях ние сме семпли същества, които само трябва да гласуват и стоят мирно и тихо. СТИГА !!!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нещо за североизточна България да напишете, комплексари такива долнопробни?
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР ЗА МИХАЙЛОВИ И ЛОЗАНОВИ. НЯМА ДА СПРЕМ С ЕДНА ОСТАВКА.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След дъжд, качулка.
2
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
София е пълна с опасни падащи предмети, просто се съобщава като стане инцидент. Преди 1-2 години пред очите ми на входа на Южен парк от към ул. Нишава падна огромен клон. Чудо, че нямаше пострадали, и пак преди толкова време на бул. Мария Луиза при централна гара падна цял билборд на булеварда. Колите бяха спряли на червен светофар, а пешеходци по чудо нямаше в този момент. После гледах, никъде не беше отразено, бяха разчистили и покрили на бързо тази безотговорност. Яд ме е, че не снимах.
1
3
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 5 месеца
Сега близките на убитият човек да ви съдят за милиони ,защото само топлите столовете по кабинетите а не излизате по улиците на проверки за състоянието на инфраструктурата .!