Петър Манджуков и Инджов ще са собственици на ЦСКА

Очаква се Ивайло Манджуков и Милко Георгиев да им прехвърлят акциите
30
Петър Манджуков и Инджов ще са собственици на ЦСКА
Милко Георгиев и Ивайло Манджуков. Снимка: Булфото, архив

Петър Манджуков и Юлиян Инджов най-вероятно ще са новите собственици на ЦСКА. Това може да се случи след като Ивайло Манджуков и Милко Георгиев регистрират ново дружество ЦСКА и после прехвърлят акциите си на Петър Манджуков и Юлиян Инджов, за които се счита, че ще са и основните инвеститори в клуба от лятото.

Регистрацията на новото дружество се очаква да излезе през следващата седмица, след което да бъде осъществено и прехвърлянето на книжата. Твърди се, че Петър Манджуков и Юлиян Инджов ще държат по 50 % от акциите на ЦСКА, а същевременно ще откупят и марката от НАП.

Процедурата обаче се бави, тъй като новото дружество основано от Ивайло Манджуков и Милко Георгиев („ФК ЦСКА” АД) получи на два пъти отказ да бъде вписано в Търговския регистър. Последният такъв е от вчера.

Като причина за него от ТР са посочили, че Ивайло Манджуков не е внесъл декларация, с която обявява, че не се намира в несъстоятелност. След проверка в регистъра обаче бе установено, че такава декларация от страна на Манджуков е изпратена. Следователно доводът на ТР да откаже вписване е обвит в мистерия.

Още днес от ЦСКА се очаква да опитат да изяснят причините за разминаването. Иначе идеята е новото дружество да заеме мястото на старото в А група. Как това би могло да стане? В момента клубът е собственост на „ПФК ЦСКА АД”. В тази компания ще влезе синдик, който ще започне процедура по обявяване на несъстоятелност.

В същото време новосъздаденото дружество ще приеме дълга към НАП от близо 11 милиона лева и ще откупи марката на армейците, която е запорирана от Агенцията по приходите. Оттук вече на ход е Изпълкомът на БФС, който се събира в средата на юни - между 15 и 17-ти.

От решението на водещите фигури във футболния съюз зависи дали новото дружество с име ЦСКА ще бъде допуснато до участие в А група. Отговорните фактори на „Армията” имат достатъчно сериозни индикации, че БФС ще даде зелена светлина.

Ако процедурата мине успешно, Ивайло Манджуков и Милко Георгиев ще прехвърлят акциите си от „ФК ЦСКА АД” на Петър Манджуков и Юлиян Инджов и двамата бизнесмени ще станат собственици на клуба. В случай, че процедурата бъде доведена до успешен край, те са поели ангажимента да осигуряват общо 4 милиона лева на сезон за клуба.

Още по темата четете на gol.bg


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
знайко преди 5 години
тия упражнения само томата ги може
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ризка с джобчета и отгоре сако с фишу........ и тоя *** ще оправи положението.....олилииииий
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма купя , няма титла само тиня тишина и Щампиони оле
12
0
 
6
 
! Отговори
istinata преди 5 години
Kakvo mu beshe na tomov?
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14 Надеждите говежди умират последни , вие и за мача със Славия говорехте така ама Везалов ви го извеза , хахахахахаха
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен13 Надежди говежди , тя рибата в морето те сложили тигана , хахахаха
9
2
 
2
 
! Отговори
edin преди 5 години
С дупе ли ги плащат тия наеми?
8
3
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Следващия път ще им откажат вписване на основание неуникалност на фирмата :)
7
1
 
4
 
! Отговори
edin преди 5 години
4,Наем........за стадиона...........за базите????
6
9
 
7
 
! Отговори
31номер1 преди 5 години
а говедата класираха ли сеза Европа, честно питам
5
1
 
11
 
! Отговори
Владо преди 5 години
А, стига - бе ! Регистрирам си едно Реал-АД и ето ме със сумати купи, ама купи и не мърдам от групите на Шампионската лига, за А ПФГ да не говорим !
4
1
 
14
 
! Отговори
"ДС" футбо преди 5 години
"Дързост и Простота" - 7458758 епизод.........
3
7
 
15
 
! Отговори
edin преди 5 години
Какви ли не врьтки и пируети,за да се спаси една мафиотска организация,завлякла дьржавата с милиони!!!И то пред очите на всички институции,които Би трябвало да я защитават!
2
2
 
13
 
! Отговори
Панталеев преди 5 години
Докато си прехвърлят топката ЦСКА ще изчезне и не ме е яд за този отбор а ме е яд,че Юношите и децата който тренират в Клуба се опропастяват без ясна стратегия за развитието им
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да каже чорбата успя ли да се класира за Лига Европа тази година. Питам съвсем сериозно.