Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем

Днес ще оперират двама ранени, останалите са стабилни
Обновена: 16 юни 2011 14:54 | 16 юни 2011 11:36,
182
Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 43-годишния Светослав Димитров за смъртта на осмината загинали в зверската катастрофа на магистрала "Тракия".

Димитров, който е управлявал преобърнатото превозно средство, го грози затвор между 5 и 15 години, ако бъде признат за виновен.

Още по темата
16 юни 2011 07:00
136

"Престъплението, за което е привлечен, е за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост и причиняване на телесни повреди на повече от един човек", съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Случаят е квалифициран като особено тежък. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Димитров е с мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Днес се очаква двама от пострадалите пътници в катастрофиралия автобус да бъдат оперирани. Най-тежко остава състоянието на 46-годишната Албена от Бургас.

"Състоянието й е критично заради тежката черепно-мозъчна травма, дишането се извършва с помощта на апарат и медикаментозно се потиска съзнанието й", съобщи за Dnes.bg директорът на УМБАЛ "Свети Георги" доц. Карен Джамбазов.

Медиците се консултират със специалисти по неврохирургия, лицево-челюстна и очна хирургия, за да решат по какъв начин да продължат лечението на жената.

Други трима пътници ще бъдат оперирани в Клиниката по изгаряния. Една жена е на обезболяващи заради травма на гърба.

Останалите са контактни и състоянието им постепенно се подобрява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
5
 
! Отговори
Виктория преди 12 години
Искам да изкажа една голяма "БЛАГОДАРНОСТ" на цялото ни правителство и на органите на реда за барзите мерки които са предприели да задаржат водача на автобуса.Та каква е тази наглост от негова страна да кара в ограничението и то трезвенВелика даржава сме с велики закони,властта и парите определят вината и правото на справедливост за всеки гражданин на тази страна.Питам се само каде остана вината на фирмата и на хората обявили абтобуса за изправен.Бедните плащат,богатите живеят необезпокоявани.
172
0
 
0
 
! Отговори
tatra преди 12 години
Aми какво да кажа като се возя вьв чавдар 11-м-4 -2 броя прогнили и как минават преглет нз.те са на мина станянци пред радпад
171
2
 
5
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
Шофьора има избор - да тръгне на път с раздрънкан автобус за да изкара 30 лв надник, и да е с единия крак в гроба, а с другия в пандиза, или да загуби 30 лв, но да пропусне и пандиза!
170
0
 
2
 
! Отговори
до 174 преди 12 години
А ти знаеш ли че като подпишеш там надоверие си подписваш сам присъдата в такъв случай? Щом за 500 лв ти се ходи в затвора - прав ти път!
169
1
 
2
 
! Отговори
do 172 преди 12 години
Eстествено - на шофьорите винаги са им виновни шефовете, КАТадажиите ДАИ-джиите, само те са невинни агънца! Винаги някои друг ги е засякъл, някои ги е заслепил, пътя бил скапан.... Пътя е скапан за всички, но само тоя се обърна там, при това е минавал от там поне 3 пъти последните 10 дена!
168
0
 
0
 
! Отговори
vida преди 12 години
do 167Slu4ajno da znaete , 4e ako otkajete si podpisvate zajvlenieto za osvobojdavane ot rabota?
167
1
 
3
 
! Отговори
vida преди 12 години
6ofiorat trjbva li da kupi nov avtobus na firmata i da tragne da raboti za tjh?
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колегата не е виновен , други са виновни , а относно гумите разбирачо не се бъркай ,стой си в офиса и си пиши тъпите мнения
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко годишни са били гумите? някой знае ли?
164
0
 
3
 
! Отговори
до 167 преди 12 години
Именно, колега! Ако шофьора на този рейс е седнал зад волана с ясното съзнание че печата от КТП е просто бутафорен - той си слага главата в торбата! Работел за 500 лв - ами след като е решил за толкова да си рискува живота и бъдещето - мога само да кажа "жалко - заради такива страдаме всички"
163
0
 
3
 
! Отговори
до 168 преди 12 години
И аз не знам защо се примиряват така! Преди години пътувах със самолет Сф-Бс, имаше групичка французи, които като видяха как всичко вибрира в АН-24 когато двигателите рабоят на макс точно преди засилката - скочиха,и поискаха да слязат.Възрастта не е порок преди години си купих билет за София за първия възможен рейс - дойде мерцедес от края на 80те. Докато ругаех късмета си, се качих вътре и се изненадах - отличен салон, до София отлична возия нищо не изхлопа или изтрака..
162
0
 
0
 
! Отговори
Ania преди 12 години
158- вярвам ти, но когато поисках това да стане и в БГ- тук във форума ме заядоха - защо пътувам с автобуси, а не със самолети, защо не съм наясно, че като плащам maлко и ще получавам малкo и т.н. А аз знам какви са автобусите извън БГ и не виждам защо трябва да се примиряват хората така лесно!!!
161
0
 
6
 
! Отговори
шофъор преди 12 години
аз като шофьор на товарен автомобил мога да кажа,че вина за трагедията носи и шофьорът .След като си е взел пътния лист от механика на фирмата ,той си е сложил подписа и се е съгласил ,че приема автобуса в изправност.Страхли ви сме ние българите да кажим истината в очите,съгласяме се с всичко което ни диктуват платежноспособните и ето резултатите.Ако този шофьор беше се противопоставил на някой от фирмата за която е работил и със сигурност знае какъв е проблема сега нямаше да страда
160
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 12 години
Do EI,Ako voda4a ne e\ zqaspaql..trqbva da ima spira4en put!! Ako takuv lipsva..zaspivaneto e 100 -procentovo, ili povredeni spira4ki!!Temata za\spira4en put lipsva v komentariite!!!
159
1
 
1
 
! Отговори
ми преди 12 години
Всички военни са такива-за тридесет лева на ден пръста си няма да помръднат.но убиват безплатно с най-различне методи и оръжия-след това любимия им израз е;Сам си си виновен-политически и компютърно неграмотний.
158
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А СЪДИЯТА, КОИТО Е ОТМЕНИЛ СПИРАНЕТО НА АВТОБУСА ОТ КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ И ДОПУСНАЛ ФИРМА В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ВОЗИ ХОРА,ДАЛИ ТЪГУВА И ДАЛИ Е В ТРАУРДА ВЗЕМАТ ДА ГО СЪДЯТ НЕГО,А НЕ ШОФЬОР,
157
1
 
3
 
! Отговори
Соня преди 12 години
Ида дискуваме по тази тема и която е да било няма да върнем онези хора който са загинали,ние нямаме управа и няма и да имаме всеки си има своя интерес да се налапа със пари,вижте само колко трагедия има в нашата държава и все още няма наказани за това,бедния винаги ще страда че е беден и винаги той ще обере всичката вина,а богатия винаги е на пиедестал,защо трябва да стават такива лоши неща и след това да почваме да обвиняваме хората след като ние сме можели да бъдем на мястото на тези хора..
156
2
 
28
 
! Отговори
Мариета преди 12 години
Изобщо не мисля, че шофьорът има вина, но сигурно ще го осъдят, защото е спазил ограничението за скорост и с цялата си наглост е шофирал трезвен...Така е в нашата мила родина...А пък може и да осъдят роднините на загиналите да платят на фирмата превозвач, защото близките им са пътували с този автобус...
155
0
 
8
 
! Отговори
до155 преди 12 години
Колега точно ,,магистралата" е ***/като почти всички пътища в България/за мен това обяснява и разказите на очевидците,че автобуса се е разлюлял
154
0
 
6
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
Също съм съгласен че вината първо е на собственици на автобуса , и превозвачи такива. Дори разбрах че фирмата била с отнет лиценз за превоз , и въпреки това го е извършвала. ....... Отностно втория шофьор , той е е сред жертвите , .... спял е по това време.